Şimdi Ara

Backup All

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kısa süre önce ilk uygulamamı google play store'a koymuş bulunmaktayım. Uygulamanın işlevi hakkında burada bilgi vermeyeceğim zaten play store'da türkçe ve ingilizce açıklamaları bulunmakta. Hemen linke geçeyim :

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piv.backupall

Uygulamanın diğer benzer uygulamalardan ne farkı var diyeceksiniz, haklısınız. Elimden geldiğince farklılık katmaya çalıştım ve sürekli üzerinde çalışarak geliştiriyorum..

Not : Bu uygulamada özellikle INTERNET iznini almadım. Bu yüzden uygulama herhangi bir casusluk faaliyeti yapamamaktadır. (Bunu açıklamamın sebebi ise; bu uygulamayı yapmadan evvel play store'daki uygulamaları indirip kullanıyordum fakat uygulamaların neredeyse hepsinin internet izni bulunduğu için çağrı ve sms kayıtlarını dışarıda herhangi bir sunucuya gönderip göndermediğinden emin olamıyordum.)

yygulamada hata ile karşılarsanız veya önerileriniz olursa yazmaktan çekinmeyin.

desteğinizi bekliyorum (download bile yeterli :)).
    herkese iyi forumlar..

EDIT : Konu başlığı uygulama başlığı olarak değiştirildi. Önceki adı : Call Log and Sms Backup & Restore Application

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player3253 -- 17 Eylül 2014; 23:35:07 >

• Konu günceldir. Up.
  • Versiyon 1.2'ye güncellendi.

Değişiklikler :
    * Android 3.0'dan düşük cihazlardaki backup alamama sorunu giderildi.
    * Android 3.0'dan düşük cihazlardaki geriyükleme dosyası seçim problemi düzeltildi.
    * Manual yedekleme ve geriyükleme için titreşim özelliği eklendi.
    * Otomatik yedeklemelerde bildirim açıp kapatma özelliği eklendi. İstenirse modu (Sesli, Sesli ve Titreşimli, Titreşimli, Sessiz) seçilebiliyor.
    * WRITE_CONTACTS izini eklendi. Bu izin olmadan bazı cihazlarda geriyükleme hatası veriyor.
    * VIBRATE izini titreşim için eklendi.
  • Konu güncelliğini korumaktadır.
  • Elinize sağlık. Uygulama resimlerini de paylaşırsanız daha ilgi çekici olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 29 Ağustos 2014; 20:00:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son değişiklik mesajımın üzerinden 2 versiyon geçti. Eklemeyi unutmuşum. İkisini de bir arada koyuyorum.

Backup All version 1.41 değişiklikleri :

YENİ : Kişi yedekleme ve geriyükleme özelliği eklendi !
    ● Kişi xslt desteği eklendi. Yedeklediğiniz kişileri tarayıcınızda görüntüleyebilirsiniz.
    ● Yedek dosyasını E-POSTA ile gönderme seçeneği eklendi.
    ● Son alınan yedek tarihleri eklendi.
    ● Menüye Geri Bildirim butonu eklendi. Artık uygulama ile ilgili düşüncelerinizi bize iletebilirsiniz.
    ● Menüye Oy Verin butonu eklendi.
    ● Uygulama ayarlarını sıfırlama butonu Ayarlar menüsüne eklendi.
    ● Silme işlemlerine onay butonu koyuldu.
    ● Hatalar giderildi.

Backup All version 1.5 değişiklikleri :
    ● Dosya Seçme Ekran'ında yedek dosyalarına bağlı olarak uzun süren ayrıştırma problemi giderildi.
    ● Dosya Seçme Ekran'ına sıralama özelliği eklendi. Artık dosyaları tarihe, boyuta ve sayıya göre sıralayabilirsiniz.
    ● XSL dosyası varken üzerine tekrar yazmama sorunu giderildi.

Varsa önerilerinizi bekliyorum.

• player3253 P kullanıcısına yanıt
    Rehber yedeği çok güzel olmuş. Resimleri de yedeklemesi çok güzel bir fikir.
    Aslında Rehberdeki resimlerde Google'dan kaynaklanan bir durum var. Bazı resimlerin çözünürlüğü düşük bazıları yüksek. Bunun nedeni de Google'dan gelen resimlerin düşük, yeni eklenen kişilerin yada resimlerin ise yüksek çözünürlüklü olması. Rehberi Google'dan geri yükledikten sonra tüm resimlerin çözünürlükleri düşer. Ancak sizin uygulamadan geri dönerek çözünürlükler yine yüksek olacak. Bu çok önemli bir ayrıntı. Sırf bu yüzden bile sizin uygulama kullanılabilir. İlk fırsatta tüm resimleri yeniden düzenleyerek bu uygulama ile yedeğini alacağım.

Bir diğer husus, rehberdeki numaralarımın karman çorman olması. Bazısı +90 ile başlıyor, bazısı 0 ile v.s. Bunları düzeltmek için de bir seçenek çok iyi olurdu. Sırf bunun için yapılmış uygulamalar var ama aynı uygulamada olması iyi olur. Belki yedeklerken isteğe bağlı olarak aynı zamanda numaraları da düzeltmesi gibi. Tabi yine isteğe bağlı olarak sadece düzeltme de olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 16 Eylül 2014; 13:30:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Super Backup kullanıyordum uzun süre. ama yerli mali olsun bizim olsun buna geçeceğim :-) Bide varsayılan kaydetme konumu umarım hafıza kartıdır :-)

Edit: İsmini aynen yazdım markette 88. sırada çıktı. Daha çok indirilmesi lazım olacak..

Edit2:Keşke hangi bilgilerin veyahut hangi hafızanın yedeği alınacağını seçebilsek. Misal ben sadece sim hafızasını yedeklemek istiyorum..

Edit3:Manüel olarak telefon hafızasına kopyalıyor malesef. En azından sorabilirdi nereye kaydedeceğini..

Edit4:Sadece kişileri yedeklerdim ama sms leride kendi kendine yedekledi. Otomatik yedekle kapalı.. Neden böyle yaptı?

Edit5:SuperBackup a devam bi süre daha. Geliştirilirse alıntı yap haberim olsun..

Edit6: Otomatik yedekleme kapalı ve Programı kapatmama rağmen ikide bir yedekleme başarlı diye bildirim gelmesi üzerine kaldırdım programı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifakinti -- 17 Eylül 2014; 13:20:05 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Cagri kayitlarini yedeklerken ayni zamanda red edilenler listesinide yedekliyormu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweet81

Cagri kayitlarini yedeklerken ayni zamanda red edilenler listesinide yedekliyormu acaba?

"Red edilenler" derken kastettiğiniz "reddettiğiniz gelen çağrılar" ise evet yedekliyor.

Kastettiğiniz kara liste (Blacklist) gibi bişeyse uygulamada onun için kod mevcut değil. Böyle birşey aklıma gelmemişti. Vakit bulunca araştıracağım.

Kısaca "Çağrı kaydı listenizde bulunan" tüm gelen, giden ve kaçırılan arama kayıtlarını kaydediyor.
  • arifakinti A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız ve ilginiz için teşekkürler.

Edit için : Son baktığımda sadece "backup all" yazınca listede görüyordum. Mesajınız üzerine tekrar bakınca listede görmek hoşuma gitti :)

Edit2 için : Sim kartı hafızasını yedeklemek aklıma gelmemişti fakat çok güzel bir fikir. Üzerinde çalışıp en kısa zamanda uygulamaya dahil edeceğim. Hangi hafızanın yedekleneceğine dair bir ekran da eklenecek. ( Listede Sim kart, Telefondaki kişiler ve Hesaplarınız ( Google, WhatsApp, XIAMI Account v.s. ) listelenecek )

Edit3 için : Yedek dosyalarının kayıt edildiği dosya konumu şimdilik varsayılan olarak <SDCARD_KONUMU>/backupall/ klasörünün altındaki ilgili klasöre kaydediyor. Seçme işlemini karışıklık olmasın ( açıkcası biraz da üşengeçlik ) diye henüz eklemedim. Ama ilerleyen zamanlarda eklenecek.

Edit4 için : Bu sorunla hiç karşılaşmamıştım inceleyeceğim.

Edit5 için : Aslında geliştirildiğinde alıntı yapacaktım fakat ilginize teşekkür etmek ve bilgilendirmek için şimdiden yazıyorum. Süreç tamamlanınca tekrar haberdar ederim.

Edit6 için : Bildirimler ile ilgili sorun var sanırım buna da bakacağım.

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler.

Telefon numarası düzenleme özelliğini uygulamaya eklemeyi düşünüyordum fakat biraz gecikebilir. Uygulama tüm ülkelerde yayınlı durumda ve ilk izlenimim her ülke için ayrı ayrı kontroller gerekiyor. Bittiğinde TR alan koduna sahip telefonlar için şöyle çalışacak :

Telefon rehberinizdeki kişinin numarası : 0554 352 56 57 veya 554-352-5657 veya 055-435-25657 v.s. şeklinde kayıtlı diyelim. Görüldüğü üzere son 2 örnek biraz düzensiz gözüküyor ve hepsinin alan kodu (ülke alan kodu) eksik. Uygulamaya eklenecek özellik sonrası şöyle düzelecek :

+90 554 352 5657 görüldüğü üzere daha düzgün ve okunaklı olacak.
    ewet aynen dedıgınız gıbı kara liste (Blacklist) bence onemlı cunku zatem kıes uzerınden yedekleme yaparken cagrı kayıtlarını hepsını yedeklıyor kolay gelsin
  • sweet81 S kullanıcısına yanıt
    Kendi cihazımda çağrı bloklama / kara liste'ye ekleme özelliğini bulamadım. Başka bi cihazda test edip halletmeye çalışacağım. Teşekkürler sağolun
  • Eline sağlık diyerek up yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben teşekkür ederim.. Dediginiz gibi olursa harika ve rakipsiz olur markette.. Şimdiden kolay gelsin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulamanın yeni eklenen sürümü 1.7'dir. 1.6 sürümündeki yenilikleri yazmayı unutmuşum, onları da ekliyorum :

Backup All version 1.6'daki yenilikler
    ● Silinmiş kişileri yedekleme veya yedeklememe seçeneği eklendi. (Rehberinizden bir kişi sildiğinizde bu kişi aslında arkaplanda kişi veritabanında kayıtlı olarak tutuluyor taa ki sahip olduğu hesap cihazda sync edilene kadar. Bu özelliği iptal ederseniz yani işaretlemezseniz silinmiş kişilerin yedeği alınmaz.)
    ● Son kişi yedekleme tarihini sıfırlama seçeneği eklendi.
    ● Son çağrı yedekleme tarihini sıfırlama seçeneği eklendi.
    ● Son mesaj yedekleme tarihini sıfırlama seçeneği eklendi.
    ● Değişiklik Kütüğü (nam-ı diğer ChangeLog) uygulamanın içerisine eklendi.

Backup All version 1.7
    ● YENİ : Kişi geri yüklerken rehberinizle kıyaslama algoritması eklendi. Artık kişileri geri yüklerken rehberinizdeki kişilerle kıyaslayıp sadece farklı kişileri geri yüklüyor. ( Burayı bi açıklayalım. İlk kişi rehberi yedekleme ve geri yükleme versiyonundan itibaren 1.7 versiyonuna kadar olan sürümlerde rehberinizi geri yüklerken direk olarak kişileri geri yüklüyordu. 1.7 sürümü ile beraber rehberinizdeki kişiler ile geri yüklemek istediğiniz kişiler kıyaslanıyor ve "farklı" olanlar ekleniyor. Böylece rehber çöplüğünden kurtulabilirsiniz. )
    ● SIM kartındaki kişileri yedekleme özelliği eklendi. ( Henüz Çift SIM karta sahip cihazlar üzerinde Çift SIM kart takılı iken test edilmemiştir. )
    ● Cihazınızdaki hesapların kişi yedeklerini ayrı ayrı veya toplu şekilde alabilirsiniz. ( Örneğin cihazınızda 2 google hesabı ekli. Sadece birinin yedeğini almak istiyorsunuz. Veya WhatsApp, Twitter gibi diğer rehberinizi kullanan uygulamalardaki kişilerin yedeklerini ayrı ayrı alabilirsiniz. )
    ● Rehber silme algoritması geliştirildi. İstediğiniz hesapların kişilerini ayrı ayrı ya da toplu halde silebilirsiniz. ( Ayrı ayrı yedek alma ile aynı şekilde çalışıyor.)
    ● SIM kartınızdaki kişileri topluca silme özelliği eklendi.

Uygulamanın daha hızlı gelişebilmesi için hata ve önerilerinizi yazmayı ihmal etmeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player3253 -- 19 Eylül 2014; 1:56:58 >

• arifakinti A kullanıcısına yanıt
    Uygulamaya SIM kişilerini yedekleme ve SIM kişilerini temizleme fonksiyonları ekledim.
    Otomatik backup ile ilgili bi kontrol daha koydum, test ettiğim kadarıyla sorunlu davranmadı.
    Maşallah hızlısın hocam :-) Müsait olunca bakacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backup All version 1.8

● Seçilen hesapların kişilerini silme fonksiyonundaki kritik bi hata giderildi.
    ● Çağrı Kaydı ekranının üzerine çağrı kaydı sayısı eklendi.
    ● Rehber ekranının üzerine rehberdeki kişi sayısı ve SIM karttaki kişi sayısı eklendi.
    ● SMS Mesajı ekranının üzerine SMS mesajı sayısı eklendi.
    ● Yatay modda bazı hatalar çıkabildiğinden dolayı tamamen iptal edildi. Uygulama sadece dikey modu destekliyor.
    ● Kullanıcı arayüzündeki bazı yazılar düzeltildi.
    ● Uygulama ikonunun kalitesi biraz arttırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player3253 -- 19 Eylül 2014; 22:45:49 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.