Şimdi Ara

B2-C1 düzeyinde biri TOEFL veya IELTS den kaç alır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette yaptığım araştırmalarda b2 için 72, c1 için 95 gibi skorlar yazmışlar ben de c1 e yakın bir seviyedeyim ama 95 gibi bir skor alabileceğimi düşünmüyorum. (Daha önce girmedim ve örnekleri de incelemedim, sadece duyumlardan yola çıktım.) Bu seviyelerde birisi sizce gerçekten bu puanları alabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tur sinavlarda boyle seyler dusunmemek gerek native speaker biri bile cok calismis birinden dusuk yapabilir ondan dolayi ornekleri incele ve pratik yap calisirsan cok yuksek skorlar yapmasi zor degil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Holmes was here kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler, peki gerçekten çok sıkı bir çalışma gerekiyor mu dedikleri gibi, yoksa ingilizceyi zaten bilen birisi biraz çalışarak 80 alabilir mi bu sınavdan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence dogru calisirsaniz cok rahat halledersiniz ama gecmisinizle baglantili biraz ondan dolayi daha once boyle bir sinava girmediginizden cok salmayin gerisi kolay zaten TOEFL da ielts de hic zor degil gercekten bilene benim dusuncem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilkent'te hazırlığın son kuru -pre-faculty- b2 diye geçiyor, upper intermediate (b1). Hazırlığı geçmek için 87 toefl, 6.5 ielts istiyor.

ben mezun oldum 102 aldım c1'in başları oluyor. Toefl c2 seviyesini ölçmez zaten, ielts 8.5 ve 9.0 bandı c2 seviyesi oluyor.

muhtemelen b2 de değilsin dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 6 Eylül 2019; 23:12:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-40C5DD97E

Bilkent'te hazırlığın son kuru -pre-faculty- b2 diye geçiyor, upper intermediate (b1). Hazırlığı geçmek için 87 toefl, 6.5 ielts istiyor.

ben mezun oldum 102 aldım c1'in başları oluyor. Toefl c2 seviyesini ölçmez zaten, ielts 8.5 ve 9.0 bandı c2 seviyesi oluyor.

muhtemelen b2 de değilsin dostum.
    Dostum yanlışın var, prefac b2+ olarak geçer upper int b2 dir bilkentte.

konuya gelecek olursak b2 seviye ingilizce aşağı yukarı ielts 6.0-7.0 arasıdır, toefl hakkında bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvşalıTavşan

Dostum yanlışın var, prefac b2+ olarak geçer upper int b2 dir bilkentte.

konuya gelecek olursak b2 seviye ingilizce aşağı yukarı ielts 6.0-7.0 arasıdır, toefl hakkında bilgim yok.

Alıntıları Göster
    yanlışım yok, b2 prefactir. eng 101 dersi c1. Listeye öyle yazmışlar. Yani pae'yi geçen biri b2'yi tamamlamış oluyor.
  • ingilizce kursunda upper-intermediate sınıfındaydım, bc' nin sitesinde yaptığım testlerde upper çıkıyordum. Temmuzun sonunda girdim sınava 5 aldım academic. Reading 6 Writing 3.5 Speaking 5.5 Listening 5
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigatorsbc

ingilizce kursunda upper-intermediate sınıfındaydım, bc' nin sitesinde yaptığım testlerde upper çıkıyordum. Temmuzun sonunda girdim sınava 5 aldım academic. Reading 6 Writing 3.5 Speaking 5.5 Listening 5
    Çoğu kişinin işte yanıldığı kısım ''kurslarda bulundukları sınıfta ki seviyede olduklarına kanmak'' kurslar öğrencileri sallamıyor bile öğretmenler şarkı dinleyerek alıştırma yapın diyecek kadar yetersiz.Sınıf atlama sınavları içler acısı 1 ay kursa gitmeyen birini getirsen b1 den başlar zaten.

Kısaca kursda c1 sınıfındayım hazırlıkda b2 deyim diyen çoğu kişi ingilizceyi malessef bilmiyor yada düşündüğü seviyenin altında olduüunun farkında olmuyor. Sizin olayda öyle olmuş upper intermediate değil pre intermediate hakkıyla bitiren biri o puanları alabilir. Sizi eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın sakın.

Eğer upper iseniz istediğinizi romanları rahatlıkla okuyor,istedipiniz konuda rahatlıkla konuşabiliyor, dinlediğiniz derslari,filmleri rahatlıkla anlıyor olmanız lazım. Bunları yapabiliyorsanız sıkıntı yok ama yapamıyorsanız dinleme,okuma ve konuşmaya ağırlık verin lütfen.

• Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Ben upper-inter seviyesi birisiyim demedim, kurstaki seviyemi söyledim onun haricinde ieltese dair 1 hafta bile çalışmadım. Sınav formatına alışık olmadığım halde academic overall 5 olması beni sevindirdi ki writing task1 de bir harf dahi yazmadım. Onun haricinde birkaç dilgibisi yanlışı ile birlikte rahatlıkla konuşabiliyor, okuduğum makaleleri anlıyor ve izlediğim filmlerin çoğunluğu altyazısız bir şekilde anlıyorum. IELTS sadece ingilizceyi test etmiyor ayrıca test formatına da aşina olmanız bekleniyor. Kısacası ben yanlış anlamadım ama siz yanlış anlamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

Çoğu kişinin işte yanıldığı kısım ''kurslarda bulundukları sınıfta ki seviyede olduklarına kanmak'' kurslar öğrencileri sallamıyor bile öğretmenler şarkı dinleyerek alıştırma yapın diyecek kadar yetersiz.Sınıf atlama sınavları içler acısı 1 ay kursa gitmeyen birini getirsen b1 den başlar zaten.

Kısaca kursda c1 sınıfındayım hazırlıkda b2 deyim diyen çoğu kişi ingilizceyi malessef bilmiyor yada düşündüğü seviyenin altında olduüunun farkında olmuyor. Sizin olayda öyle olmuş upper intermediate değil pre intermediate hakkıyla bitiren biri o puanları alabilir. Sizi eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın sakın.

Eğer upper iseniz istediğinizi romanları rahatlıkla okuyor,istedipiniz konuda rahatlıkla konuşabiliyor, dinlediğiniz derslari,filmleri rahatlıkla anlıyor olmanız lazım. Bunları yapabiliyorsanız sıkıntı yok ama yapamıyorsanız dinleme,okuma ve konuşmaya ağırlık verin lütfen.

Alıntıları Göster
    hocam cevabiniz icin tesekkurler. ben sakarya universitesindeyim hazirlik gecme notu 70 ve bu not b2 ye denk geliyor dediler, ben 83 ile bitirmistim 4 sene once. bu yaz work and travel yaptim kotu durumda oldugumu dusunmuyorum. tek sorun hala listening konusunda sikintilarim var onu da bu yaz bir nebze astigimi dusunuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.