Şimdi Ara

bad sector

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır pc yi açarken f1 e basmam gerektiği mesajı alıyorum, pc de bad sector problemi varmış sanırım..olayı biraz araştırdım, norton disk doctor ya da hdd regenerator den bahseden var, asla çözülemez yazılımla diyen var..bi el atın çözelim şu işi..

• Şimdi bir dakika siz işi hangi doğrultuda Badsector işine götürdünüz bunun için emin olmamız gerekir öncelikle F1 e bastığınız ekranda DELETE tuşuna basıp biosa girin.Orada F10 tuşuna basın...Entera basın...

Bios ayarlarını kaydedip bilgisayarı baştan başlatacaktır.Bir bakın bakalım tekrar sizden F1 e basmanızı isteyecek ekranı karşınıza çıkartacak mı?

Eğer ki tekrardan aynı problem karşınıza çıkarsa HD Tune adlı yazılımı indirip kurun, Error Scan kısmına girin ve Quick Scan seçeneğini işaretlemeden bir tarama yaptırın,uzun sürebilir bırakın kalsın bu sırada herhangi bir işlem yapmayın çıkan sonucu SS şeklinde buraya ekleyin ve yapabilirseniz Benchmark testinide aynı şekilde buraya ekleyin daha sağlıklı bir cevap verebilirim ,tüm bunların dışında HDD'nizin SATA kablosunu değiştirmenizi öneririm ,İDE çıkışlı ise İDE kablosunu değiştirin...

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Haziran 2010; 19:37:53 >

• del e en baştan bassam da f1 e basmadan işlem yaptırmıyor..şöyle bir yazı çıkıyor:
    Status Bad, Backup and Replace. (harddiskleri kontrol ederken, biostan hata durumunda f1 e basma gerekliliğini de kapatbiliyormuşsun hatta)

hocam, hd tune u çalıştırdım. error scan den bişey çıkmadı koymaya gerek yok buraya. ama health de reallocated sector count hata verdi.

bad sector

bad sector

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frenky1 -- 3 Haziran 2010; 23:15:42 >

• bendeki sonuclar da soyle

bad sector

bad sector
  • benim sonuclarda warning yazan satirda sanirim ters giden bir seyler var ama anlayamadim nedir terslik. konuyu acan arkadasin da ayni satirinda da var bir durum. ilginc

bad sector
  • şimdi bu bios post ekranında gelen S.M.A.R.T uyarısı yazılımla geçmez...

bkz.http://www.tvt.com.tr/Teknik-Terimler-Sozlugu-S-Z,DP-9.html

S.M.A.R.T

ama bu bozuk sektör kullanılmadan yazılımlar aracılığı ile disk sağlam çalışır halde kullanılabilir. Verdiğim adreste nasıl S.M.A.R.T kapatılır anlatılıyor. bu sadece uyarı bildirme yetenğini kapatır. sorunu çözmez.

geçmiş olsun.
  • HDD'nin Anakart portuna bağlantı kablosunu değiştiriniz.(SATA veya İDE)
  • o sayı artmazsa birsey olmuyormus. bak kullandıkca artmıyorsa sorun yok. hddlerde yedek sektorler oluyormus, ve galiba 1432 tane bad sectorun olmus ona da yedek sektorden 10 sector icin takviye olmus olabilir. hdd regenarator programıyla tarat bir. o bad sectorleri isaretleyip kapatsın.su konuya bak:
    konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikeins -- 4 Haziran 2010; 15:41:24 >
  • kabloları değiştirip durumu cevap atarım ben. teşekkürler yardımlarınız için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

HDD'nin Anakart portuna bağlantı kablosunu değiştiriniz.(SATA veya İDE)

selam dostum bu kablo olayını anlamadım ben kablo bozuk olsa hiç çalışmaması gerekmiyormu yada zamanla deformemi oluyor kablo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.