Şimdi Ara

'Bad BIOS cheksum' Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.Size bilgisayarımda yaşadığım bir sorunu sormak istiyorum nedenini bilmiyorum.Bilgisayarda pes 2013 oynarken birdenbire bilgisayar komple kilitleniyor hiçbir işlem çalışmıyor ve reset attığımda "bad bios cheksum.start bios recovery" yazısı geliyor. Bu yazı neden geliyor olabilir? Acaba bilgisayarın biosunda sıkıntı mı var yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

• Evet hata mesajı dediğiniz gibi bios'ta problem olduğunu söylüyor.

Basit bir BIOS güncellemesi sorununuzu giderebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedocan55

Arkadaşlar öncelikle merhaba.Size bilgisayarımda yaşadığım bir sorunu sormak istiyorum nedenini bilmiyorum.Bilgisayarda pes 2013 oynarken birdenbire bilgisayar komple kilitleniyor hiçbir işlem çalışmıyor ve reset attığımda "bad bios cheksum.start bios recovery" yazısı geliyor. Bu yazı neden geliyor olabilir? Acaba bilgisayarın biosunda sıkıntı mı var yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Anakart modelini veya laptopsa markasını modelini yazsaydınız. Masaüstü ise anakartın arkasında reset düğmesi vardır eğer yoksa bilgisayarı açmadan Windows + B tuşuna basarak açın.. Tabi marka ve model farklılığı var olmayadabilir.

Windows + B Bios Recovery HP laptoplarda, dediğim düğmede Asus anakartlarda var diyebilirim..
  • Anakart modelim Asus M2V-TVM ve bios güncellemeyi nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz ?
  • Benim bios sürümüm 0406. Asus 'un sitesine girip baktım ve en son bios sürümü 0902 olarak gözüküyor.Acaba nasıl biosu güncellerim yardım ederseniz çok mutlu olacağım.

http://www.asus.com/Motherboards/M2VTVM/HelpDesk_Download/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedocan55 -- 17 Temmuz 2014; 10:36:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.