Şimdi Ara

Babamın Aracını Vekaletsiz Kullanabilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Babam yurtdışında, ruhsat onun üzerine kayıtlı (araç Türkiye plaka Türk ruhsat) ve herhangi bir vekalet vermedi. Aracını ben kullanabilir miyim? Örneğin bir kaza olursa, ya da araç yanlış otopark gibi nedenlerle çekilirse illa onun gelmesine gerek var mı yoksa ben de halledebilir miyim? Sonuçta birinci dereceden akrabasıyım, oğluyum. Yurtdışında olduğundan dolayı Türkiye’ye gelmesi kolay değil ne yazık ki ve aracı almadan önce size de danışmak istedim.

• kullanamazsın 1 senede 185 gün sizinde yurt dısında kalmanız gerek

• Aracı sadece ruhsat sahibi kullanır diye bir kural,yasa yok. ( Siz Türksünüz, araç Türk plaka ve T.c. vatandaşına ait anladığım kadarıyla. Yabancı plaka,vatandaş olayını bilmiyorum önden belirtiyim. )

Kazaya karışınca şöför kimse tutanakta onun bilgileri yazılır. Çekilirsede anahtarla gideceğin ve oğlu olduğun için aracı teslim ederler. ( ki çektirmeyin verin 10-15 lira otopark parası. 100-200mt yürüyün. Kafa rahat olsun.Ödenecek cezaya yazık. )

Ha ehliyetin yoksa ve aracı kullanırken polis çevirirse aracı bağlayıp kullanıcı +ruhsat sahibinede güzel bir ceza yazılır.

Kısacası Kullanırsın... Muayene istasyonunda muayeneye sokabilirsin, vergisini ödeyebilirsin, sigorta ,kasko yaptırabilirsin,trafik cezalarını ödeyebilirsin, hgs ,ogs çıkartıp dolumu yapabilirsin..

Velaket araç satışı, trafik şubede plaka değişimi vs işlemler (muayenede plakadan kalırsan yenisi için vekalete gerek yok.direkt muayene istasyonundan aldığın raporla çıkaryorsun yeni plakayı), ruhsat değişimi tarzı resmi işlemlerde lazım.

Aracımız eşimin üstüne 3 yıldır kullanıyorum.

Yıllarca yurt dışında kalmış dayımın aracını oğlu , kayınbiraderi vs birçok kişi kullandı.

• Merhaba,

Türk plakalı araçlarda sadece MA-MZ serisi araçları (yabancılara tahsis edilmiş araçlar) türkler kullanamaz, ayrıca MA-MZ dışındaki araçları da yabancılar Türkiye'de kullanamaz. Böyle bir kısıtlamanız yoksa kullanabilirsiniz.
    Problem nerede olur, buna gelecek olursak; araç bağlanırsa çözdüremezsiniz, rehin varsa kaldıramazsınız, satılacaksa satamazsınız, ruhsatı filan kaybederseniz çıkartamazsınız, bunların tümü için konsolosluk aracılığı ile size babanız vekalet verebilir. Türkiye'deki herhangi bir noterden bu vekaletin kopyasını çıkartabilir ve kullanabilirsiniz.
  • beybiger B kullanıcısına yanıt

Araba dahil hepimiz Türküz:)))) sadece çok eski forumlarda okudum babanın şuraya gitmesi lazım en yakın bölge karakoluna vb gitmesi lazım diye yorumlar gördüm de yurtdışında olduğu icin gidemez bu yüzden belirtmek istedim. Yine de teşekkür ederim. @SigortaTower

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKılıç -- 2 Mayıs 2021; 11:34:42 >
  • Kullanabilirsin.

• beybiger B kullanıcısına yanıt

Alakası yok. Kullanabilirsiniz. Hatta dayınızın, amcanızın, eniştenizin, komşunuzun veya mahalle bakkalının arabasını da kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HazzaR -- 2 Mayıs 2021; 23:55:33 >
  • 10 küsür senedir kullanıyorum, bir kere çektiler gerekmedi vekalet vs. (2011 filandı heralde). Bi de muayaneye bir ayda bir kere gidebiliyosunuz vekalet olmadan.

• Kullanmasına kullanırsınız ama dediğiniz gibi araç çekildiğinde otoparkdan arabanızı almak sorun olabilir, büyük şehirlerde kimse ruhsata bakmaz anahtar kimdeyse çekilen otoparkdan alırsınız aracınızı ancak büyük şehir dışında sorun oluyor, ruhsat sahibinin gelmesini veya vekalet vermesini isteyebiliyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.