Şimdi Ara

Backup All (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: chatin_62
    Aklıma estikçe rehberde ayarlara girer, görünüm ayarlarından sadece telefon rehberini göstermesini seçerim. Böylece yanlışlıkla telefona kaydettiğim birisi varmı yokmu görür, varsa üzerine tıklayıp edit diyerek Gmail rehberini seçerim. Özellikle telefonda birşey yapacaksam zaten bunu mutlaka yaparım.

İşte istediğim şey, bizim yerimize bunu otomatik olarak yapacak bir program. Telefon hafızasına yanlışlıkla kaydettiğimiz herkesi gmail hesabına aktarmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 5 Nisan 2015; 14:36:44 >
  • @player3253
    Bu oldukça güzel olur. Sabırsızlıkla bekliyorum.

@Asus535
    Sanıyorum böyle birşey pek mümkün olmaz. Yedeklemeyi otomatik olarak yaptırabilirsiniz orada sorun olmaz ama geri yükleme olayını otomatik yaptıramazsınız. Kontrolünüzden çıkarsa istenmeyen durumlara sebebiyet verebilir.
    Bu özellik uygulamaya eklenirse eğer, 2 işlemle ve özellikle de kendi kontrolümüzde bunu yapmak daha sağlıklı olacaktır.
    1. Telefon rehberinin yedeğini al
    2. Son aldığım Telefon rehberinin yedeğini Şu Gmail hesabıma geri yükle.

Bir de rehber işleri ciddi işlerdir. Mutlaka 1'den fazla yerde 1'den fazla yöntemle alınmış yedekleriniz olmalı. Telefondaki kendi rehber uygulamasının içe/dışa aktar seçeneğiyle de mutlaka zaman zaman yedekler alınmalı.
  • quote:

Sanıyorum böyle birşey pek mümkün olmaz. Yedeklemeyi otomatik olarak yaptırabilirsiniz orada sorun olmaz ama geri yükleme olayını otomatik yaptıramazsınız.

Benim istediğim bu işin yedekleme alınırken olması değil.
    program sadece telefon hafızasındaki kişileri tarayacak, bunların hepsini google hesabına geçirecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

quote:

Sanıyorum böyle birşey pek mümkün olmaz. Yedeklemeyi otomatik olarak yaptırabilirsiniz orada sorun olmaz ama geri yükleme olayını otomatik yaptıramazsınız.

Benim istediğim bu işin yedekleme alınırken olması değil.
    program sadece telefon hafızasındaki kişileri tarayacak, bunların hepsini google hesabına geçirecek.

Bunun için ayrı bir uygulama yazılması gerekir. Bu uygulama yazılır mı, yazılmaz mı, değer mi değmez mi orasını ben bilemem.
    Bana göre ha 2 adımda yapılmış, ha 1 adımda.
  • Sanırım aradığım şeyi Android'in kendisi zaten yapıyor

Rehber uygulamasının menüsünde; Kişleri yönet seçeneği var. Buraya tıklayınca
    Kişileri kopyala
    İçe/Dışa aktar
    Kişileri birleştir seçenekleri var.

Kişileri kopyala dediğimde, önce "Şuradan kişileri kopyala" sonra "Şuraya kişleri kopyala" diye soruyor.
    Ama denemedim, bir karışıklık olursa diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

Sanırım aradığım şeyi Android'in kendisi zaten yapıyor

Rehber uygulamasının menüsünde; Kişleri yönet seçeneği var. Buraya tıklayınca
    Kişileri kopyala
    İçe/Dışa aktar
    Kişileri birleştir seçenekleri var.

Kişileri kopyala dediğimde, önce "Şuradan kişileri kopyala" sonra "Şuraya kişleri kopyala" diye soruyor.
    Ama denemedim, bir karışıklık olursa diye

Kişileri birleştir seçeneğini 1 kere kullandım, rehberim allak bullak oldu. Bunu yaparken de Facebook kişilerdeki telefon numaraları ve mail adresleriyle diğer kişilerdekini karşılaştırıp aynı olanları birleştiriyordu. Sonra bir daha kullanmadım. Gerek te duymadım zaten.

• arkadaşlar, rehberi birleştirmek elbetteki basit bir iş değil. ben de kendi uygulamam için kusursuz birleştiriyor diyemem ama android'inkini son kullandığımda vcard uzantılı dosyayı geri yüklerken zaten var olan kişileri de ekleyip aynı kişinin profilinin altında çoğaltıyordu. sanıyorum veri kaybı yaşanmaması için (rehberdeki kişiler için global olarak ayırt edici bir özellik yoktur.) var olan kişileri yine de ekliyor. bu uygulamada ise kişinin birden çok verisine bakılıp gerçekten o kişi yoksa ekliyor. her ne kadar geri dönüşlerden veri kaybı olduğunu bildiren bir geribildirim almamış olsam da istisnai bir durumda varolan kişilerden bazılarını kaybedebilirsiniz.

bu programı yapmaktaki ilk amacım sadece çağrı ve sms kayıtlarını yedekletmekti ve daha sonra çıkacak olan ufak tefek hataları düzeltip güncellemekti. ama rehberin başlı başına bir sorun olduğunu gördükten sonra onu da kattım ve her ne kadar kusursuz olmasa da kullandığım diğer tüm programlar ve yöntemler arasından en iyisi oldu. tabiki ilerde iyileştirmelerim de olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• player3253 P kullanıcısına yanıt
    Çalışmalarınızı ilgiyle izliyorum. Elinize sağlık. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: player3253
    bu programı yapmaktaki ilk amacım sadece çağrı ve sms kayıtlarını yedekletmekti ve daha sonra çıkacak olan ufak tefek hataları düzeltip güncellemekti. ama rehberin başlı başına bir sorun olduğunu gördükten sonra onu da kattım ve her ne kadar kusursuz olmasa da kullandığım diğer tüm programlar ve yöntemler arasından en iyisi oldu. tabiki ilerde iyileştirmelerim de olacak.

Elinize, emeğinize sağlık
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.