Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.187
Cevap
42
Favori
363.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese hayırlı ramazanlar.. 1-2 aydır otomatik araç bakıyoruz eşim ile beraber kullanacağız ayrıca 1,5 yaşında kızımız var.... 60-70 bin kadar bütçemiz var eşim b160 otomatik benzinli araçları çok beğeniyor aklımızda bi kaç tanede var aslında ancak araç hakkında pek bilgimiz yok görünüşü hışumuza gidiyor ancak bazı çekıncelerim var eşime kalsa hemen alalım... yakın konusunda nasıldır en çok düüşündüren konu bu ayrıca gözlemlediğim kadarıyla 2.el piyasası biraz yavaş galiba elden çıkarma sorunu yaşanır mı.. cvp verirseniz sevinirim...bu arada beğendiğimiz araç siyah 2011 b160 spor açolır cam tavan bej renk koltuklar 60000 civarı 38000 de 1-2 sürtmeden lokal boya var
  • 70 bine kadar bütçeniz varsa b160 değil 2012-2013 model b180 bakın bence. Yeni kasa olmasının yanında motor ve tüketim anlamında ciddi fark var arada çünkü. Ben iki yıl 2013 B180 benzinli kullandım. Satarken biraz nazlı gitti tabii. Ama meraklısı da çok bu arada. Yakıt konusunda gayet memnundum. Bu konunun eski sayfalarında paylaşımlarım var. Sport değil Elite paket alırsanız konfor yönünden rahat edersiniz.
  • Son haftalarda fiyat alan arkadaşlar var mıdır ? Biraz inceledim. İki küçük çocuğumuz var Hanım için b180cdi urban + cam tavan + keyless go + kristal deri opsiyonları ile almayı düşünüyorum. Renk gri ya da beyaz olabilir. İzmir de olduğumuzdan beyaz daha kolay olacak gibi.

Hiç kullanmadım, performans beklentim olmaz bu araçtan. nihayetinde 109 hp ne kadar giderse bu da o kadar gider.

Ama konfor süspansiyonlar ile sürüş konforu ve yol rüzgar sesi için ufak bir test sürüşü yaparım muhtemelen almadan önce. Diğer baktığım araçlar gla, q3 , 216d grand tourer oldu.

Gla aslına güzel, şekli şemali her ne kadar daha hoş olsa da özellikle ön koltuklarda spor seçenek varsa arka taraf Cidden bunaltıyor. Bagaj pek geniş gelmedi gözüme ve tavan basık. Q3 de biraz dar geldi açıkçası, bir de diğer aracımız da audi olacak muhtemelen.Benzer konsol sıkabilir. Bmw ise her ne kadar daha kullanışlı olsa da arabanın tipi bana çok itici geliyor. Ayrıca 6 ileri eski tip şanzıman ile satıyorlar ve eski Aracımız da bmw olduğundan değişiklik isteği var.

Bu tespitlerin sonunda B serisi diğer seçeneklerin önüne geçiyor bana göre. Arka kısımda tavan yüksek, cam tavan ile daha da ferah. Çocukların rahat etmesi çok önemli. Ön tarafta yeterli görünüyor. Orta konsol her ne kadar biraz demode kalmış olsa da işlevsel. Bir de sanırım orta bilgi ekranı büyümüş. Son baktığım bir kaç araçta büyük ekran dikkatimi çekti.

Haricinde bahsettiğim opsiyonlar dışında özellikle tavsiye edeceğiniz bir şey varsa lütfen yazın. Başta belirttiğim üzere aracı eşim kullanacağından %90 ağırlıklı şehir içi olacak. Cam tavan ve keyless elzem 2 çocuk olduğundan. Dış görselin önemi yok bizim için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ridleyscott kullanıcısına yanıt
    İkinci nesil B serisi ömrünü tamamlamak üzere. En geç 2018'de yeni kasa bekleniyor. Tercih sizin ama ben olsam diğer seçeneklere yönelirdim ya da düşük km'de ikinci el bakardım.
  • vincentvega kullanıcısına yanıt
    Açıkçası yeni , eski kasa olmasını sorun etmem. Aracın işime yaraması önemli. 2 yıl uzun bir süre. Kasa değişimine 3-4 ay kalmış olsa dediğiniz gibi dikkate almak gerekir. Face Lift araçlar her zaman tercihim olmuştur. Daha sağlam oluyorlar.
  • Merhaba arkadaslar. B180d urban icin son donemde kasko ve trafik yaptiran oldu mu? Mertebeler ne alemde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende forumu takip ederek b180 aldım 1650 tl kasko 1550 tl trafik tuttu.kasko halksigorta trafik anadolu sigorta
  • 2013 b180 blueffiency elite aldım.dün trafik sigortası yaptırdım 1180 tl ye tanıdık sigortacıdan.sigortam net en düşük 1580 vermişti.

• 2015 b180d için 743 tl trafik (sanpa), 1200 tl kasko ödedim (allianz)
  • Yaklasık bir ay önce trafik sigortasını mapfre den 450 TL ye , kaskoyu ise lberty sigortadan 1050 TL ye yaptırdım..Arac 2013 B180 Elite benzinli..Belki yastan ve hasarsızlıktan dolayı düsüktür fiyatlarım..yas 40..hasarsızlık sanırım %40 falan olmalı...
  • Arkadaslar bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.yaklaşık bir hafta önce 2013 b180 elite aldım ancak direksiyonu sert geldi.sordugum bir kaç kişi mercedes genelde öyle diyo ama.alışma sürecini diyorum acaba.daha önce ki araçlarımla kıyaslayınca sert.özellikle son sattığım Arac olan Fiat 500L de city modda kullanıyodum baya yumusak oluyodu.city modu harici normal sertlikteydi.ondan önceki juke aracımdan daha sert b180.ben ilk kez mercedes kullandığım içinmi öyle geliyo.sizin tecrübeleriniz nedir?uzman birine göstermem fırsat bulunca ama sizden fikir almak istedim.

mpv sınıfında araçları ben de yaklaşık 1-2 aydır inceliyorum.
    Mercedes B serisi(Urban donanım paketi, cam tavan,eşya gözü paketi), BMW 2 Serisi Active Tourer ve Citroen C4 Picasso benim alternatiflerim.

C4 Picasso, dizel ve full olarak 117.000 TL civarına bitebilir.
    B serisi, bahsettiğim konfigürasyonda 124500 TL oluyor.
    2 serisi ise b serisine göre 10-15 bin tl daha pahalı..Yerli, yabancı bir çok kıyaslama okudum, dinledim. Bu farkı hak etmeyeceğini düşünüyorum.

Netice itibarı ile kalitesi ve adı belli b serisi daha önde benim için.

Paylaşmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freelove1907

mpv sınıfında araçları ben de yaklaşık 1-2 aydır inceliyorum.
    Mercedes B serisi(Urban donanım paketi, cam tavan,eşya gözü paketi), BMW 2 Serisi Active Tourer ve Citroen C4 Picasso benim alternatiflerim.

C4 Picasso, dizel ve full olarak 117.000 TL civarına bitebilir.
    B serisi, bahsettiğim konfigürasyonda 124500 TL oluyor.
    2 serisi ise b serisine göre 10-15 bin tl daha pahalı..Yerli, yabancı bir çok kıyaslama okudum, dinledim. Bu farkı hak etmeyeceğini düşünüyorum.

Netice itibarı ile kalitesi ve adı belli b serisi daha önde benim için.

Paylaşmak istedim.

15 temmuz öncesi nerede ise satın alıyordum. Hatta aracı da istediğim donanımda buldum. Dağ grisi , urban , cam tavan , kristal deri , büyük ekran . 131 bin TL idi fiyat.

Araçta sağ airbag arıza ışığı yanıyordu. Çok basit bir şey dendi , ekstra indirim yapılmadı. Sonrasında farklı şehirde olduğumdan ve bu arıza ışığı içime şüphe düşürdüğünden aracın km sini sordum. 100-150 KM ye kadar sıfır sayılıyor gibi bir şeyler geveledi satıcı. Tam km sini öğrenmek istedim.

Sonrasında da aramadılar , maillere cevapta vermediler. Muhtemelen başka bir satın alan kişi, ilk km lerde bu arıza ile karşılaşıp arabayı kabul etmedi ve iade etti. Ya da başka bir şey.

Nihayetinde Mercedes alışverişim başlamadan bitti. Eşim için alacaktım, test sürüşü de yapmıştım. Açıkçası kayda değer bir olay görmedim sürüşünde. Tabii ki direksiyonun derisi veya araçtaki bazı detaylar kaliteli. Ama genel itibariyle babama aldığım kadjar'dan fersah fersah kalite farkı da görmedim desem yeridir. Hatta yakıt tüketimi de daha fazla gibi geldi bana . Test sürüşünde dahi 8,5 litreleri gösterdi araç dizel olmasına rağmen . Ayrıca aynı motoru kullanan Renault un servisi 400-500 TL iken mercedeste 1000+ rakamların telaffuz edilmesi de enteresan .

Kısaca marka prestiji hariç bir olay göremedim ben. Yine de eşim istediği için alacaktım, Mercedes'in iletişimi kesmesinden ve başka bayide aynı özellikte araç ( yaklaşık 20 bayi aradım ) olmadığından dolayı kaldı ve üstüne 15 temmuz olayı oldu. İyi ki de almamışım diyorum şu an .

Kötü bir tecrübe yaşamışsın. Yerinde olsam bunu mercedes genel merkeze bildirirdim. Sonuçta kandırmaya çalıştılar sizi sanırım. Satıcı dediğin resmi bir bayi miydi?(mengerler vs gibi)

Citroen C4 Picasso'yu inceledin mi? Bagajı 630 lt.

Biz sanırım b serisine yöneleceğiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freelove1907

Kötü bir tecrübe yaşamışsın. Yerinde olsam bunu mercedes genel merkeze bildirirdim. Sonuçta kandırmaya çalıştılar sizi sanırım. Satıcı dediğin resmi bir bayi miydi?(mengerler vs gibi)

Citroen C4 Picasso'yu inceledin mi? Bagajı 630 lt.

Biz sanırım b serisine yöneleceğiz..

Bahsi geçen aracı forumdan bir arkadaşımız satın aldı. Bana özel mesaj ile ulaştı, km si olması gerektiği gibi 10 km nin altında imiş. Hayırlı olsun kendisine , güle güle kazasız belasız kullanmasını diliyorum. Alacak arkadaşlara iyi haber ise fiyatları düşmüş araçların 3-4 bin daha.

mercedesin sitesine baktım ama fiyatlarda düşüş yok. Fiyatlar düşmüş derken?
  • arkadaslar 2013 34000 kazasiz boyasiz aracimi satiyorum B180 benzinli otomatil style paket. garaj aracidir temiz sifir ayarindadir. ilgilenenler arayabilirler. 0536 6383879
  • yavuzdurs Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bendede 500l rockstar var ve bende b180 almayı düşünüyorum. ikisini kıyaslayabilirmişim?

• quote:

Orijinalden alıntı: CVENEBURİ1

Hocam bendede 500l rockstar var ve bende b180 almayı düşünüyorum. ikisini kıyaslayabilirmişim?

Bir günlüğüne olsa kiralık bir 500L kullanmıstım..İç hacmi falan güzeldi ama arac resmen kagnı gibiydi..Malzeme kalitesi vasatı asmaz..Keza donanımda bizim B serilerinde daha iyi..Sürüs keyfi-kalitesi derseniz kesinlikle B serisi derim..Aralarında cok büyük fark var.
  • Arkadaşlar,

B180CDİ almayı düşünüyoruz ama şikayetvar.com adlı sitede mercedes ile ilgili inanılmaz şikayetler var.

Özellikle yeni mercedesler eskisi kadar kaliteli değil, çok sık arıza veriyor, servislerden araçlar çıkmıyor falan deniliyor.

130bin tl verip de böyle sıkıntılarla uğraşmak pek hoş görünmüyor.

Bu söylenenler gerçeği ne kadar yansıtıyor, yeni kasa B180CDİ kullanan arkadaşların yorumlarını çok merak ediyorum.

Sıfır alıp en az 10 sene binmeyi düşünüyoruz.

Teşekürler, iyi günler.
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.