Şimdi Ara

Bad Sector-Lowlevel Format (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
19
Favori
159.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • blacklotus Arkdaşım evet mavi ekranla alakası var...
    ve şunu söylemek istiyorum low level bnm diskte işe yaramadı... :(
  • hdd me parametre hatası diye bir sebepten ulaşamıyordum chsdik yaptım bir kaç kere ulaştım sonra hdd parametre hatalı dedi
    bastım Fdisk yaptım
    Hdd tune ile taratmaya çalışıyorum %70e gelince mavi ekrana atıyor
    Hdd veri kurtarma programlarında da aynı sonuçlarla karşılaştım
    hepsinde %70 in üzerinde hddyi tararken mavi ekrana atıyor ve şu an bilgisayarım D: mavi diğerleri siyah yazılı
    bad sectör(tam tarama yapamıyorum mavi ekrana attı) Hdd reganaratörler filande hep %70ten sonra mavi ekrana atıyor
    ne hddyi kurtarabiliyorum ne taratabiliyorum
    içine veri atmaktan korkuyorum ilerde aynı sorunu yaparsa ve attığım veriler tekrar silinirse
    140 gb veriye F disk atmak içinizi acıtııyor

sizce sorun nedir ne yapmama gerekli 2010 ekim 29a kadar garanti var fakat adamlar bozuk olmayan hddyi niye değişsinler sorunsuz giriyor fakat tarayamıyorum

güvenli modda taratayım dedim güvenl, modu açamıyorum tekrar başa döndürüyor Xp başlangıç olayı F8 yapıyorum aynı sonuç tekrarlıyor
    uzun süre formatlamayınca Xpyi böyle sapıtıyor
    linuxun gözünü seveyim hiç sorun çıkartmıyor ne format derdi var ne hddde hata derdi

hdd %70 e kadar taratmam yeşil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 17 Ocak 2010; 7:36:37 >

• arkadaşlar bende Samsung 500gb hdd var. şuan Hdtune ile tarama yapıyorum Damage Block %3.3.

forumdan ikinci el oalrak aldım faturası mevcut. Hepsi burada dan alınmış ne yapmamı önerirsiniz ? (:

Bad Sector-Lowlevel Format

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coming -- 31 Ocak 2010; 17:27:43 >
  • Forumdan ikinci elolarak aldığım Samsung HD501LJ harddiskimde bad sector oluşmuş;
    Ürünün Hepsiburada.com dan faturası var 10.07.2008 tarihli.
    ben bunu direk göndersemmi yoksa low-level format mı atayım.
    Daha önce garantiyle işim olmadı. Acaba Hepsiburada yı arayıp mı durumu anlatayım yada mail mi atayım arkadaşlar ?
    Ayrıca Bad Sector garantiye dahilmi anlayan birisi varsa yardımcı olursa memnun olurum.

• HDtune benim 7 senelik hddde bişi bulamadı :D
  • selamlar arkadaslar,
    benim 2 yıldır sorunsuz kulllandıgım harici wd 500gb hdd, bios a reset atarken muhtemelen voltaj dalgalanmasından ötürü bad sector olustu ve harici disk donanım ekle kaldrır gozuksede ve aygıt yoneticisinde duzgun çaışıyor oalrak gozuksede içine girmeye çalıştıgımda uzunca bekledikten sonra "The request could not be performed because of an I/O device error" hatası veriyo.. harici diski kutusundan çıkarıp dahili olarak bagladıgımdada sorun düzelmedi ve bilg acılırken harici diskimdeki hdd nin bad sector lu oldugunu belirtiyor. Şimdi bnm konuyu açan akadaş başta olmak üzere sizlere sorularım oalcak; öncelikle benim 500gb harddiskin içinde yaklaşık 300gb lık kurtarmam gereken verilerim var, ve ben ilk sayfada anlatıldıgı gibi yaparsam bu verilere (şayet bad sector lü kısımda değilse) sağlıklı bi şekilde ulaşabilirmiyim?(low level format attıktan sonra formatlanan verilerime recovery tarzı programlarla ulaşabilceğimi sanmıyorum ama) yada hd tune ile bad sectorlu gb aralıklarını bulup hdd yi ona gore parcacıklara bolerek bad sectorl u ve duzgun olan kısımları bi parça altında toplayarak sorunu çözebilirmiyim? elimdeki verileri en yuksek ihtimal ve yuzdeyle kurtarmamın yolu nedir ? bide hdd yi dahili hdd olarak kasaya bagladıgımda bilgisayar acılırken hdd için dos ortamında disk düzenleme yapmamı öneriyor yada bi tuşa basıp vazgecmemi istiyor, bu işlem çok uzun surdugunden yapmak istemedim, sizce bu işe yararmı? bide bu dediğim ilemi yaptıgı sırada klasörleri tek tek kontrol ediyor, ulaşamdıgı klasor oldumu; F:/programlar/sürücüler klasörüne ulaşılamadı, klasor kaldırıldı diye bilgi vererek işlem ilerliyor..

şimdiden yardımcı oalcak arkadaşlara teşekkür ederim

• bide hd tune ile taradım hdd yi taradığı ilk 100gb ta 100unu kırmızıyla gosterdi :s olabilirmi böyle bişi yaa, program mı hatalı dedim diğer diskleri taradım onlarda 2 3 yerde kırmızıyle gösterdi :S
  • Selamlar ...
    Arkadaşlar Samsung sp0802n HDD var ona low level format atabileceğim herhangi bi program söyler misiniz ?
  • sLm emeğinize sağlık çok güzel bilgiler çoğu işime yaradı
    Ben Pc'de SMART hatası veriyor F1'e basıldımı açılıo.Geçenlerde HDD'nin olduğu bölüme vurdum mavi ekran geldi ve kapandı.açıldığında herşey gitmişti beni geçiçi profile atmış.bu durum düzelirmi,ne yapmam gerek?
  • benim yeni aldığım 1tb.lik hdd.932gb.gösterdi bu normalmidir veya sorun varsa giderlebilirmi..?saygılar
  • kardeşim bu iş programla falan olmaz.
    öncelikle bad nasıl olusur=bad hdd nin sarsırması ile olusur ve 2 çeşitdir.
    1)hdd nin içindeki titanyum zalar gölüs ise (bu yanlış kullanımdan dolayı örn:saatde bir format :) ise baş bölümde bat olusur cd nasıl çizilirse öyre.bu hata sonlarda olur ise örn:1000 lik disk bat 921 de 920 bölümünü kullanabilirsin.ama kötü yanı yüklenen bütün dosyaların bir süre sonra bozulur ve pc nin çöker.
    2)elmas zalar gölür ise bu disk i kardır çöpe at yada katını kullan.elmas ise büyük sarsırmadan bozulur.bu hdd nin başlangıcında kafa vurmasını saglar.

arkadaslar söyre diyim hdd niz 1.ci durumda ise bir iş görebilir.ama bad sector ü kimse düzeltemez.ben titanyum cd sini çıkardım öbür diske taktım şimdi çalışıyor.

• Şu kısma katılmıyorum;

"iso uzantılı dosyalar kesinlikle açılmaması gereken dosyalardır."

Virtual Clone driver ile açıyorum(daemon tools, alchol vb programlardan kat be kat iyi vede ücretsiz herkese tavsiye ederim) cd nin içinde ne yazılacak ne yazılmayacak hepsini görüyorum, kesinlikle herhangi bir tehlike söz konusu değil :)
  • clone cd ve vitual clone driver programlarını tavsiye ederim nero dan daha iyi
  • hem o titanyum cd dedigim bildigin cd okuyucu cd si degilhttp://img2.blogcu.com/images/h/u/z/huzzbilisim/hdd.jpg resimdeki plak gibi olan bir hdd dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coming

Forumdan ikinci elolarak aldığım Samsung HD501LJ harddiskimde bad sector oluşmuş;
    Ürünün Hepsiburada.com dan faturası var 10.07.2008 tarihli.
    ben bunu direk göndersemmi yoksa low-level format mı atayım.
    Daha önce garantiyle işim olmadı. Acaba Hepsiburada yı arayıp mı durumu anlatayım yada mail mi atayım arkadaşlar ?
    Ayrıca Bad Sector garantiye dahilmi anlayan birisi varsa yardımcı olursa memnun olurum.

Bad sector garanti kapsamına girer faturası ile gönderebilirsiniz. Fakat hangi ithalatçı tarafından tr ye sokulmuş ise (arena-penta vs..) direk onlarla irtibata geçerseniz daha kısa sürede sonuç alırsınız.

• çok sağlam olmuş tebrikler.
  • WD sata2 harddisk programda görünmüyorsa ne yapılması gerekiyor ?
  • hadi adamın bilgisayarı toplamaysa :D
    bad sector düzeltilemez bir hata örnet sen bir cd kır yapıştır uhu ile okuyormu bakalım :D
    bad sector öyre pis bişiki bilgsayar darbe alınca oluşur ve hdd de düzelmesi imkansız dır.
  • samsung 1,5 tb harddiskimde hdtune ile taratınca 2 adet bad sektör gördüm hd regenerator ile scan and repair yaptım teke düştü 6 ay öncede harddisk bu sefer hertarafı yüzdeyüzü bad sektörlüydü servise gönderdim yenisi geldi şimdi bu yeni gelendede tek bad sektör kaldı ne yapayım (sadece depo olarak kullanıyorum) garantiyemi yollayayım başka bir programla falan deniyeyim mi birde hdd regeneretor ile tarattım garanti dışı kalmışmıdır
  • the_Narrator arkadaşım garanti asla parçanı alıp yenisini vermez sen bir küçük çizik at üstüne ver gine garantiye yenisini verdik derler ama vermezler yarni ilgilenmezler bile ben hdd mi garantiye yolladım 1 de üstünede küçücük bir çizik vardı adamlar degiştirdik al bu yeni si dedi baktım çizik duruyor :O
    yalan söyrüyorlar onlar asla degiştirmezler sacede tamirat yaparlar bat ile de ugraşmazlar onlar ondan verince sana geri yolluyorlar yarni o senin eski batlı olan diskin :P
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.