Şimdi Ara

Back track 5 R3 HP laptopta boot olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Flash bellege Back Track 5 yazdim. Asus laptopumda boot oluyor ama HP Pavilion 15 laptopumda boot olmuyor. Aciliyor ama Default boot sectikten sonra gelen siyah ekrandaki yazilar sona ulasinca oylece kaliyor. Startx yazisi bolumu gelmiyor. Neden ola bilir sizce?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

Beyler Flash bellege Back Track 5 yazdim. Asus laptopumda boot oluyor ama HP Pavilion 15 laptopumda boot olmuyor. Aciliyor ama Default boot sectikten sonra gelen siyah ekrandaki yazilar sona ulasinca oylece kaliyor. Startx yazisi bolumu gelmiyor. Neden ola bilir sizce?

-Bilmiyom sence neden?

1.809.425.657 sebepten biri dolayısıyla açılmıyor olabilir.
    Mesajları buraya yazmadıktan sonra veya bi foto çekip göndermedikten sonra nereden bilebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

quote:

Beyler Flash bellege Back Track 5 yazdim. Asus laptopumda boot oluyor ama HP Pavilion 15 laptopumda boot olmuyor. Aciliyor ama Default boot sectikten sonra gelen siyah ekrandaki yazilar sona ulasinca oylece kaliyor. Startx yazisi bolumu gelmiyor. Neden ola bilir sizce?

-Bilmiyom sence neden?

Mesajları buraya yazmadıktan sonra veya bi foto çekip göndermedikten sonra nereden bilebiliriz?

Fotoğrafı çekip atıcam şimdi, amma bilemezsen bir aylık çiziyorsun kendini.Kabul mu?

• quote:

quote:

quote:

-Bilmiyom sence neden?

Fotoğrafı çekip atıcam şimdi, amma bilemezsen bir aylık çiziyorsun kendini.Kabul mu?

"bir aylık çiziyorsun kendini" ne demek onu anlamadım. Forum jargonu galiba, forumda yeniyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

-Bilmiyom sence neden?

"bir aylık çiziyorsun kendini" ne demek onu anlamadım. Forum jargonu galiba, forumda yeniyim.

Şimdi Konu dışı bölümünde falan böyle iddialar oluyor. Mesela adam gelip diyor ki bu gün X takımı maçı kazanacak. Kazanmazsa kendimi 1 aylık banlıyorum. Çizmek kendini ban etmek.

• N.M.Türk05 kullanıcısına yanıt
    Şimdi anladım.Ama illa ben bilirim demedim ki.

Eee resim nooldu? Göndericem dedin bekliyoruz. Bomboş bir ekran olmasın da. Hatalar-mesajlar filan görünsün yani.
  • quote:

Şimdi anladım.Ama illa ben bilirim demedim ki.

Eee resim nooldu? Göndericem dedin bekliyoruz. Bomboş bir ekran olmasın da. Hatalar-mesajlar filan görünsün yani.

İşte bu aşamadan sonra gitmiyor. Böylece kalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    http://www.linux.org/threads/back-track-boot-problem-help-please.7170/
    Bu linkte de aynı soru ve aynı ekran var. Cevap olarak da "BackTrack Linux artık desteklenmiyorwww.kali.org'a bak" demişler. Ben de aynı fikirdeyim. 2 senedir yeni sürüm çıkarmamış. Yeni donanımlarda problem çıkarabilir.

Text veya Debug mode'da açmayı denedin mi?

İlla bunu boot edicem dersen. Grub'da "e" ye, Unetbootin'de "Tab" a bas ve gelen satırın sonuna "nomodeset nouveau.modeset=0" yazıp boot'a devam etmeyi dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 14 Kasım 2014; 23:39:54 >

• quote:

http://www.linux.org/threads/back-track-boot-problem-help-please.7170/
    Bu linkte de aynı soru ve aynı ekran var. Cevap olarak da "BackTrack Linux artık desteklenmiyorwww.kali.org'a bak" demişler. Ben de aynı fikirdeyim. 2 senedir yeni sürüm çıkarmamış. Yeni donanımlarda problem çıkarabilir.

Text veya Debug mode'da açmayı denedin mi?

İlla bunu boot edicem dersen. Grub'da "e" ye, Unetbootin'de "Tab" a bas ve gelen satırın sonuna "nomodeset nouveau.modeset=0" yazıp boot'a devam etmeyi dene.

Hocam o verdiğin linkteki konu bana ait ben açtım onuda Yinede sağol

Evet farkındayım, tıpatıp aynı ekran var zaten.
    debug mode ve "nomodeset nouveau.modeset=0" denedin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 15 Kasım 2014; 12:59:26 >
  • quote:

Evet farkındayım, tıpatıp aynı ekran var zaten.
    debug mode ve "nomodeset nouveau.modeset=0" denedin mi?

Bu gün hiç vakit bulamadım, ama deneyeceğim inşallah işe yarar. Yoksa tek çare virtual machine.O da RAM'ı yoruyor.

• İşe yaramadı. Yine aynı ekran.

ilginç. "nomodeset nouveau.modeset=0" kernel parametresiyle ekrandaki tüm artistik grafiklerin(ejderha vb.) yok olması ve frame bufferın iptal edilerek tamamen text modda açılması gerekirdi. Yine aynı ekranın gelmesi garip.
  • quote:

ilginç. "nomodeset nouveau.modeset=0" kernel parametresiyle ekrandaki tüm artistik grafiklerin(ejderha vb.) yok olması ve frame bufferın iptal edilerek tamamen text modda açılması gerekirdi. Yine aynı ekranın gelmesi garip.

Eğer dediğin ekran buysa evet geldi. Ama bu da öylece kalıyor bir değişiklik olmuyor bu aşamadan sonra.

• ''kernel panic: not syncing. Attempted to kill init'' mesajı dikkatimi çekti. Muhtemelen olayın aslı burda.

Bu hp makina UEFI boot galiba. UEFI'yi iptal edip boot etmeyi dene. BIOS'da "secure boot" gibi bir seçenek olması lazım, onu disable yap.
    Aynı zamanda BIOS'dan "legacy usb", "compatible usb" gibi bir seçenekle usb'yi uyumluluk moduna geçirsen iyi olur.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.