Merhabalar, aradaki 1500 TL'lik farka değer mi Tuf gaming anakart almak? Amacım yıllar içinde mümkün olduğunca işlemci yükseltmeye imkan sağlayan bir anakart olması, sonuçta her parça değiştirilebilir ama anakartın değiştirilmesi daha sancılı. Maalesef bütçem dahilinde AM5 anakartları yakalayamıyorum kampanyalı sistemlerde, o yüzden maksimum bunlara kadar çıkabiliyorum. Nedir yorumlarınız? Büyük ihtimalle Ryzen 5 5600 ve RTX 4060 içeren bir hazır sistem alacağım. Çok oyun oynayan birisi değilim, 2-3 yıl FPS oyunlarda güzel performans gösterse yeter bana.. |
B550M-K vs TUF GAMING B550M-E
-
-
3-4 yl sonra am6 çıkar , iyi anakart alsan max takacagın 5800x3d , muadılı ucuza ılla baska ıslemcı olur onu alırsın o sokette.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani hangisini öneriyorsunuz?
-
Gaminggendekii 20 binlik hazir sistem mi?
Bu ikisi arasindan 550m-k
Evet, en son aşağıdaki gibi oldu yaklaşık 26bin. Eğer 550m-k seçersem 24.500 civarı oluyor. Kampanya beklesem mi yoksa bunu alıp geçsem mi çok kararsızım. Kaçırdığım sistemleri bahsetmiştim. Ama aldığıma da pişman olmak istemiyorum. Yani bu anakarta 3 4 yıl sonra işlemci güncellemesi yapsam bile alabileceği en iyi işlemci 5600den biraz daha iyi olacak eğer daha iyi am4 işlemci çıkarmazlarsa.
-
25.500 cok buna ,
Sanırım bu ayarda daha uygunu yok
-
1tb ssd yap al gec bu sistemi, max yapacagin bu olmali
Şu an 1 tb ssd var, Kasa nasıl sence? Ve ucuz olan anakartla mı devam edeyim?
-
Elinde hali hazirda m2 ssd varsa bu anakartta tek slot var,mecbur b550 o zaman
Kasa is gorur bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 8 Aralık 2024; 22:13:1 >
yok, oluşturduğum sistemde zaten 1 tb var
-
Tamam o zaman, benim demek istedigim sadece asd ekleyin alin. 21.200 yapiyor toplam
AM4 e güncelleme yapmaya gerek duymazsınız zamanı gelince komple değişir. Şu hali 3-4 yıl götürür beklentilere bağlı olarak. Vakti geldiğinde direkt am6 sisteme geçiş yaparsınız. En uygun b550 anakartı alıp geçin.
-
Teşekkürler, b550m-k ile devam edeceğim sanırım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X