Bildirim
Yamulan İşlemci Yuvası Pinleri Düzeltmek (Resimli)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba,
Bunun için ince işcilik lazım, eliniz kararlıysa eğer cımbız ile yapabilirsiniz. Yada ince işcilik ile uğraşan kuyumculardan yardım isteyebilirsiniz. -
aslında elim yatkındır deneyeyim yarın ama diger pinlerin biriyle kısa devre v.s yaparsa denerken sorun cıkarmı
anakarta veya işlemciye kalıcı hasar verirmi -
kasanın elektriğini çek. bios pilini de çıkar. elini duvara sürt deşarj ol. bu şekilde yaparsan bir sıkıntı olmaz -
quote:
Orijinalden alıntı: n55s-s1194v
kasanın elektriğini çek. bios pilini de çıkar. elini duvara sürt deşarj ol. bu şekilde yaparsan bir sıkıntı olmaz
anakart tek zaten pilini filan cıkarttım yarın büyütec ile bi deneyeyim -
Yukarıda görünen o ki elle falan sizin yapabileceğiniz pek birşey yok gibi hocam .. Baya hasar var .. Bir tane iki tane olsa ugraşın derim ... Ama tabi ya komple gitsin yada olsun diyorsanız deneyin .. -
eskiden 478 pin işlemciler için iğneyi kopan bacağa sokardım içinde kırardım işlemciyi yerinen çıkarmadığım sürece sorunsuz çalışırdı -
Şöyle bir şey kullabilirsiniz:
-
quote:
Orijinalden alıntı: nıggaa
Yukarıda görünen o ki elle falan sizin yapabileceğiniz pek birşey yok gibi hocam .. Baya hasar var .. Bir tane iki tane olsa ugraşın derim ... Ama tabi ya komple gitsin yada olsun diyorsanız deneyin ..
valla yapacak bişey yokki hocam bu sekilde zaten bi faydası olmaz bana bi şekilde onarılacak yada alivederçi -
aynı olay amd phenom x6 1100t de başıma gelmişti tam 2 gün uğraştıktan sonra pinleri düzeltebildim yalnız çok sağlam sinir ve sabır gerekiyor 0.5 uclu kalem kullanmıştım teker teker narince hepsini düzeltmiştim hocam aman sinirlenip ani bi hareket yapmayın pinler çok hassas kolay gelsin -
quote:
Orijinalden alıntı: IsPraNo
aynı olay amd phenom x6 1100t de başıma gelmişti tam 2 gün uğraştıktan sonra pinleri düzeltebildim yalnız çok sağlam sinir ve sabır gerekiyor 0.5 uclu kalem kullanmıştım teker teker narince hepsini düzeltmiştim hocam aman sinirlenip ani bi hareket yapmayın pinler çok hassas kolay gelsin
valla baskan 1100 t nin ayakları düz yani düzeltmesi kolay 478 pin gibi daha sık pinlerin aralıgı kalınlıgındaki bir aletle her araıktan ileri geri sag sol gecince düzelebilicek gibi ama sen böyle pinlere bile 2 gün ugrastıysan vay halime bu hem anakart istedigim gibi evirip ceviremem rahat rahat hemde 1156 soket biliyosun pinler dikey değil yamuk
-
quote:
Orijinalden alıntı: xxömür
quote:
Orijinalden alıntı: IsPraNo
aynı olay amd phenom x6 1100t de başıma gelmişti tam 2 gün uğraştıktan sonra pinleri düzeltebildim yalnız çok sağlam sinir ve sabır gerekiyor 0.5 uclu kalem kullanmıştım teker teker narince hepsini düzeltmiştim hocam aman sinirlenip ani bi hareket yapmayın pinler çok hassas kolay gelsin
valla baskan 1100 t nin ayakları düz yani düzeltmesi kolay 478 pin gibi daha sık pinlerin aralıgı kalınlıgındaki bir aletle her araıktan ileri geri sag sol gecince düzelebilicek gibi ama sen böyle pinlere bile 2 gün ugrastıysan vay halime bu hem anakart istedigim gibi evirip ceviremem rahat rahat hemde 1156 soket biliyosun pinler dikey değil yamuk
walla hocam allah kolaylık versin ne diyim
-
Intel anakartlarda pin düzeltmesi çok zordur, eğer AMD tarzı işlemci üzerinde pin olsaydı halledilebilirdi fakat o pinler ister istemez diğer pinlerle temas edecektir.
Onu yapabilmeniz için çok çok çok çok ince işçilik lazım, unutun gitsin. -
bende asus x99 -a modeli anakarta yaşamıştım 2pinde oldu yiyenimin hatası yüzünden oldu ama 20k origami işciliğle düzeltim şuan sıkıntısız çalışıyo oc dahil
ama sıkıntı yaparmı bana bilemedim -
hortlattığımız için özrü dilerim
aynı sorun bende de var 1 tanesini düzelteceğim derken koparttım o kopan yere takacağım bir parça bulabilir miyim ? diğer parçaları düzelttim yani tam son parçayı düzeltecem derken gitti baya bi yamulmuş ters dönmüştü neredeyse çat koptu. onun yerine bir parça bulabilirsek düzelecek eminim :) -
benimde başıma geldi 1pin koptu bikaç yerde de eğiklik vardi düzelttim çalıştı. Kullanıyorum 1 haftadır ısısıda normal 37 derece felan . Benim sormak istediğim şu pinler in kırık ya da değil olması performansa etki edermi? Ben sık sık oyun oynayan birisiyimde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Nelsın
benimde başıma geldi 1pin koptu bikaç yerde de eğiklik vardi düzelttim çalıştı. Kullanıyorum 1 haftadır ısısıda normal 37 derece felan . Benim sormak istediğim şu pinler in kırık ya da değil olması performansa etki edermi? Ben sık sık oyun oynayan birisiyimde
Ben 3 adet kırık pin ile 2 sene kullandım bir sorunda yaşamadım.
Bu tür durumlarda ne yapılır bilmiyorum ama birşey yapmayı düşünüyorsan "seramik cımbız" kullanmanı tavsiye ederim -
Kredi kartını pinler arasında dikkatlice ileri geri oynatin bu kadar basit.ya da bu kalınlıkta herhangi bir şey.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- php dosyası açma
- disk yönetimi konsol görünümü güncel olmadığı için işlem tamamlanamadı
- video scheduler internal error
- epson atık mürekkep pedi resetleme key anahtarı
- telegram izin verilmeyen video indirme
- bilgisayar hızlandırma
- iso dosyası nedir
- silinen dosyaları geri getirme
- telefon neden ısınır
- root kaldırma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X