Şimdi Ara

Babam faiz yiyor, ne yapabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
13.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vadeli paradaki faiz haramdır vırvırcı cahilleri iyi okuyun, çok kısa yazacam

Almanyada 16 bin euro ile 10 yıl önce sıfır focus alıyordun, Şimdi de 16 bin euro ile sıfır focus alıyorsun ( memursan 6 ay yeme içme alıyorsun) ev fiyatları da aynı herşey aynı. Gelelim ülkemize 2 yıl önce 51 bin olan polo şu an 110 bin. 51 bini faize koysaydı şimdi 65 bini filan olacaktı ee hani kar edecekti aksine külliyen zarar etmiş. Vadelideki para bırak kazandırmayı değerini bile korumuyor artık. Altın al vadeli yerine diyenler... 3 yıl önce çeyrek 160tı şimdi 320 yani 3 yılda %100 değer kazandırmış. Eee bu faizden de beter bu neden faiz değil. Vadeliye faiz diyenler bir yatırım önerisi versin bana ve param değer kaybetmesin. Var mı öneri? Adam 300e ev alıyor kiraya veriyor ayda 1500 liraya o faiz olmuyor değil mi ? Sizi gidi gidilerr...

Arabistan çöllerinde o vakit bırak enflasyon diye bir olguyu, para bile yoktu, bırakın artık safsataları valla bunaldım laf anlatmaktan

• birine 10 bin verip 1 ay, 2 ay sonra 20 bin lira olarak istersen tefeci faizci olursun. 10 bin lira verip 2 yıl sonra 20 bin lira alıyorson buna faiz diyemeyiz.

Bankadan aylık alının faiz haram değildir. Bu kadar açık fetva veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

O zaman birine borç verirken 10bin verip 20bin isteyeyim paramı kiralıyorum sonuçta
    Kiralamın her türlüsünde bir hizmet karsiliginda kâr edilir. Bir hizmet karsiliginda da kar ediyorsan sikinti yok. Ayrica 10 bine 20 bin istemek etik disi ve islam dininde haddinden fazla edilen kâr bile haram günah mekruh her ne ise öyle birşeydi. Tez çürütme denemen başarısız, seni şöyle alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF3D9488C -- 25 Temmuz 2018; 18:37:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3800 tane din var herkes doğduğu ülkenin ailenin dinini alıyor. biri bile sorgulamıyor aga bune demiyor. bugün israil de doğsan yahudi ingiltere de doğsan hristiyan olacaktın çünkü küçükken ailen kafanı o yönde yıkayacaktı. babam ben 10 yaşındayken ateist olmuş haliyle şuan müslüman değilim
  • enflasyonun olduğu bir ülkede enflasyon oranında katkı payı isteyebilirsin. eğer yıllık faiz yüzde 100 ise, 10bin verip sene sonunda 20bin isteyebilirsin normal olur o durumda. çünkü herşeyin fiyatı da 2 kat artar zaten 1 yıl sonunda eğer %100 enflasyon varsa.
  • Faiz haramdır din kardeşim

Lakin babanız cumaya gidiyormuş

Bu dünya bir imtihan dünyası olduğuna göre,cumadan aldığı sevapla,faizden aldığı cezayı silditebilir

Selam ve dua ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yiyorum ve o kadar tatlı ki o faizden gelen paranın tadı... Aklınız hayaliniz durur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Faiz haramdır din kardeşim

Lakin babanız cumaya gidiyormuş

Bu dünya bir imtihan dünyası olduğuna göre,cumadan aldığı sevapla,faizden aldığı cezayı silditebilir

Selam ve dua ile
    Hocam nasıl oluyor o iş? Bizim sınavlardaki gibi 3 sevap 1 günahı mı götürüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 25 Temmuz 2018; 19:6:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabiz Civciv

Hocam nasıl oluyor o iş? Bizim sınavlardaki gibi 3 sevap 1 günahı mı götürüyor?

Alıntıları Göster
    Imtihan dünyası olduğuna göre...

Aynen imtihan gibi düşün muhterem

Selam ve dua ile

• winchester34 W kullanıcısına yanıt
    Bedavaya havadan alabildigin bir faiz yok zaten.
    Para kiralamal falan bahane degil.
    Hz. Peygamber bu yuzden ozellikle de demis veda hutbesinde faizin her turlusu ayaklarimin altindadir diye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sözde müslümanlara adı katılım bankası adı altında bir kandırma yapıyorlar yok faiz değilmiş yok başka bir şeymiş diye. Bal gibi faiz paradan para kazanmak yaratıcıyı mı kandırıyorsunuz anlamadım ki..

• Parayı çaktırmadan çek, fakir fukaraya dağıt, faiz haramdır, milletin dediğine bakma, işlerine geldiği gibi konuşuyorlar!

Helal olan alın teriyle, güç harcayarak kazanılan paradır.

Hamal bir ipin hesabını ahirette verememiş, gerisini sen düşün!

• Babana doğru olduğunu düşündüğün şeyi söyle, gerisini kendisi bilir sana düşmez. Bu kadar basit

• Tatli su müslümanlarina bak sen. faiz degilmis, haram degilmis fetvalar adnan hocadan mi? 100.000lira helal kazancin icine faizden gelen 1lirayi koysan o paranin hepsi haram olur. O parayla yedigin ictigin gezdigin giydigin hersey haramdir. Baban konusunda uyarmaktan baska yapabilcegin bisey yok malesef. İmkan varsa ehli sunnet bi kac hocayla gorustur belki faydasi olur. Eger kendi ekonomik ozgurlugun varsa babandan gelen paraya dokunma cunku o para sanada haram.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

vadeli hesapta senin paranı kullanıyorlar bir nevi paranı kiralıyorsun o yüzden haram değildir söyle meblayı artırmaya baksın.
    Yanlış düşünüyorsun hocam. Bu insanın kendisini kandırma ve aldatma yöntemidir. Faizin her türlüsü haramdır.

Baban için üzüldüm dostum bu arada :(

Umarım doğru yolu bulur. Faizin ciddi anlamda dinen zararları var.
  • assasins killer kullanıcısına yanıt
    2 ay ile 2 yılın rasyonel farkı ne neye göre temellendiriyorsun bunu

• Kardeş benim babam da aynıydı vazgeçirinceye kadar canım çıktı. Para tatlı geliyor tabi. Böyle müslümanlık olmaz olsun. Faiz haramdır nasıl olursa olsun. Ama Allah alıp satmayı helal kılmıştır. İslamda kural böyledir. O sebeple vadeli hesaba koyunca kazandığın haram olurken dolar euro altın alıp değerlenince satarsan burdan kazanılan helaldir.
  • Kime göre neye göre haddinden fazla buna kim karar veriyor ve dinin hangi kuralına göre temellendiriyor ayriyetten hizmet karşılığı olarak bankalar insanlara kredi veriyor hizmet dediğin şey zaten temel olarak haramsa hizmet sayılmaz bu pezevenge mekan kiralamak gibi

• 2 yılda para 2 aydan daha fazla değer kaybedecektir. Enflasyon denilen bir şey var hocam. Bugün 10 bin liraya aldığın malı 2020 Temmuz ayında alabilcek misin bakalım.
  • em2018 E kullanıcısına yanıt
    Peki bunu dinin neyine göre temelendirip söyelebiliyorsun bu kadar sistematik olmasa bile pratik olarak her zaman enflasyon vardı peki neden bu durum bir şekilde bildirilmedi ya senin kuralda ya da dinde bir problem var

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.