Şimdi Ara

Bacak kırığı (fibula kırığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 27 eylül tarihinde (43 gün önce) sağ ayağımdaki fibula kemiği bileğin hafif üstünden kırıldı. Hastaneye gidince yarım alçı yapıldı ertesi günü ortopediye gelmem gerektiği ameliyat riski olduğu söylendi bunun üzerine ailemi arayıp aynı gece İzmir e döndüm. İzmir'de hastaneye gittiğimde röntgen çekildi ve doktor ameliyat olabilirsin ama ben tavsiye etmem gençsin (22 yaşındayım) dedi. Bir hafta bu yarım alçı ile dur dedi. Bir hafta sonra amerikan alçı yapıldı ve 2 haftada bir kontrol e gelmem gerektiği söylendi. 2 hafta sonra kontrol gittiğimde herşeyin güzel olduğunu, topukluk almam gerektiğini söyledi ama 2 hafta sonra vizelerim başladığı için üniversiteye dönmem gerekti doktor tedavini orada yapsınlar orada topukluk ile yavaş yavaş bas dedi. 2 hafta sonra üniversiteye döndüm aynı gün hastaneye gittim röntgen çekildi doktor ne kadar süredir böyle olduğunu sordu bende daha önce yarım alçı vardı onuda sayarsak 5 hafta dedim. Kaynamada geçikme olmuş dedi sigara kullanıyor musun diye sordu ''evet'' dedim. 10 gün sonra tekrar gel dedi. Üzerine basayım diye sorduğumda evet bas ama zorlama dedi. 10 gün süre içerisinde üzerine bastım topukluk ile yük verdiğimde dahi ağrı sızı falan olmadı elbette korku ile tam yük vermedim ama yüklenebildiğim kadar yüklendim hiç bir problem çıkmadı. Öğrenci olmam ile birlikte beslenmeme dikkat edebildiğim kadar ettim her gün kelle paça çorbası süt tükettim. Yarın tekrar kontrol e gidicem ama buradaki doktorun sorunlu olduğunu öğrendim. Uğraşmak istemediği için insanları gönderdiğini daha önce bir kırık vakasında whatsappdan karar verdiğini ve sağlam bu dediğini öğrendim . Yarın doktor eğer alçımı çıkarmazsa ben çıkarmayı düşünüyorum. Bu arada benim kırığım hiç forumlarda anlatılanlar gibi ağrılı sancılı olmadı ilk yarım alçılı biraz ağrıdı daha sonra amerikan alçı yapıldığında 2 gün ağrıdı sonra ağrılar kesildi. Şu anda ayak parmaklarımı çok rahat bileğimi ise alçı içerisinde oynatabildiğim kadar oynatıyorum üzerine basıyorum hiç bir sıkıntı olmuyor. Eğer alçıyı doktor çıkarmazsa ben çıkarıyım mı ? daha önce benzer duruma düşen oldu mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fibula Kırığı: Bilmeniz Gerekenler

Fibula kırığı, bacağın dış kısmında yer alan ince kemiğin kırılmasıdır. Genellikle ayak bileğine burkulması veya bacağın üzerine düşülmesi sonucu oluşur.

Fibula Kırığı Yaşayanlar

Fibula kırığı yaşadıysanız şu belirtileri görebilirsiniz:

• Bacakta ağrı ve şişlik
    • Yürüme güçlüğü
    • Kırık bölgesinde morarma
    • Kemik çıkıntısı

Fibula Kemiği Kırığı Alçı Süresi

Fibula kırığının alçı süresi, kırığın şiddetine bağlı olarak değişir. Çoğu durumda, alçı 6 ila 8 hafta boyunca kullanılır. Alçı, kemiğin düzgün bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.

Fibula Kırığı Alçı Sonrası

Alçınız çıkarıldıktan sonra, aşağıdaki adımları izleyerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz:

• Kırık bölgeyi dinlendirin.
    • Yavaş yavaş ağırlık vererek yürüyüşe başlayın.
    • Fizik tedavi egzersizlerini yapın.
    • Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmak için kalsiyum ve D vitamini alın.

Çoğu fibula kırığı tam olarak iyileşir. Ancak bazı durumlarda, kırık bölgesinde ağrı veya sertlik kalabilir. İyileşme süreci boyunca doktorunuzun talimatlarına uymak ve gerekli kontrolleri yaptırmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evinde dinlensene kardeş okula ne diye gidiyorsun bu halde. bende 20 eylülde acillik oldum şimdi hala çekiyorum. mide bağırsak enfeksiyonu geçirdim şimdi boğaz reflüsü var. geçmiş olsun nasıl kırıldı. boş wer o doktoru izmirde ki ne gitcektin. doktorların çoğu başından savar zaten.
  • Son yılım derslerimde iyi vizelere gireyim dedim zaten evde oturmaktan çok sıkıldım.
    Saçma sapan bir halı saha maçında oldu hatta şöyle anlatayım kimimiz pantolon kimimiz ayakkabısız oynuyorduk ciddi bir maç değildi zaten ayağımada kimse dokunmadı ben üzerine ters düştüm bileğim ters döndü. Teşekkür ederim . Sanada geçmiş olsun
  • Bir Fibula kırığı da benim başıma geldi yaklaşık olarak 5 hafta önce kırdım. Ayağımı gerçekten iyi hissediyorum. Alçıyı çıkartsak bıraksanız yürürüm ama röntgen sonucunda kemik ayrık görünüyor. Ayağım ile ilgili ağrı yok his kaybı yok. Parmaklarım gayet iyi. Anladığım kadarıyla bu Kırık için 6 haftadan önce alçı çıkartmak ve onun iyileşmesinden emin olmadan kesinlikle çıkartmıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Şifayı neden forumda arıyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar ıkı ay önce fıbula kemıgımın alt tarafını ıkı parça seklınde kırdım,süreç hakkında yazmak ve bıldırmek ıstıyorum ben bunsure zarfında çok araştırdım çok snktlar cektım bılgı vermek ıstedım.ıkı ve daha fazla kırıklar ıcın amelıyat gerekiyor benımde ıkı parca halınde kırıldı ustelık tam bağlarımda kopmuştu hemen amelıyata alındım platon gıda plak vs hersey takıldı üç aylık bır süreç olduğu söylendi bır buçuk ay kaynama bıt bucuk ay ıse fızık tedavı süreç zor başlarda çok sıstı ayagım atel de cıft koltuk degneklerıyle gıttım geldım basmadım bır buçuk ay daha sonra atel çıktı kaynama olduktan sonra fızık tedavıye gıttım ama devlette yer olmadığından özel bır fızık tedavıye gıttım söze de onerım ayağınız çok fazla donmadan gıtmenızı tavsıye edıyorum benım 40 günde ayağım tendonlarım başlarım gerılmıstı ve ayagımda kısıtlılık olmuştu hemen başladım fızıge 10 seans yeterli oldu haftada ıkı defa aldım ayağım açıldı surecımde ıkı ay oldu ben yuruyebılıyorım hafıf aksaklık var ama yürüye yürüye açılır dedıler ve genelde bır yılı buluyormus ayagım dıger ayağa göre tabıkı çok estetık degıl ama buna da çok şükür sıze tek tavsıyem hemen üstüne basın basnaktan asla korkmayın (tabı doktor basabılırsın dedıkten sonra)sandığınız kadar kolay olmuyor eve ama ben üç günde tek değneğe bır üç günden ara desteksız yuruwmeye başladım başın düşecek karıncalanacak korkmayın basmassanız ayak donar unutmayın Allah herkesin yardımcısı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Femur şaft kırığı !!!!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.