Şimdi Ara

Babam kafa ütülüyor ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün burger kinge başvurmuştum iş için. Adam çok sıcak kanlı biriydi restoran sorumlusuydu. Dediki 800 lira+SGK kardeşimle başvurduk ikimizinde okulu donuk. Ben üni 1 o lise 3. sınıfta. Neyse kardeşim hala babamın sağlık güvencesinde. Sigortalardan anlayan anlar zaten onlar sigorta yatırınca kardeşimin babamdan gelen güvencesi düşüyor ve onların güvencesi başlıyor. Kardeşim sürekli devam etmek istiyor bende öyle. Babam okumayacaksan(açıktan devam edeceksen) başla diyor. Kardeşimde karar veremedi. Babam tabi bunu söyleyene kadar bir sürü farklı laf edip kafasını karıştırdı çocuğun. Kardeşim ne yapmalı?

İkinci konu ise kardeşim e-okula göremiyor.
    Şöyle ki;
    Bugüne kadar (4-5 ay öncesi en son girdik) hiç böyle bir şey olmamıştı. Dondurmuş olmamıza rağmen giriliyordu. Şimdi ise "Girdiğiniz bilgilere ait öğrenci bulunamadı." ibaresiyle karşılaşıyoruz. Bu ne anlama geliyor? Dondurmadılarda okuldan mı atıldı yoksa dondurunca mı böyle bir ibare ile karşılaşıyoruz? Bunun sebebi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fişini çek knka
  • Sigortayı attır kanka

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ütüyü kır çöpe at
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasayı Ters Çevir

Ütüyü kır çöpe at

Yapacağınız espriyi... Ben ciddiyim olm napacaz?

• pamukluya al xD
  • Buhar kazanlı mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ciddi cevap istiyorsanız Konu Dışı Özel'e açmalıydınız
  • peki kardeşin bu çalışma işine nasıl bakıyo.geçici bir heves mi,yoksa amaç olarak mı.heves ise,1 yıl sonra ben çalışmıycam okuyacam derse ne olacak. e okulda şuan türkiye genelinde notlar girildiği için aşırı yüklenme olabilir.böyle durumlarda siteelere giriş zorlaşır.müsait olursanız gece 12 den sonra tekrar girmeye çalışın
  • Ben gömlek miyim de!? de
  • quote:

Orijinalden alıntı: unrealworld790

peki kardeşin bu çalışma işine nasıl bakıyo.geçici bir heves mi,yoksa amaç olarak mı.heves ise,1 yıl sonra ben çalışmıycam okuyacam derse ne olacak. e okulda şuan türkiye genelinde notlar girildiği için aşırı yüklenme olabilir.böyle durumlarda siteelere giriş zorlaşır.müsait olursanız gece 12 den sonra tekrar girmeye çalışın

Amaç olarak bakıyor günlük 2.5 lira veriyorlar çocuğa oda yetmiyor diyor ki ben gideyim çalışayım baba kendi harçlığımı fazlasıyla çıkartırım hatta birikimim bile olur. Ama nafile. Babam izin vermiyor işte. Bu durumda ne yapmalı? E-okul ise diğer bütün arkadaşları girebilirken sadece o giremiyor

• Elektriği kes kesin çözüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: TukurukcuHoca

quote:

Orijinalden alıntı: unrealworld790

peki kardeşin bu çalışma işine nasıl bakıyo.geçici bir heves mi,yoksa amaç olarak mı.heves ise,1 yıl sonra ben çalışmıycam okuyacam derse ne olacak. e okulda şuan türkiye genelinde notlar girildiği için aşırı yüklenme olabilir.böyle durumlarda siteelere giriş zorlaşır.müsait olursanız gece 12 den sonra tekrar girmeye çalışın

Amaç olarak bakıyor günlük 2.5 lira veriyorlar çocuğa oda yetmiyor diyor ki ben gideyim çalışayım baba kendi harçlığımı fazlasıyla çıkartırım hatta birikimim bile olur. Ama nafile. Babam izin vermiyor işte. Bu durumda ne yapmalı? E-okul ise diğer bütün arkadaşları girebilirken sadece o giremiyor

yanılmıyorsam okul no su ile girilebiliyordu e okul a.belki okulu dondurduğu için,eski okul numarası sistemden düşürülmüş olabilir.nasıl olsa o okul numarası ile aktif okuyan bir öğrenci yok diye,sistemdeki bilgileri değiştirmiş olabilirler.en iyisi okulla konuşmak.şuan 28 yaşındayım.genel anlamda bende parasızlığın acısını çektim zamanında.10 sene önce liseyi bitirdiğimde 330 tl borcum vardı.keza üni de az karton toplamadık sokaklarda
    şuan diyorum keşke babam daha çok para verseydi,en azından bana yetecek kadar para verseydi diye.sonra düşünüyorum acaba az para almış olmam bana neler kazandırdı.paraya mecburiyetim azaldı,başkasına yük ve muhtaç olmadan yaşamayı öğrendim.açlığın ve tokluğun ne olduğunu.tamam insan bazen ister,keşke bende bunu alabilseydim.neden bende yok diye.ama hayat herkese eşit şanslar vermesede,elimizdekilerle yetinmeyi öğrenmemiz gerekecek.ya hep şikayet eden insan olacaksın,ya da elindekiyle yetinmeyi bilen.kardeşine ve kendine şunu anlat.evet 2.5 tl günlük çok az,hiç birşeye yetmiyor.ama bu günlük 2.5 tl yi bulamayan insanlar nasıl yaşayabiliyorlar.o zaman biraz daha sitemkarlıktan çıkılabilir.son olarak.kardeşin çalışsın,bunu babanıza farklı yollarla anlatın.gün gelir işten ayrılırsa da,sgk nın bir çok seçeneği var.babanın üstünden düşse bile tekrardan onun sağlık sigortasından ve ya devletin sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.