Şimdi Ara

BABAM VEFAT ETTI CENAZEMIZ VAR :( (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
2
Favori
14.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
211 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Rabbim şafi isminin hürmetine şifasını versin, canınızı yakmasın.
    Bir yıl önce ben aynı durumu yaşadım, babanın evden çıkışı...fakat trafik kazasıydı bizimki...
    Ben şuurumu kaybettiğim için yoğun bakım sürecinde inanılmaz kötüydüm.

Sizlere tavsiyem, sürekli ama sürekli inanarak dua edin ayetler sureler okuyun, hastaneler gerekeni yapıyordur muhakkak. Sabah ezanında özellikle kalkıp dua edin...

Gerisini Rabbimin takdirine bırakın.

Acil şifalar diliyorum...
  • Allah bir an önce ayağa kalkıp iyileşmeyi nasip etsin. Size de sabırlar dilerim zor bir durum :(
  • Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah şifa versin hocam inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

Beyin kanaması nedeni ne oluyor bilen varmı ? Kalp krizi gibi sapasağlam adamın başına da gelebilir mi yani bir anda ?
    "Kalp krizi" terimi Türkçe'de iki farklı olay için kullanılıyor ki bu yanlış yorumlamalara sebep oluyor. Aşağıda İngilizce terimleri ile açıklamaya çalışacağım.

1) Heart Attack (myocardial infarction): Bu gerçek anlamda "kalp krizi" denilen şey. Kalp krizi damarların tıkanması sonucu kalbin yeterince beslenememesi sonucu ortaya çıkan bozukluğa deniliyor. Evde mutfak giderinizin tıkanması gibi düşünebilirsiniz. Kalp krizi 1 hafta bile sürebilir, aniden de öldürebilir.

Damar tıkanıklığının sebebi de çoğunlukla sağlıksız beslenme, sigara gibi faktörler olmakta (Sağlıklı beslenmeyi "adam hiç aburcubur yemezdi" gibilerinden düşünmeyin. Yağlı yiyecekler, sucuk, salam, sosis, annenizin yağda kavurduğu makarna, pilav vs de sağlıklı bir beslenme değil. Izgara tavuk eti, yanında haşlanmış makarna ve salata sağlıklı beslenmedir. Böyle de hayat geçer mi? Buna siz karar vereceksiniz).

2) Sudden Cardiac Arrest (Ani kalp durması): Halkımız buna da "adam kalp krizi geçirdi" der genelde. Böyle bir anda yere yığılır kalır kişi ve ölür. En sağlıklı hayat süren insanın bile başına gelebilir, bkz: o kadar testten geçmelerine rağmen sahada yığılıp kalan futbolcular. Sebebi genetiktir ve kalpte hiç bir şekilde belirlenemeyen, mikroskobik bozukluklardan kaynaklanır.

Bu bilgiler eşliğinde "kalp krizi" dediğimiz şeyin sapasağlam adamın başına gelenin genellikle ikinci durum olduğunu söyleyebiliriz.

Beyin kanaması da yine aynı şekilde herkesin başına gelebilir. Bazen travma sonucu (yani kafayı bir yere çarpmaktan ötürü ya da kafaya vurulması sonucu), bazen de farkında olunmayan bir sebepten ötürü gelişebilir.

• Çok geçmiş olsun

• Umarım atlatır. Geçmiş olsun

• çok geçmiş olsun umarım toparlanır sağlıgına kavusur Allah şifa verisn
  • Hocam çok geçmiş olsun. Rabbim şafi ismi ile şifalar ihsan eylesin babanıza,bizlere,ümmeti Muhammede inşaAllah. Dualarımız sizlerle.
  • Büyük geçmiş olsun kardeşim

• Allah-u Telae şifa versin hocam, İnşAllah tez zamanda uyanıp eski sağlığına kavuşur Allahümme Amin.

• Büyük geçmiş olsun hocam, Allah yardımcınız olsun, acil şifalar diliyorum.

• Geçmiş olsun hocam, acil şifalar...
  • Allah acil şifalar versin.
  • Merhaba hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Babam geçen senenin Mart ayında hafif bir kalp krizi geçirdi, bayılma olmadı. Birkaç ay içinde doktor doktor gezdik ve çok farklı tavsiyeler aldık. Konuştuğumuz bir özel doktor acilen ameliyat olması lazım hiç beklemeyin dedi. Bir başka doktor ilaç tedavisi önerdi. Biz ilaç tavsiyesini seçtik, şimdilik böyle devam ediyor. Ancak sağlıklı eskisi gibi değil. Ameliyatın da eksileri var ve doktorların dediği gibi birkaç ay içinde kriz tekrar nüksetmedi.

Bunu şundan anlattım, babanız iyileştiğini zaman krizin tekrar etmemesi için ameliyat veya ilaç tedavisi vb. bir arayışa girebilirsiniz. Doktorların, özellikle de özeldeki doktorların tavsiyelerine temkinli yaklaşın. İstanbul'daysanız Siyami Ersek devlet hastanesi kalp konusunda iyidir, orayı tavsiye ederim. Umarım eski haline döner de önünüzde atacağınız adımları tartışır hale gelirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    Evet İstanbul'dayız Dün arkadaşım ile seyami ersek Konuşuyorduk O da tavsiye etmişti düzelirse onları zaten yaparız önemli olan uyanması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah şifa versin inşallah. Sevdiklerimiz sağ olsun, sağlıklı olsun.

• İnşallah iyileşir baban. Allah yardımcınız olsun. Allah şifa versin.
  • Herkese dilekler için çok teşekkürler Amin inşallah

• Allah yardımcınız olsun zor bir durum başına gelmeyen anlamaz :(

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.