Bildirim
B450m S2H sıvı soğutma
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Elbette takılır bağlantını cpu fan kısmına yaparsın çok mühim değil sisteminiz nedir etkin bir hava soğutma işinizi çözebilir ama ben performansın yanında görsel şölende istiyorum dersen sıvı soğutma çözümlerine yönelebilirsin fakat performans istiyorsan arctic cooling liquid freezer II 240mm bundan edin -
Öneriniz çok güzel teşekkür ederim. Ama rgb bi kaç seçenek daha yazabilirseniz çok memnun olurum .Anakartımda Argb desteği yok . Ona uygun çalışabilir bir rgb sıvı soğutma varsa önerebilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birde Pompa için güç girişi varmı anakartımda ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben aldığım zaman arkadaşın önerdiği Arctic sıvı soğutucu stoklarda yoktu alamadım. Ancak daha önce 4 yıl SilverStone TD02-e kullanmıştım. Şimdi SilverStone PF240 aARGB aldım. En kral oyunda 55 derece üstünü görmedim henüz. Boşta sıcaklık ise 30 derece. Odam sıcak olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum. Malzeme kalitesi gayet tatmin edici ayrıca pompa sesi yok.
Edit: Yalan olmasın sıcaklıkların zirve yaptığı günlerin birinde Witcher 3 oynamıştım. 65 derece görmüştüm o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemiGo -- 1 Ağustos 2020; 10:41:41 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Pump fan girişi anakartınızda yok. Cpufan1 ve cpufan2 olarak 2 giriş olması lazım. Pompadan çıkan kabloyu cpufan1’e fanları da cpufan2’ye takacaksınız. Arctic pompa kablosu 4 pin olması lazım yani hızını kontrol edebilirsiniz. Ancak pompayı full devirde kullanmanızı tavsiye ederim.
Sıvı soğutma bu anakart için pek degecegini sanmıyorum kule tipi taksanız daha iyi olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Baçizane tavsiyem kesinlikle bu sıvı soğutma işinden uzak durmanız gerektiği yönünde. Bilgisayarınız çok ısınıyorsa kule tipi soğutucu ve hoşunuza giden RGB fanlarınızı alın geçin. -
Cooler master ml240 modeline bakabilirsin anakartınızda pomba girişi yoktur cpu fan kısımlarına bağlayın sorun yok -
Neden böyle bir tavsiyeniz oldu acaba? Ben 5 yıldır sıvı soğutma kullanıyorum neden böyle bir şey önerdiğinizi merak ettim.
Çünkü olabilecek en giriş seviyesi anakartı alan bir kullanıcı olduğundan büyük ihtimalle zaten çok ileri seviye bir OC yapma ihtimali yok. Bir de sıvı soğutma konusunda hiç deneyimi olmadığı açık olduğundan, hava soğutma büyük ihtimalle kendisi için yeterli olacakken sokağa para atmasına gerek yok diye düşündüm. -
Anladım. Ben sıvı soğutmaya karşı genel bir tavrınız var sandım
Çoğu kullanıcı için gereksiz ötesi aslında. Hobi gözüyle bakıyorum. Gençken biz de yaptık. Şu an $2000'a bir PC toplasam bile aklıma getirmem ama son zamanlarda çıkan AIO ürünleri 3-4 yıllık kullanımlar için eğlenceli duruyor. -
280mm olarak : bilisimport.com.trArctic Sıvı Soğutucu II 280 intel/AMD işlemci desteklihttps://www.bilisimport.com.tr/urun/arctic-sivi-sogutucu-ii-280-intel-amd-islemci-destekli
240mm olarak :bilisimport.com.trArctic Sıvı Soğutucu II 240 intel/AMD İşlemci Desteklihttps://www.bilisimport.com.tr/urun/arctic-sivi-sogutucu-ii-240-intel-amd-islemci-destekli
İncelemesi :Gamers NexusyoutubeArctic Liquid Freezer II Cooler Review: New Best CPU Thermals on AMD Ryzenhttps://www.youtube.com/watch?v=KPaSEGe6ML0
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 1 Ağustos 2020; 18:54:20 >
-
Bence de takmayın. Aletin vrm soğutması zaten çok zayıf. Orada bir hava silkulasyonu şart bana kalırsa.
Bu da atlanmaması gereken önemli bir detay. İşlemci fanlarının az da olsa VRM'ler için de ekstra bir hava sirkülasyonu yarattığı doğru. Hatta geçenlerde ASUS H97M-PLUS anakartta bir işlemci fanı testi gerçekleştirirken fanın SSD'ye bile faydası olduğunu gözlemledim. -
anakartta 1 adet 4 pin cpu 1 adet 4 pin sistem fanı ve 1 adet rgb şerit için baglantı noktası mevcut sıvı sogutma alacak iseniz aşagıya linkini bıraktıgım ürünü veya muadilini almanızı öneririm çünkü kasa önüne yada üstüne (sıvı sogutmayı konuşlandırmanıza göre elbet bir bölge dolacak)fanlar arkasına eksoz fan vs takılacak elbet bu aparat veya benzer bir fan çoklayıcı almaz iseniz sıvı sogutmanın 2 adet baglantısını yaptıgınızda ekstra fan takma şansınız yok (molex ile baglanan opsiyonu saymıyorum çünkü molex fanın hızını ayarlama şansınız yok) bu aparat ile 10 adet 3 yada 4 pinli fanı hepsini grup olarak aynı rpm de çalıştırma imkanınız var öneri olarak tüm fanlar aynı marka model olursa daha iyi olur sıvı sogutma takmanız konusunda sorun yok anakartınızda www.hepsiburada.comAlfais 4337 10 Port Fan Çoklayıcı Fiyatı - Taksit Seçeneklerihttps://www.hepsiburada.com/alfais-4337-10-port-fan-coklayici-pm-HB00000NSDZV
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X