Şimdi Ara

Babam arabanın anahtarını suya düşürmüş (ne yapmalıyım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
42.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler arkadaşlar babam dün akşam üstü arabanın anahtarını su dolu kovaya düşürmüş sonra biraz kurutmuş aracını çalıştırmış işini halletmiş eve dönünce

aracın anahtarını içi pirinç dolu bir kavanoza koymuş

bir problem olurmu bu saatten sonra bir şey yapmam gerekir mi

bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Anahtarınızı Suya Düşürdüyseniz Ne Yapmalısınız?

Araba Anahtarınız suya düştüyse paniğe kapılmayın. İşte bu durumda yapmanız gerekenler:

• Anahtarı Çıkarın: Anahtarınızı derhal sudan çıkarın. Ne kadar uzun süre suya maruz kalırsa, zarar görme olasılığı o kadar yüksektir.
    • Fazla Suyu Silin: Anahtarın üzerindeki fazla suyu temizlemek için temiz bir bez veya kağıt havlu kullanın. Titreşimli bir hareketle fazla suyu atmaya çalışın.
    • Pili Çıkarın: Eğer anahtarınızda çıkarılabilir bir pil varsa, bunu çıkarın.
    • Kurumaya Bırakın: Anahtarı doğrudan güneş ışığına veya ısı kaynağına maruz bırakmadan iyice kurumaya bırakın. En az 24 saat bekleyin.
    • Alkol İle Temizleyin: Anahtar tamamen kuruduktan sonra izopropil alkol ile temizleyin. Bu, sudan kalan kalıntıları gidermeye yardımcı olur.
    • Servise Götürün: Anahtar hala çalışmıyorsa, bir yetkili servise götürün. Anahtarın iç bileşenleri zarar görmüş olabilir ve onarım gerekebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Anahtarınıza su kaçtıysa, hemen kullanmaya çalışmayın.
    • Elektrikli bileşenlere zarar vermemek için anahtarınızı asla mikrodalgaya veya fırına koymayın.
    • Anahtarı kurutmak için saç kurutma makinesi kullanmayın, çünkü bu aşırı ısıya neden olabilir.
    • Anahtarınızı suya düşürdüğünüzde, çalışmasa bile bir an önce servise götürün. Suyun neden olduğu hasar zamanla daha da kötüleşebilir.

Bu adımları takip ederek, araba anahtarınız suya düştüğünde oluşabilecek hasarı en aza indirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

İyi geceler arkadaşlar babam dün akşam üstü arabanın anahtarını su dolu kovaya düşürmüş sonra biraz kurutmuş aracını çalıştırmış işini halletmiş eve dönünce

aracın anahtarını içi pirinç dolu bir kavanoza koymuş

bir problem olurmu bu saatten sonra bir şey yapmam gerekir mi

bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

tuzlu su değilse birsey olmaz bence
  • Pirincin icine koymak en mantikli hareket ama yinede ariza oksit yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

Pirincin icine koymak en mantikli hareket ama yinede ariza oksit yapabilir.
    aracın değeri 2000 tl düştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

aracın değeri 2000 tl düştü

altın çamura düşse değer kaybeder mi
  • Eğerki çalıştıysa suya düştükten sonra çalıştıysa aksamda bir problem oldugunu zannetmiyorum ama piline zarar gelmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak pilini değiştirmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth90

Eğerki çalıştıysa suya düştükten sonra çalıştıysa aksamda bir problem oldugunu zannetmiyorum ama piline zarar gelmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak pilini değiştirmenizi öneririm.
    cevaplar için teşekkür ediyorum arkadaşlar

su tuzlu değildi sordum babama pili değiştirim ben yarın en iyisi
  • quote:

Alıntıları Göster
    İnşallah devreleri yanmamıştır...!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_kaya1

Alıntıları Göster
    Anahtarı şortumun cebinde unutup denize girmiştim bu yaz, çıkınca fark ettim denizden,fakat hala sorunsuz çalışıyor 7 8 ay geçti üstünden.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Pilini falan söküp pirince gömdüyseniz hiç bir şey olmaz rahat olun ama en az 2 gün kalsın bence. Tek anahtar ile idare edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

Pilini falan söküp pirince gömdüyseniz hiç bir şey olmaz rahat olun ama en az 2 gün kalsın bence. Tek anahtar ile idare edin.

Alıntıları Göster
    wv bu anahtar suya bile düşse 3 bin tl değer kazanır anasını satim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Alıntıları Göster
    Suya düştükten hemen sonra kurutmanız gerekiyordu.
    Oksitlenme kesinlikle olacaktır. En iyisi içini açtırıp güzelce bir temizletin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan_kaya1

Alıntıları Göster
    Satılcak arabaya olacak işmi
    geçmiş olsun birşey olmaz
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bu tip olaylarda anında zaman kaybetmeden pil elektronik devreden ayrılması gerekir yoksa ağır sorunlara yol açabilir En azından hasarlı gelen laptop telefonlarda böyle

Bi ekleme daha yapmak isterim saf alkol yada Tiner ile bi güzel temizlenmelidir Anahtar devresi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 19 Ocak 2012; 0:57:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Bu tip olaylarda anında zaman kaybetmeden pil elektronik devreden ayrılması gerekir yoksa ağır sorunlara yol açabilir En azından hasarlı gelen laptop telefonlarda böyle

Bi ekleme daha yapmak isterim saf alkol yada Tiner ile bi güzel temizlenmelidir Anahtar devresi :)

Alıntıları Göster
    o zaman şu jetta'yı 50.000'e alırım anahtarına su değmiş. total pert

• quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

o zaman şu jetta'yı 50.000'e alırım anahtarına su değmiş. total pert

Alıntıları Göster
    birşey olmaz.

ancak tedbir amaçlı içini açıp iyice bir kurulayıp pilini değiştirmek daha sağlıklı olabilir.
    eğer anahtarın içini açamazsanız ve o iş için servise giderseniz doğuş oto size garanti yeni anahtar satacaktır. 6 ay sıra beklemeyi de göze alın..

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

birşey olmaz.

ancak tedbir amaçlı içini açıp iyice bir kurulayıp pilini değiştirmek daha sağlıklı olabilir.
    eğer anahtarın içini açamazsanız ve o iş için servise giderseniz doğuş oto size garanti yeni anahtar satacaktır. 6 ay sıra beklemeyi de göze alın..

Alıntıları Göster
    Suya atla sende, bir halt olmaz artık o arabadan. Hatta git arabayı da suya at. Ayağım kaydı çamura düştüm yan battım.

Neler göreceğiz daha. Mümkünse yağmurda çıkarmayın arabanızı trafiğe, ıslanır aman.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Suya atla sende, bir halt olmaz artık o arabadan. Hatta git arabayı da suya at. Ayağım kaydı çamura düştüm yan battım.

Neler göreceğiz daha. Mümkünse yağmurda çıkarmayın arabanızı trafiğe, ıslanır aman.

Alıntıları Göster
    şimdilik bişey olmasa bile ile korozyon kendini belli edicektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

şimdilik bişey olmasa bile ile korozyon kendini belli edicektir.

Alıntıları Göster
    calismazsa arac ile anahtar parazit yapmistir cozumu ise cok basit arabayida suya sok calisacaktir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.