Arkadaslar gecen gun basima gelen aksilik sonucu ugrastigim bir sorun var. Yardimci olabilirseniz sevirim.
Su an kullanmakta oldugum stok sogutucuyu yeni bir bakir sogutucu ile degistirmek istedim. Eskisini sokmeye calisirken cpu ve sogutucu birbirlerine bir hayli yapismis oldugundan biraz guc kullanarak cikarmam gerekti. Stok sogutucu etrafindaki retention guide yuzunden saga sola ceviremedigimden direk kaldirarak cikardim. Fakat bu sirada cpu soketten ayrildi ve cpunun bacaklarindan birkaci yamuldu. Bacaklari ince bir plastik serit ile gayet duzgun duzelttim ve tekrar rahatca yuvasina oturdu. Fakat uzerine sogutucuyu yerlestirip taktigim zaman bilgisayar hicbir sekilde acilmiyor. Uzun biipler veriyor. Denemelerim sonucunda sogutucuyu cpu uzerinden kaldirmadan sadece klipsini kaldirinca (yani yayi oturmadiginda) alet aciliyor. Parmagimda birazcik sogutucuya bastirdigimda dahi alet acilmiyor. Sorunun neden kaynaklandigini bilmiyorum. Anakart mi yoksa cpu mu? Ona gore parcanin yenisini alip bozuk olani garantiye verecegim. Yada degisik fikir verebilirsiniz. Belki aranizda boyle bir durumla karsilasmis olan birisi vardir.
Anakart: MSI K8N Neo Plat. CPU: AMD 64 3000 s754
arkadaşım eğer CPU da sorun verse Anakart ötmez sadece açılmaz öttüğüne göre ramlerde ya da e.k. da oynama olabilir...
bastırırken bunları oynatıyorsundur...
Büyük ihtimal cpu da problem
cpu da bi problem yok anakartın cpu soketi arızalı slota cpu bacakları tam temas etmiyor fanı oturtunca kart esneme yapıyor ve pc açılmıyor geçmiş olsun.
cpu soketinde bi sorun vardır bence ramlerin yeri oynamıştır sen onları bi kontrol et