Şimdi Ara

Babam siroz oldu. Lütfen içki içmeyin. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
6.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun.İnşallah babanız iyi olur. Ayrıca yaptığınız uyarıyı da umarım dikkate alanlar olmuştur.
  • Geçmiş olsun gençlikte yapılan hatalar ve daha sonra umursamaz tavırlar tam rahat edecekleri yaşta bir hastalıkla yıkılıyor.İnanıyorum birlik olarak bu hastalığın üstesinden gelebilirsiniz.Tekrar geçmiş olsun...
  • Allah yardımcınız olsun.
  • o söylediğin şey hemanjiom muydu raporda yazan?

quote:

Orijinalden alıntı: Gaea

Bak ben 2 sene içki, 7 sene sigara ile münasebet halinde oldum.Sonra göğüslerimde ağrılar ve anlık batmalar başlayınca hastanelere koştum.2 aydır kardiyoloji ve dahiliye bölümlerinde sürüne sürüne kontrollere gittim ve sonuç?....
    o damar yumağı söylediğin şey hemanjiom muydu? raporda yazar?

Doktor : Kolesterolün 135 çok iyi, akciğerin normal bir insan akciğeri gibi, kan değerlerin gayet güzel, karaciğer fonksiyonlarında her hangi bir problem gözükmüyor fakat 8mm çapında bir damar yumağı var, bu damar yumağının hiç bir zararı yok ama her sene kontrole geleceksin.

Ben : Doktor bey ben sonuçları aldıktan sonra değerleri araştırıp bu damar yumağı hakkında bilgi edinmiştim, büyümesi halinde ameliyat gerekiyormuş?

Doktor : Hayır, bu doğuştan olabilir ve hiç bir zararı yoktur her sene kontrole gelmen senin için faydalı.

Doktor : Ultrason sonuçlarında her hangi bir bulguya rastlamadık, beyin tomografinde tehlikeli her hangi bir kitle veya anormali söz konusu değil, EKG ve EKO değerlerin normal.

Ben : Doktor bey, 2 sene düzenli olarak alkol aldım her gün hem de, günde 1-1.5 paket sigara içiyorum, göğüslerimde ağrılar var ve bu benim yaşam kalitemi ciddi ölçüde etkiliyor sebebi ne olabilir?

Doktor : O muhtemelen adele ağrısıdır, biz gene de sigara ve içkiyi uzun yıllar kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Ben : Doktor bey dediğim gibi bu kadar içkini ve sigara vücuduma hiç mi hasar vermedi?

Doktor : Bu yaşlarda(yaş 23) vücut bunları kaldırır, 30 yaşına kadar sigara içersen akciğerlerin 100 mili litre küçülür, 40-50'li yaşlara kadar içki ve sigara kullanmaya devam edersen hasara sebep olabilir.

Ben : Teşekkür ederim doktor bey.

Sonuç ; Farklı hastanehelere gittiğim halde doktorlar senin durumun çok iyi diye şutladılar.Üniversite yıllarımda kendimi kısıtlamak istemediğim için sigarayı bırakmadım fakat içkiyi çok azalttım.Nasip olursa askerden gelir gelmez de sigarayı bırakacağım.Tabi bünye meselesi gerçekten önemli ve baban adına gerçekten üzüldüm.Yakın bir akrabam hem akciğer kanseri hem de siroz yaşı da 60.Doktorlar 3 ay ömrün var dediler, aradan 1 sene geçti hala yaşıyor . .Bazen umulmayan şeyler de gerçekleşebiliyor . .Moralinizi o yüzden yüksek tutun, karnından su alacaklar babanızın hareket etmekte zorlanacak, ona mutlaka iyi düşünmesi için telkinlerde bulunun çünkü açıklanamasa bile düşüncelerin iyileşme üzerindeki etkisi azımsanmayacak derecede.

Son olarak ; Çok büyük geçmiş olsun, inşallah babanız sağlığına tekrardan kavuşur ve bu kederiniz sona erer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 9 Mayıs 2010; 16:06:42 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.