|
Babamın sürekli paramı istemesi (2. sayfa)
-
-
dostum bir senede 100 TL yi borsada nasıl 318 bin yaptın ?! sana para vereyim benimkinide artır yarı yarıya kırışalım ne dersin ?
-
Hocam bir numaralı kuralım , başkasının parası ve borç para ile iş yapmamak. ama beklenti gördüğüm birkaç hisseyi dostuma önerir gibi önerebilirim.
Sokm
Alark
Enkai
Tukas
Tcel
Tavhl
Kısaca bunlarla para kaybetmesiniz endeks düştüğünde al ve sabırla beklelik hisselerdir
Tukas hariç onda baskılanma 1 sene oldu yukarı patlaması yakındır ki 9.50 den 10.20 gitti iki günde -
Verme para mara, hayır demeyi öğren, hiç kimseye de kefil olma.
-
Teşekkür ederim hocam -
Kavgaysa kavga dövüşse dövüş borç alıp borcum yok diyecek ha 10 bin 20 bin lazım olur verirsin alırsın ama enayi yerine konmayı kaldıramam ben.Arsayı bana yap falan deseydin hocam keşke.Yapmazsa vermemek için bahanen olurdu. -
Çözüm basit hocam klasik esnaf ağzı konuşacaksınız borsa battı aldığım senetler düştü falan bide etrafa para harcar gibi gözükün varyemez gibi değil aaa bunun parası yoktur biriktiremiyordur harcıyordur desinler
Mesela bir araba alın varsa da üst modele çevirin borcum çok kredi çektim ayağı yapın borç isteyenden sizde isteyin daha da kimse bulaşmaz
Edit: ayrıca hiçbir yerde şöyle katladım böyle arttırdım şu kadar param var gibi konuşmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 9 Şubat 2021; 13:55:6 > -
Sadece şükür biriktiriyorum diyorum ama anneme de sürekli ne kadar parası oldu diyormuş , ama bu zarardayım çıkamam fikrini kullanacağım en azından ertelemek için kesinlikle diyeceğim -
Hocam dediğim biraz abartılı gelebilir ama ailenize yakın bi yerden çocuğunuzu da hesaba katarak bir ev alırsanız eğer gerçekten düşünceli biriyse yeni ev döşediğiniz için sizden birşey istemez diye düşünüyorum hem o arada kendi evinizi aldığınız için siz, eşiniz, anneniz mutlu olur yani anlayacağınız bir taşla iki kuş ama tabi ki ev almak basit birşey değil ayrıca şu anki evinizden memnun da olabilirsiniz. -
Kasımpaşada oturuyorum , çevrede doğru düzgün ev de yok maalesef hepsi kentsel dönüşüm statusunde zaten bizim binayı da yıkacaklar , polat inşaat karsısındayım taksim aşağısı
Maalesef ev için yatırım yapacak yerler de değil şimdi ama dediğiniz gibi bir harcama mantıklı bir harcama ile engelleyebilirim -
Yani demek istediğim sizin de bir aileye sahip olduğunuzu ve harcama yapabileceğinizi anlamaları daima bekârmışsınız da birtek kendinizi idare ediyormuşsunuz gibi düşünmelerini engellemeniz -
kendini aileni sıkıntıya sokmayacak şekilde ufak bir meblağ verip onunda gönlünü yapın sizde sıkıntıya girmeyin. parayı har vurup harman savurmayıp arsa dükkan vs alıyorsa eğer zaten onlarda sonunda size dönecektir eğer tek çocuksanız. Ha 2 3 kardeşseniz ve parayı sadece sizden istiyorsa diğerleriyle eğişt ödemeyi teklif edin
-
CSB olsun olmasın tüm yazıları sondan okumaya başladım. Teşekkürler DH
Size de kolaylıklar hocam. Enteresan bir durum. -
100 bini 318 bin yapmışsın. Parayı çek 100 binini ver. Kalan parayla yoluna bak. Daha da borç alıp verme. -
Öz babasını tanımadığı kişilere şikayet eden evlattan hayır gelmez. Baban olsam ret ederim.
-
Para battı de çık işin içinden. Nasıl ilişki lan bu. Borç isteyip sonra zaten benim paramdı diyip işin içinden çıkmak. Baba oğul arasında böyle tutum mu olur. Konuya hiç inanmadım.
-
Haklısınız , şikayet ediyor olmam hiç iyi değil ama babamın yaptığı düşüncesizliği birileriyle paylaşmak istedim yaptığım doğru demiyorum gerçekten -
Hocam valla geçmişe dönük mesajlaşmalar dahi duruyor , paylaşabilirim -
Parayı almışsın, bir de enflasyon farkı muhabbeti yapıyorsun adama. Baban cins, sen ondan cins anladığım kadarıyla
Ben annemden 10 bin lira almıştım, "15 bin olarak geri veririm" dedim. 3 ay sonra 15 bin verdim, "sen benden 15 almıştın" dedi. Hiç sesimi bile çıkarmadım "al o zaman 20 bin" dedim. Bir daha da herhangi bir aile bireyinden para istememeye söz verdim kendime, 10 bin liralık güzel bir ders oldu bana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 9 Şubat 2021; 17:38:3 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X