Şimdi Ara

Backup All (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arifakinti

Maşallah hızlısın hocam :-) Müsait olunca bakacağım

Bu arada belki konu dışı olacak ama imzanız dikkatimi çekti. Xiaomi Türkiye linki gerçek değil. Miui sitesinde de belirtildiği gibi ( en.miui.com adresinde aşağıdaki resmi siteler ikonlarından Türkiye ikonuna tıkladığınızda da göreceğiniz üzere ) Resmi site adresi farklıdır. Zaten resmi bir sitenin linki, bir forumun bir konusunun linki olamaz değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Bu arada belki konu dışı olacak ama imzanız dikkatimi çekti. Xiaomi Türkiye linki gerçek değil. Miui sitesinde de belirtildiği gibi ( en.miui.com adresinde aşağıdaki resmi siteler ikonlarından Türkiye ikonuna tıkladığınızda da göreceğiniz üzere ) Resmi site adresi farklıdır. Zaten resmi bir sitenin linki, bir forumun bir konusunun linki olamaz değil mi?

Ben sadece merak edenler için ne oldugunu anlatan bi link olarak koydum oraya. Yani resmi site olduğundan değil :) Ki zaten dediğiniz gibi forum konusunun resmi site olduğu nerede görülmüştür Neyse yanlış anlaşılmasın yinede imzayı düzelttim

• quote:

quote:

quote:

Ben sadece merak edenler için ne oldugunu anlatan bi link olarak koydum oraya. Yani resmi site olduğundan değil :) Ki zaten dediğiniz gibi forum konusunun resmi site olduğu nerede görülmüştür Neyse yanlış anlaşılmasın yinede imzayı düzelttim

Anlayışınız için teşekkür ederim. Xiaomi Türkiye yazınca resmi olduğu sanılıyor. Facebook sayfası da daha önce resmi diye ortaya çıktı ama sonra resmi olmadığını gördük ve resmi yazısını kaldırttım ama halen daha orayı resmi siteymiş gibi hatta Xiaomi'nin kendi sayfasıymış zanneden kişiler çok fazla. Bazıları hadi kardeşim gelmiyormusunuz yazıyor, kimisi buraya kaç tane cihaz getireceksiniz diye soruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 21 Eylül 2014; 20:06:46 >

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek. Anlayışlı uslubu düzgün bi mesajı aynı şekilde karşılarım... Evet evet hatirladim o olayı. Bende facebook sayfasini offical page sanmiştım (Cünkü öyle demişlerdi) ama degilmiş çunkü bi resmi yazisma vs bisey istedim sun(a)madılar. O yuzden pek dikkate almiyorum gercek kaynagi olmayan haberleri. Cem Yılmaz diyodu ya: Bunlar reklam kokan hareketler, bunlara gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backup All version 1.9

● Seçimli geriyükleme getirildi. Artık kişi, çağrı ve smslerinizi geri yüklerken; yedek dosyasının tamamı yerine, içerisinden seçerek de geri yükleyebilirsiniz.
    ● Seçimli geriyükleme ekranına sıralama özelliği eklendi.
    ● Geriyükleme dosyası seçme ekranındaki ufak bi sıralama fonksiyonu hatası giderildi.
    ● Gereksiz olan "Hiç dosya seçmediniz" mesajı kaldırıldı.
    ● Butonların rengi mavi renkle değiştirildi.
    ● Cursor'u kapatmama (ufak bi hata) hatası giderildi.

arkadaşlar deneyenler vakit bulduklarında buradan veya uygulamadan e-posta ile geri bildirimde bulunurlarsa çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: player3253

Backup All version 1.9

● Seçimli geriyükleme getirildi. Artık kişi, çağrı ve smslerinizi geri yüklerken; yedek dosyasının tamamı yerine, içerisinden seçerek de geri yükleyebilirsiniz.
    ● Geriyükleme dosyası seçme ekranındaki ufak bi sıralama fonksiyonu hatası giderildi.

arkadaşlar deneyenler vakit bulduklarında buradan veya uygulamadan e-posta ile geri bildirimde bulunurlarsa çok memnun olurum.

Program gittikçe daha iyiye gidiyor.
    Bir de mesajlarda arama özelliği gelebilir mi acaba? Ben hiçbir uygulamada mesajlarda arama özelliği görmedim. Oldukça kullanışlı olacağını düşünüyorum .

• BackupAll version 2.0

● Vine, SoundCloud, Facebook ve Hotmail hesaplarının ikonları eklendi.
    ● Kişi elle geriyükleme ekranında istediğiniz kişinin üzerine tıklayarak o kişinin yedek dosyasında hangi bilgilere sahip olduğunu görebilirsiniz.
    ● Android L sürümü ile birlikte gelen sağdan sola yazım dillerinin düzgün görünüm desteği eklendi.
    ● Kişi elle geriyükleme ekranında performans iyileştirmesi yapıldı.
    ● Hesap resmi olmayanlar için varsayılan hesap resimi eklendi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: player3253

Backup All version 1.9

Program gittikçe daha iyiye gidiyor.
    Bir de mesajlarda arama özelliği gelebilir mi acaba? Ben hiçbir uygulamada mesajlarda arama özelliği görmedim. Oldukça kullanışlı olacağını düşünüyorum .

BackupAll versiyon 2.1'de arama fonksiyonlarını ekleyeceğim. Geribildirim için teşekkürler

• saolun hocam ellerinize sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backup All version 2.1

● Sms arama fonksiyonu eklendi(sadece xml dosyalarındaki sms'leri arıyor). Telefonunuzdaki sms'lerin içinde arama özelliği bir sonraki versiyonda eklenecek.
    ● Rehber ekranı açılırken bazı cihazlarda yaşanan bekleme sorunu giderildi.
    ● Seçerek çağrı yedekleme özelliği eklendi.
    ● Seçerek sms yedekleme özelliği eklendi.
    ● Rehber yedeklerken tüm kişileri okumak yerine (silinmiş kişiler özelliğine bağımlı) istenen şarta uygun kişileri okuyor.
    ● Kılavuz ekranında tema değiştirilmemesine rağmen ana ekranın açılıp kapanması sorunu düzeltildi.
    ● Ufak tefek hatalar giderildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player3253 -- 10 Ekim 2014; 7:43:55 >
  • player3253 P kullanıcısına yanıt
    Oldukça hızlısınız. Uygulamanın ilk halinden eser kalmadı. Bambaşka birşeye dönüştü. Tabiki iyi manada.
    Daha önce yüklediğim diğer tüm yedekleme uygulamalarını sildim.

• BackupAll version 2.2

● Çağrı ve kişi arama fonksiyonları eklendi (sadece xml dosyasında arıyor).
    ● Cihazınızdaki silinmiş kişilerin kalıntılarını temizleme fonksiyonu eklendi.
    ● Artık okuma yedekleme ve geriyükleme operasyonlarını başladıktan sonra isterseniz iptal edebilirsiniz.
    ● Kişi Geriyükleme ekranında son güncelleme ile oluşan sorun giderildi.
    ● Hesaba göre kişi silme penceresindeki hesap resimleriyle ilgili küçük bir sorun giderildi.
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Bunu duymak güzel :) Şimdilik tek uygulama üzerine yoğunlaşınca güncellemeler de hızlı geldi. Desteğiniz için teşekkürler.

Arkadaşlar;
    Sürekli yeni fonksiyonlar ekleyip uygulamayı optimize etmeye çalışıyorum. Uygulama tasarımı/görünümü olarak veya şu özellik de olsa iyi olurdu dediğiniz önerileriniz varsa yazmaktan çekinmeyin.
  • Sanıyorum artık ekleyecek birşey kalmadı.

• Rehber deki red edilenler listesi yedeklemesi icin bir gelisme varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @chatin_62
    Uygulama kısa bi süre sonra Google'ın Android 5.0 (kod adı Lollipop) güncellemesi ile getirdiği Material Design ile değiştirilecek ve bazı ek özellikler eklenecek.
    - Cihaz çağrı kayıt listesi, rehber ve sms listesinde arama yapabilme özelliği. (Backup All 2.2 versiyonunda sadece XML dosyalarında arama yapabiliyordu.)
    - Backup All 2.2 ile eklenen XML yedek dosyasını görüntüleyip içerisinden istenilen kişilerin üzerine tıklanarak özelliklerine tek tek bakılabiliyordu. Aynı özellik çağrı kaydı ve sms için de eklenecek.
    - Arşivleme özelliği eklemeyi düşünüyorum. Önceden alınmış tüm yedek dosyalarının içerisini tek tek okuyup hepsini tek bir xml dosyasında birleştirme (MERGE işlemi). Tabiki aynı olan kayıtlar çoğaltılmadan tek bir dosyada birleştirilecek.
    - Önerileriniz. Önerisi olan varsa yazmaktan çekinmesin.

@sweet81
    O konuda maalesef henüz bi gelişme kaydedemedim.

• Emeğinize saglik up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şöyle bir özelliğe ihtiyacım var. Bunu zaten yapan bir program varsa, bunu da öğrenmek isterim.
    Rehberdeki telefon hafızasında kalmak üzere işaretlenmiş kişilerin (hepsinin tek seferde), gmail hesabıyla senkronize olabilecek şekle dönüştürülmesi.
    Bunu tek tek elle yapmak çok zor oluyor.

Özellikle başka bir sistemden Android'e geçen kişilerde ihtiyaç oluyor (iphone'dan geçiş olabilir veya anne-babalarımızda klasik telefonu bırakıp akıllı telefona geçenler olabiliyor)
    Eğer özellikle dikkat etmezsem, veya işim aceleyse rehbere yeni bir numara eklerken, yeni numaralar ben değiştirmezsem varsayılan olarak hep telefon hafızasına ekleniyor.

Farkına varmadan rehberdeki kişlerin bir kısmı veya hepsi telefon hafızasında kalacaklar olarak kaydediliyor, yani gmail hesabımızın contacts'ları ile eşleştirilmiyor.
    Mesela bir arkadaşımın iphone rehberini Turkcell'de LG G2'ye aktarmışlar, yüzlerce telefon numarası (kişlerin resimleri de aktarılmamış) LG G2'nin telefon hesabına aktarılmış.

Ben, kendi adıma tüm rehberin gmail ile eşleşebilmesini istiyorum, kendimi daha güvencede hissediyorum. Siz bu programı yaptığınıza göre, bu konuda epeyce bilgi sahibi olmalısınız. Böyle bir özelliğin olması, diğer yazılımlar arasında tercih sebebi olabilir.

Teşekkür ve tebrik ediyorum.

@player3253

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 4 Nisan 2015; 19:54:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

Benim şöyle bir özelliğe ihtiyacım var. Bunu zaten yapan bir program varsa, bunu da öğrenmek isterim.
    Rehberdeki telefon hafızasında kalmak üzere işaretlenmiş kişilerin (hepsinin tek seferde), gmail hesabıyla senkronize olabilecek şekle dönüştürülmesi.
    Bunu tek tek elle yapmak çok zor oluyor.

Özellikle başka bir sistemden Android'e geçen kişilerde ihtiyaç oluyor (iphone'dan geçiş olabilir veya anne-babalarımızda klasik telefonu bırakıp akıllı telefona geçenler olabiliyor)
    Eğer özellikle dikkat etmezsem, veya işim aceleyse rehbere yeni bir numara eklerken, yeni numaralar ben değiştirmezsem varsayılan olarak hep telefon hafızasına ekleniyor.

Farkına varmadan rehberdeki kişlerin bir kısmı veya hepsi telefon hafızasında kalacaklar olarak kaydediliyor, yani gmail hesabımızın contacts'ları ile eşleştirilmiyor.
    Mesela bir arkadaşımın iphone rehberini Turkcell'de LG G2'ye aktarmışlar, yüzlerce telefon numarası (kişlerin resimleri de aktarılmamış) LG G2'nin telefon hesabına aktarılmış.

Ben, kendi adıma tüm rehberin gmail ile eşleşebilmesini istiyorum, kendimi daha güvencede hissediyorum. Siz bu programı yaptığınıza göre, bu konuda epeyce bilgi sahibi olmalısınız. Böyle bir özelliğin olması, diğer yazılımlar arasında tercih sebebi olabilir.

Teşekkür ve tebrik ediyorum.

@player3253

Arkadaşımız daha net cevap yazacaktır ama ben de birkaç kelime yazayım.
    Benim kullandığım yada gördüğüm tüm telefonlarda varsayılan olarak, kişiler telefona kaydedilir. Buna çok da fazla bir çözüm aradığımı söyleyemem. Çünkü bende bir alışkanlık var. Aklıma estikçe rehberde ayarlara girer, görünüm ayarlarından sadece telefon rehberini göstermesini seçerim. Böylece yanlışlıkla telefona kaydettiğim birisi varmı yokmu görür, varsa üzerine tıklayıp edit diyerek Gmail rehberini seçerim. Özellikle telefonda birşey yapacaksam zaten bunu mutlaka yaparım.

BackupAll uygulamasında da Rehber yedeğine girdiğimizde bize 3 seçenek sunuyor.
    1- Sim Kart haricindeki Kişiler (Burada hem telefon hem gmail hem de diğer facebook, Whatsup v.b. kişileri kapsıyor mu tam olarak bilmiyorum. Develeoper arkadaşımız daha net cevap verebilir)
    2- SIM Karttaki kişiler (Burada sadece SIM Kartındaki kişilerin yedeği alınıyor)
    3- Seçili olan hesaplar (Burada da hangi hesaptaki kişilerin yedeği alınmak isteniyorsa onlar işaretlenebiliyor)

• öncelikle @chatin_62 'nin belirttiği doğru, ilginiz için teşekkürler.

uygulama, kişi rehberini yedeklerken her kişi için, kişi hangi hesaba ait ise (Telefon hafızası hesabına, Gmail hesaplarına v.s. her tür hesap) geri yükleme yapılırken tekrar aynı hesaba geri yükleniyor.

@Asus535 telefon hafızası hesabına kayıtlı olan kişi tekrar telefon hafızasına kayıt ediliyor. dolayısıyla şuan istediğiniz özellik uygulamada mevcut değil, fakat sonraki versiyonlar için bunu eklenecekler listesine aldım.

yeni senaryo şöyle olacak :

rehber geri yüklenirken
    1-> Ait olduğu hesaba geri yükle (varsayılan olarak bu seçili gelecek)
    2-> Hepsini şu hesaba yükle (Bunun altında açılır menü olacak ve telefondaki hesaplar listelenecek. hangi hesabı seçerseniz tüm kişiler o hesaba geri yüklenecek. )

2-> için dipnot : belki şu şekilde isteyenler olabilir; sadece telefon hafızasındakileri gmail hesabına kaydet, şu hesaptakileri şuraya kaydet gibi. bunu uygulamaya eklersem karmaşıklığı arttırma ihtimalim var ki bu da geliştirici olarak istemediğim birşey. eğer sadece telefon hafızasındakileri gmail hesabına eşitlemek istiyorsanız, öncelikle sadece telefon hafızası hesabının yedeğini almalısınız, daha sonra bu yedeği geri yüklerken "Hepsini şu hesaba yükle" seçeneği ile yapabileceksiniz.

tekrar belirtmekte fayda var, uygulama henüz bu özelliğe sahip değil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.