Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.187
Cevap
42
Favori
363.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün yetkili serviste aracımın 3.yıl/45.000 km bakımını yaptırdım (araç 2013 B200 - 35.000 km.'de ) 1.100 TL tuttu. Klasik şeyler dışında ön fren balataları değişti. Öğrendiğim kadarıyla bir sonraki bakımda (ekstra olarak) şanzıman yağı - keçesi -filtresi ve bujiler değişiyormuş. Ayrıca garantiyi 1.650 TL karşılığında bir yıl daha uzatabiliyormuşuz. Garanti konusunda kararsız kaldım. Şubat 15'e kadar karar verirsen uzatırız dediler. Ayrıca kış lastiği ve jant kampanyası var fiyatlar makul ihtiyacı olan kaçırmasın. Herkese iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jessie pinkman -- 23 Ocak 2016; 16:28:47 >

• Gecen ay 2013 b200 ozel servis 45000 km bakimlarim.
    Fren sistemim trw oldugundan on fren balatasi trw marka: 135 tl
    Trw hidrolik degisimi: 40 tl (1 litre)
    Motor yagi castrol edge 5-30: 165 tl
    Filtreler: 200 tl
    İşçilik: 60 tl
    Bujiler: 80 tl
    TOPLAM: 680 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

Gecen ay 2013 b200 ozel servis 45000 km bakimlarim.
    Fren sistemim trw oldugundan on fren balatasi trw marka: 135 tl
    Trw hidrolik degisimi: 40 tl (1 litre)
    Motor yagi castrol edge 5-30: 165 tl
    Filtreler: 200 tl
    İşçilik: 60 tl
    Bujiler: 80 tl
    TOPLAM: 680 tl

Gayet hesaplı olmuş. Özellikle de işçilik, faturama baktım malzeme fiyatları benzer fakat işçilik çok fazla ayrıca 198 TL tutarında ne olduğunu bilmediğim atık bedeli diye bir şey var.
  • Arkadaşlar Elite paket içeriğine nasıl ulaşabilirim? Mercedes'in sitesine baktığımda bu konuda hiç bir şey bulamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
  • arkadaslar runflat lastikleri degistirmek istiyorum aracim 2013 model 29 000 km'de kisa ve sert yol kusurlarinda , kisa kasislerde acayip rahatsiz ediyor, bazen icim aciyor. Ayrica lastiklein de hamurunun bozuk oldugu hissindeyim yol tutusu da guzel degil. Aracim Style paket yani suspansiyonlarin sert oldugunu dusunmuyorum. Hissettigim kadari ile bu sertlik lastiklerden kaynakli. Michelin Cross Climate 4 mevsim almayi dusunuyorum, konfor cok degisir mi ? 1000 tl vericem yaklasik ve aracimi en fazla 1 yil daha kullanrim. sizce deger mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CinliUV

arkadaslar runflat lastikleri degistirmek istiyorum aracim 2013 model 29 000 km'de kisa ve sert yol kusurlarinda , kisa kasislerde acayip rahatsiz ediyor, bazen icim aciyor. Ayrica lastiklein de hamurunun bozuk oldugu hissindeyim yol tutusu da guzel degil. Aracim Style paket yani suspansiyonlarin sert oldugunu dusunmuyorum. Hissettigim kadari ile bu sertlik lastiklerden kaynakli. Michelin Cross Climate 4 mevsim almayi dusunuyorum, konfor cok degisir mi ? 1000 tl vericem yaklasik ve aracimi en fazla 1 yil daha kullanrim. sizce deger mi ?

Araç style paket olduğuna göre lastik ebadı 205 55 16 olmalı. Nispeten yanaklı bir lastik, ruflatleri değişince konfor bariz (%20-30) artar diye düşünüyorum. Tercih sizin bütçenize kalmış.

• arkadaslar lastiklerimi Michelin CrossClimate ile degistirdim. 4 lastik + balans 1100 tl odedim.

basitce farklari soyle soyleyebilirim
    -yol sesi belirgin sekilde az
    -islak zeminde cok cok iyi
    -fren - viraj performansi daha iyi - normal olarak :)
    -hafif ve yumusak kasislerde veya cukurlarda daha az sarsiyor
    -keskin, derin cukurlarda fazla fark goremedim, burada sanirim suspansiyon calisma araliginin sonuna cabuk geliniyor. tak sesi hala geliyor.

genel olarak konfor artti diyebilirim ancak sert kasislerde ve cukurlarda bekledigim kadar fark olmadi.
  • Hayırlı olsun

• herkese selamlar
    2011 model Toyota Corolla tam otomatik aracımı SUV Tarzı almak için sattım
    Ama SUV araçlardaki yüksek rakamlar ve kimi Aracın kronik sorunu beni kararsızlığa itti derken B serisine yöneldim

2010 model b160 sport 35bin km modeli 55bin tl
    2012 model b180 blueefficiency prime modeli için 69bin tl

Genelde ş.içi Kullanım için 5kişilik aileyiz sizce hangisini tercih etmeliyim
    *çok km Yapmıyorum
    *bagaj önemli
    *içi Genişliği önemli

Siz Kullanıcıların yardımını rica ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiiki b180 70 gibi rakamlara b180 elit bulabilirsiniz.

• cam tavan sevdamızdan vazgeçip b180 doğru ilerliyoruz
    peki b200 için imkanları zorlamaya gerek var mı @tuna23

• Yeni nesil cam tavan sorunsuz. Eski lamelli gibi değil. B200 e gelince 122 bg mi 156 bg mi. Bence b200 güç ayağınızın altında bulunsun da, siz yine de yavas gidin. Ama lazim olunca da iyi ki 156 lık almışım diyorsunuz.

• alcnkhrmn A kullanıcısına yanıt
    60-70 bin Tl ye B serisi Mercedes çok doğru yoldasınız. :)

Bende alacağım InşAllah .

• Merhaba bende de 2009 b150 var. 3 ay önce aldım. Audio 20 sistemi varmış arabamda. Bluetooth ile telefonu eşleştirip telefon konuşması yapabiliyorum sorun yok ama telefondan bluetooth ile müzik dinleyemiyorum. Bu özellik yok mu acaba bende sadece telefon özelliği mi var? Mesela tabletimi menüdeki harici kısmından bağlamaya çalıştığımda da "mb bluetooth" gözüküyor ama bağlan dediğimde bağlanmıyor. Android tablet de öyle. Ya aux yada bluetooth dongle türü bişey alıcam sanırım ama kablo karmaşası olmadan direkt arabanın bluetoothu ile yapabilseydim iyi olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizapoen -- 25 Şubat 2016; 17:35:53 >
  • Aynen aux kablosuyla sorunu cozeceksiniz. Aux girisi torpidoda oldugundan bir mp3 calar tarzi cihaz alip aux ile sisteme baglayin. Ortada kablo vs gorunmez.
  • 2006 b150 otomatik 7 ileri cvt şanzıman.
    Şanzıman yağı, tahmini en iyi ihtimalle 40-50 bin km önce değişti. Kaç bin km de bir değişmesi lazım ve Hangi yağı kullanacağız. Yardımcı olabilir misiniz

• Önceki sayfalarda açıklamıştım. Geriye dönük bakarsanız gerekli bilgiye ulasabilirsiniz...

• Ev aldigim için arabami değiştirmek zorunda kaldigimdan artik aranizdan ayriliyorum. Allaha emanet olun...

• ben de oğlum istedi diye (5 yaşında) mersedes almaya karar verdim mecburen. yoksa hanıma kalsa 0 jetta alalım.

aradım 2 çocuklu aile için çok da zorlamayacak olan B serisine denk geldim. neredeyse forumdaki tüm yazıları okudum.

B200 ihtiyacım olmadığına karar verdim - sizlerin tabiriyle güç elimin altında olmasa da olur. zaten bursa da ahım şahım dağ dere yolları yok, 1.5 dizel fiestamla çıktığım yerlere çıkarım heralde.

B 180 Dizel yakıt konusunda anladığım kadarıyla 5 civarı.
    B 180 Elite ise 7-8 Lt civarı yakacak anladığım kadarıyla. (şimdiki aracımın hız ortalaması 38, yakıt ortalaması 4,5 lt). eğer B180 7-8 lt yakarsa bu ortalamayla benim için yeterli. sene de 15 000 km yapıyorum - (altı üstü öğretmenim be, ne geziyormuşum haa)

sorularım:

1- Sport almaya gerek var mı?
    2- 2013 ile 2014 arasında kalsam illa 14 mü almalıyım-şu anlamadığım makyaj vs vs den dolayı?
    3- dizel için zorlamalı mıyım?
    4- bakımlar için yetkili servis 1000tl istiyor, bunları özel de yaptırsam saçmalamış olur muyum (kendi kuzenim motor ustası) - garanti bitiminde tabiki.
    5- ilk göz ağrım qashqai ağlar mı?
    6- aracı yaz başı mı alsam yaz sonu mu alsam daha mantıklı olur fiyat konusunda?

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• 1-Sport demek sporlaştırılmış sert süspansiyon demek...Agresif sürüş ön plandadır konfor sonra gelir...

2.2012-2013 aynı kasa, 2015 yeni kasa, 2014'ün ise hem eski hemde makyajlı kasa olan modelleri var...Makyajlı kasaların fiyatları aynı model yılı içerisinde 10bin farkediyor...

Eğerki bütçe makyajlı kasa almaya yeterliyse alınabilir, yok ucu ucuna denk geliyorsa eski kasanın içerisinden seçmece alınır...(renk döşeme donanım vsvsvs)

3.Facebook grubunda herkes tüketim değerlerini paylaşıyordu...Buna göre dizel uzun yolda 5'in altına iniyor Şehir içinde 7'nin üstüne çıkmıyor...

Benzinli için ise uzun yolda 6-6.5 şehir içinde 9-10 ortalama değer yazanlar var...

Bu motorlara bildiğim kadarıyla lpg uygulanamıyor, Buna göre dizelle ortalama 15bin km'de 6*3,5*15000/100= 3150 TL, benzinli için ise 8*4,35*15000/100=5220 TL

yakıt masrafı olur, yani yılda 2000 lira fazladan verilir ama aynı model benzinli ile dizel arasında 15bin civarı fark var...

4.Mercedes hassas adam işidir, ben olsam servis dışında elletmem...

5.Ağlamaz olur mu? Kıskançlıktan ölür... Bir arkadaşım qashqai'sini satıp golf aldığında bile oh be dünya varmış demişti konfor anlamında...

6.Piyasa yaza girerken her daim yüksek olur, aceleniz yoksa en ölü aylar olan kasım, aralık, ocak döneminde 5-10 lira ucuza alabilirsiniz...Tabii sıfırların fiyatı yükselmezse...

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.