Şimdi Ara

Babam siroz oldu. Lütfen içki içmeyin. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
6.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SP3ctr3

doktor alkol önerdi diye tepki gösteren arkadaş.
    kullandığın çoğu kalp tansiyon hapları ağrı kesiciler ve antidepresanlar yüksek oranda alkol içeriyor. hemde lab ortamında kimyasal bileşiklerden hazırlanan alkol yani içkilerdeki tahıl alkolünden daha zararlı.

Demek ki o doktora laf atan arkadaş sekteye uğradı(Bilgilerinin kaynağını gösterirsen sevinirim).Hem bilgim çerçevesinde hem de senin söylemlerin çerçevesinde.Kendisine geçmiş olsun diyoruz ve o konuyu noktalıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 8 Mayıs 2010; 17:07:11 >
  • geçmiş olsun. inşallah nakil için karaciğer bulunur. maalesef son zamanlarda alkol alma oranı aşırı derecede arttı. özellikle gençler içince kendilerini adam sanıyorlar. ama bilmiyorlar ki zararlarını. hayatımda bir damla bile almadım kokusunu bile bilmem ama hiç bir eksiklik hissetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaea

quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

Orijinalden alıntı: Gaea

quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Sizin sebep olmadığınız bir duruma sizin üzülüyor olmanız kötü bir durum. Dilerim ki nakil gerçekleşir ve hayatına devam eder. Kendinizi her ihtimale hazırlamak en iyisi olur. Bu gibi durumlarda duygusal olmak yerine realist olmak tahribatı en aza indirir.

Historia, senden bunu beklemezdim ama.Babası o, elin adamı değil.Tabi ki üzülecek ne kadar garip bir ihtamdır bu açıklarsan sevinirim.Duygusal olacaksın ki moral vereceksin karşındaki insan baban.Realist olunması gereken zaman ile duygusal olunması gereken zamanı karıştırıyorsunuz resmen.Senin baban ölümcül bir hastalığa yakalansa sen ona gidip, "Zaten şunları şunları yapıyordun yakalanman normal kendi cezanı çekeceksin, biz üzülürüz ama elimizden bir şey gelmez" diyip onu üzecekmisin?.

Sanırım yazımdaki karmaşıklıktan dolayı biraz yanlış anlamışsın. Eğer kötü bir durum cereyan ederse çok üzülmesin diye duygusallığı azaltmasını önerdim kendisine. Doğal olaylarda(doğum-ölüm) duygusallık kaçınılmaz bir şey fakat bunun bir de sınırı var. Duygusallık ne kadar artarsa hüzün de o kadar artar. Ben duygusallığı daha ortaokulda bırakmış biri olarak realistliğin çok faydasını gördüm, tavsiyemin sebeplerinden biri de budur belki.

Şu an ortada her hangi bir doğum veya ölüm var mı ? yok.Hastalık aşamasında olan bir kişiye karşı duygulanmadan yapılan davranışlar insanlara moral mi verir yoksa hüzün mü verir?.Bundan bahsediyorum ben.Hastalık geçirmiş olan kişilerden duyduklarım ve bizzat yaşadıklarımdan söylüyorum boşuna değil yani.Realist düşünceleri bazı durumlarda törpülemek gerekli özellikle insana dair önemli durumların oluştuğu süreçte.

Ölüm yok, ama olabilir de, olmamaya devam da edebilir, yani karaciğer nakli gerçekleşebilir. Ben her durumun göz önünde bulundurulması gereğini vurguladım ki arkadaş da üniversite öğrencisi olarak bunu yapıyordur fakat duygulara karşıydı bu sözlerim.

Ne yorum yapsam ters düşerim, zira benim anamla babamla aramda bir duygusal ilişkim yok. O yüzden susmam daha iyi olur.

• geçmiş olsun kardeşim....
  • Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun.Umarım en yakın zamanda iyileşir ve alkolü keser.
  • Her şeyin olduğu gibi bu meretin de aşırısı zararlı tabi.. Büyük geçmişler olsun. Ben de dedemi sirozdan kaybettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_morad

Geçmiş olsun.Umarım en yakın zamanda iyileşir ve alkolü keser.

Alkolü keseli oldu baya ama olan olmuş işte vücuduna.
  • Allah Acil Şifalar Versin Dostum. Geçmiş Olsun.
  • çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm..umarım bi an önce nakil yaptırıp sağlığına kavuşur baban..

içki herzaman özelikle de erkekler arasında ''erkek olma'' anlamı yaşıyor nedense..

benim ünideki arkadaşım su yerine içki içerdi..bunu öyle bi anlatırdı ki sanki matah bişey yapıomuş gibi..

denize gitmişler bigun topluca..orda tişörtünü cıkarınca bütün sırtında kahverengi büyük büyk lekeler varmış..cokta iğrenç vede kötü görünüyormus..

sormuşlar neden böyle diye böbreklerinden ve karaciğerınden oluyormuş..tek sebep>>>içki
  • Bu Gaea

Yazılarının arasına "......" koyan eleman değilmiydi ya

Veletler gibi konuşurdu hani,ne çabuk büyük adam triplerine girmiş

Gaea.....avukat.....mısın.....
  • Kardeşim çok büyük geçmiş olsun baban en yakın zamanda iyileşir inşallah

bu arada baban ilaç da kullanıyor muydu? bu da yorar karaciğeri
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordCambaz

Bu Gaea

Yazılarının arasına "......" koyan eleman değilmiydi ya

Veletler gibi konuşurdu hani,ne çabuk büyük adam triplerine girmiş

Gaea.....avukat.....mısın.....

Varsa adam gibi yazacağın şeyler seni de görelim, öyle dışardan izleyip laf atmakla yürümüyor.Konuşmalara ve ithamlara bak hey allahım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 8 Mayıs 2010; 18:11:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sound of Freedom

Kardeşim çok büyük geçmiş olsun baban en yakın zamanda iyileşir inşallah

bu arada baban ilaç da kullanıyor muydu? bu da yorar karaciğeri

Evet kullanıyordu onun da etkisi oldu tabi.
  • Pişman olmak için bile artık çok geç oluyo bazen...
  • öncellıkle gecmıs olsn Ben 21 yasındayım suana kadar 1 bırayı ıcemedım 1 damla alıorum cok ıgrenc gelıor bundan sonrada ıcmem ıns bır yararı yok zararı cok ıckının sıgara gıbı
  • Ooof Çok üzüldüm fernsehen
  • Geçmiş olsun
  • Geçmiş Olsun... Fakat söylediğiniz durum benim gözümü yinede korkutmadı bırakmak isterim ama bu saatten sonra bizim için zor..
  • büyük geçmiş olsn
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.