Şimdi Ara

BADA 2 Ayrıntılı Kurulum Rehberi ve Önemli Bilgiler - S8500 ve S8530 Wave II için (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
4
Favori
59.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok yararlı bir çalışma olmuş Bende ML ile yüklüyordum fakat orijinal 1.2 ye geri döndüm, malum şu sıralar hareketlilik var belki yakalarız Kiesten bada 2.0ı
  • Kiese yeni bir güncelleme gelmiş ancak Bada 2 değilmiş. Ben orjinal gelse bile bu kurulumdan çok iyi performans aldığım için bir süre kullanırım.
    TR dili hariç zaten orjinal kararlı sürüm. Bize gelende fazladan sadece orjinal TR desteği ve Kiesten yükleme imkanı olacak. Boş yere beklemek istemeyenler için bire bir.

Ayrıca anlatıma S8500 Wawe I için olan linkler de eklendi.

İyi badalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 27 Ocak 2012; 14:09:49 >
  • Bildiğim kadarıyla XXKL6 da dahil kamera çekim kalites 1.2 kadar iyi değildi. Bu XXLA1 de nasıl acaba ?
  • Güzel paylaşım olmuş teşekkürler.
  • Öncelikle şunu belirtmeliyim ki çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık;

Bende bada 2.0 yüklemek istiyorum hemde telefonu aldığım ilk günden beri ama bazı sorularım var. Maddeler halinde soracak olursam;

1. Ben telefonumla laptopuma bağlanarak (kablolu) (wirles ile bağlanamıyorum sınırlı bağlantı diyor) internete giriyorum. Bada 2.0 yüklersem internete bilgisayarımdan yine girebilir miyim? (kablolu veya wirles ile).

2. Sadece soğuk havalarda (çok gariptir) ekranımda donmalar oluyor, ekran görüntüsü kendi kendine zoom yapıp küçülüyor, bada 2.0 yüklersem bu sorun düzelir mi?

Belki bazı arkadaşlara garip gelecek ama ben bada yı seviyorum. Bir programı ne kadar az kullanan olursa kötü niyetli yazılımcılar o kadar az uğraşır diye düşünüyorum.

ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

Bildiğim kadarıyla XXKL6 da dahil kamera çekim kalites 1.2 kadar iyi değildi. Bu XXLA1 de nasıl acaba ?

Evet bunu ben de tecrübe ettim ama çok kayda değer bir kalite farkı yok. XXLA1'i kurmadığım için o konuda birşey söyleyemeyeceğim.

Ancak şuan kullandığım Bada 2.0'da kameraya ekstra özellikler gelmiş. Parmakla zoom yapılabiliyor, butonlar, geçişler çok daha düzenli, kolay ve şık olmuş.

Bununla beraber kamera kalitesini arttırmak için kodlar var. Ben kaliteyi yeterli bulduğum için denemeye gerek görmedim.

Aşağıda bu ve benzeri kodları ve işlemleri yazacağım isteyen deneyebilir.
  • BADA 2.0 bazı kodlar ve işlemler. Hepsini denemedim ama denemek isteyenler için toplu halde yazıyorum. Alıntıdır;

1-) Daha iyi sörf için tarayıcı kimliğinizi değiştirme;

*#7092463*# tuşlayın ardından Module setting > Browser > Uagent’i aşağıdaki gibi düzenlerseniz, Galaxy S 2 browser kimliğiyle nete bağlanırsınız. Bu değişiklik ile internet hızınız biraz daha artacaktır. Ayrıca browser’ın flash başarımı artacaktır.

Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.3.3; es-us; GT-I9100 Build/GINGERBREAD) AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/533.1

2-) Kamera kalitesini arttırma;

Telefonunuza yeni kurulum yaptıysanız bir kere kamerayı açıp kapatın. Menü> Ayarlar> Bağlantılar> Usb yardımcı uygulamaları kısmına girerek Yığın bellek yazısı üzerine bir kere dokunarak telefonumuzu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyoruz. (Bu şekilde telefonu Samsung Kies moduna almış oluyoruz). Ardından içerisindeki Stune programını çalıştıralım. Programı açtığımızda karşımıza gelen ekranda telefonumuzun modemini göreceğiz modemi seçerek auto connect tuşuna basıyoruz. Ardından Stune’de Browser sekmesine geçerek karşımıza gelen pencerede Folder kısmında Registery’i çift tıklıyoruz. Sağ tarafta Files kısmına gelen dosyalar arasından “CamSetting.ini” dosyasını bulup siliyoruz ve programı kapatmadan Yapılandırma Araç Gereçleri içerisindeki “CamSetting.ini” dosyasını sildiğiniz yere sürükleyerek bırakın. Bu şekilde kamera kalitesini yükseltme işlemini tamamlamış oluyoruz. Programı kapatarak telefonunuzu usb’den çıkartın. Çekim kalitesi arttırılmış kameranızla çekim yapmaya başlayabilirsiniz.

3-) Kameraya Iso1600 değerini ekleme;

Telefonunuza yeni kurulum yaptıysanız bir kere kamerayı açıp kapatın. Menü> Ayarlar> Bağlantılar> Usb yardımcı uygulamaları kısmına girerek Hata ayıklama modunu aktif hale getirerek telefonumuzu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyoruz. Ardından içerisindeki Stune programını çalıştıralım. Programı açtığımızda karşımıza gelen ekranda telefonumuzun modemini göreceğiz modemi seçerek auto connect tuşuna basıyoruz. Ardından Stune’de Browser sekmesine geçerek karşımıza gelen pencerede Folder kısmında SystemFS> Driver> CameraCaps yolunu izleyerek sağ taraftaki Files kısmındaki “DevCamDeviceCapsNConfig_Primary.xml” adındaki dosyayı bulup onu siliyoruz. Hemen ardından programı kapatmadan Yapılandırma Araç Gereçleri içerisindeki “DevCamDeviceCapsNConfig_Primary.xml” dosyasını sildiğiniz yere sürükleyerek bırakın. Programı kapatarak telefonunuzu usb’den çıkartın. Telefonunuzu yeniden başlatarak kamerayı açtığınızda kamera ayarlarında Iso1600 değerinin yerini aldığını göreceksiniz.

4-) GPS hızını arttırma;

Menü> Ayarlar> Bağlantılar> Usb yardımcı uygulamaları kısmına girerek Yığın bellek yazısı üzerine bir kere dokunarak telefonumuzu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyoruz. (Bu şekilde telefonu Samsung Kies moduna almış oluyoruz). Ardından içerisindeki Stune programını çalıştıralım. Programı açtığımızda karşımıza gelen ekranda telefonumuzun modemini göreceğiz modemi seçerek auto connect tuşuna basıyoruz. Ardından Stune’de Browser sekmesine geçerek karşımıza gelen pencerede Folder kısmında SystemFS> Settings> PreConfiguration> Default> Registry yolunu izliyoruz. Sağ taraftaki Files kısmında ”LbsConfig.ini” adında dosyayı bulup onu siliyoruz. Hemen ardından programı kapatmadan Yapılandırma Araç Gereçleri içerisindeki ”LbsConfig.ini” dosyasını sildiğiniz yere sürükleyerek bırakın. Böylece gps hızlandırma işlemini tamamlamış bulunuyoruz. Programı kapatarak telefonu yeniden başlatın. Açık alanda konum bulmayı deneyerek gps sinyal hızını test edebilirsiniz.

Not: bu konuda farklı metodlar da var, araştırabilirsiniz.

Hatırlatma: Firmware yükleme işleminden sonra telefonunuzun şarjı bir kaç kez çabuk bitebilir endişe etmeyin daha sonra normale dönecektir. İlk defa şarj için *#0228# tuşlanır ve ilk 2 parametrenin %100’e gelene kadar sarjdan çıkarılmaması gerekir.

Tekrar söylüyorum alıntıdır, kendi buluşlarım değil. İsteyen deneyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 31 Ocak 2012; 20:47:08 >

• 1.2 ye geri dönüş... mail gönderememe ve önceki sorunlarla uğraşmak istemediğim için.Güzel çalışma ama yinede teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar8445

1.2 ye geri dönüş... mail gönderememe ve önceki sorunlarla uğraşmak istemediğim için.Güzel çalışma ama yinede teşekkürler.

Exchanege ve gmail şuan denedim anında gönderim oldu. Zaten sürekli mail için kullanıyorum. Ancak benim başıma da geldiği zamanlar oluyor. 1.2 de de oluyordu. Bazen exchange sunuculara mobil platformlardan erişim noktasında sıkıntı olabiliyor. Bu telefondan değil sunucudan kaynaklanıyor.
  • ayarlar-memory kısmında neden

application memory (uygulama hafızası) 869 MB gozukuyor?

bırısı bana acıklayabılır mı? asphalt gıbı buyuk uygulamaları yukleyemıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: o1cay

ayarlar-memory kısmında neden

Yükleme konumunu hafıza kartı yaparsanız sıkıntı olmaz. 1.2 yüklü olduğu için bende şimdi menü yollarını bilmiyorum ama mutlaka bilen biri yardımcı olacaktır
  • quote:

quote:

Yükleme konumunu hafıza kartı yaparsanız sıkıntı olmaz. 1.2 yüklü olduğu için bende şimdi menü yollarını bilmiyorum ama mutlaka bilen biri yardımcı olacaktır

yukleme konumunu memory card yaptım ama "applıcatıon memory" kısmı degısmıyor. 869 a sabıtledı.
  • quote:

quote:

quote:

yukleme konumunu memory card yaptım ama "applıcatıon memory" kısmı degısmıyor. 869 a sabıtledı.

Telefon bellegini gosteriyor orasi.

• hmm yanı applıcatıon memory hıc bır zaman degısmıyor mu? sızde applıcatıon memory kısmında kac mb yazıyor? benım kı gıbı 869 mb mı?

pekı ınsanlar nasıl buyuk uygulamaları yukleyebılıyor. veya ben neden yetersız memory hatası alıyorum aspahlt ı yuklemek ıstedıgımde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o1cay -- 28 Ocak 2012; 11:23:36 >
  • quote:

forumda multıloader ıle bada 2.0 yukleme konusundan yola cıkarak dun bada 2.0 ı yukledım.

hersey duzgun gıttı. hatta turkce csc ye dokunmadım.

yanlız bır sorunum var.

memory card a format atmama ve applıcatıon ları memory carda yukleme komutunu vermeme ragmen

memory yetersız dıye bır uyarı verıyor.

gercekten de memory ozetlerıne gırdıgımde applıcatıon memory 869 mb olarak gozukuyor.

neden boyle bır kısıtlama var onu anlamadım. basına boyle bır olay gelen kullanıcı var mı?

Hocam eğer daha önce yüklediğin uygulamaları kaldırmadan FW attıysanız uygulamaları göremezsiniz ancak uygulamalar hafıza kartında yer işgal etmeye devam eder..
    FW işleminden önce veya sonra eski uygulamaları temizlerseniz daha verimli olacağını tavsiye etmiştim.

1-
    Telefonu yuğın bellek modunda takıp

"Others\__@@bada_application s@@__\..."

Klösürü içerisindeki uygulama lasörlerini manuel olarak silebilirsiniz.
    Ya da en iyisi ayarlar kısmında hafıza kartını biçimlendir seçeneği var. Oyun, program vs kurmadan en temizi Bada aoltında biçimlendirmek.

2- Yükleme konumunu 'Hafıza Kartı' olarak işretlediğinize emin olun..

NOT:
    Bada 2 de bir kurulum yapılacak appleri yükleme konumu ayarları var (ayarlar>genel) bir de uygulamalar için ayrı ayrı kullanım bellekleri var.

Önemli NOT:
    BADA da özellikle telefonun yükleme konumunu hafıza kartı yaptıktan sonra usb ile pc ye yığın bellek olarak bağlarsanız, o an otomatik olarak yükleme konumu telefon olarak değişebiliyor. Biraz oynak birşey. Buna dikkat ediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

quote:

forumda multıloader ıle bada 2.0 yukleme konusundan yola cıkarak dun bada 2.0 ı yukledım.

hersey duzgun gıttı. hatta turkce csc ye dokunmadım.

yanlız bır sorunum var.

memory card a format atmama ve applıcatıon ları memory carda yukleme komutunu vermeme ragmen

memory yetersız dıye bır uyarı verıyor.

gercekten de memory ozetlerıne gırdıgımde applıcatıon memory 869 mb olarak gozukuyor.

neden boyle bır kısıtlama var onu anlamadım. basına boyle bır olay gelen kullanıcı var mı?

Hocam eğer daha önce yüklediğin uygulamaları kaldırmadan FW attıysanız uygulamaları göremezsiniz ancak uygulamalar hafıza kartında yer işgal etmeye devam eder..
    FW işleminden önce veya sonra eski uygulamaları temizlerseniz daha verimli olacağını tavsiye etmiştim.

1-
    Telefonu yuğın bellek modunda takıp

"Others\__@@bada_application s@@__\..."

Klösürü içerisindeki uygulama lasörlerini manuel olarak silebilirsiniz.
    Ya da en iyisi ayarlar kısmında hafıza kartını biçimlendir seçeneği var. Oyun, program vs kurmadan en temizi Bada aoltında biçimlendirmek.

2- Yükleme konumunu 'Hafıza Kartı' olarak işretlediğinize emin olun..

NOT:
    Bada 2 de bir kurulum yapılacak appleri yükleme konumu ayarları var (ayarlar>genel) bir de uygulamalar için ayrı ayrı kullanım bellekleri var.

Önemli NOT:
    BADA da özellikle telefonun yükleme konumunu hafıza kartı yaptıktan sonra usb ile pc ye yığın bellek olarak bağlarsanız, o an otomatik olarak yükleme konumu telefon olarak değişebiliyor. Biraz oynak birşey. Buna dikkat ediniz.

Tesekkur ederım cevap ıcın.

Az once hafıza kartını usb card reader a takıp bılgısayarda temız bır format attım. "Others\__@@bada_application s@@__\..." degıl bır tane bıle klasör veya dosya kalmadı. kartı tamamen bosalttım. zaten fw atarken hafıza kartını cıkarmıstım ve formatlıydı.

Format sonrası telefona takıp telefon uzerınden de formatladım. unmount edıp tekrar mount ettım. ınstallatıon(kurulum) yerı olarakda memory kartı sectım. ancak nafıle.

o applıcatıon memory kısmı 869 mb da kaldı. degısmıyor..: (

• Telefona FW atmak ve Kiesle ilgili bir bilgi vermek istiyorum.

Telefonunuza FW atarken (flashlarken) telefon şarj almaz, bu yüzden telefonun şarjının en az %70-80 dolu olması önerilir.
    Bu işlem sırasında oluşabilecek bir kesinti telefona ciddi zarar verebilir. (Elektrik kesintisi, bilgisayarın kitlenmesi veya reset atması vs)

Şuanda Kies çok ağır çalışan bir program. Hatta eski bilgisyarlarda veya donanım olarak düşük laptoplarda bilgisayarı son derece kasıyor.

Kies üzerinden yüklemenin avantajları var çünkü bilmeyenler için daha kolay görünüyor ve tüm yedekler alınıyor, kesinti koruması vs var.
    Ama bu işlemi yapmak için Kiess hem yedek alıyor, hem esas firmware yüklemeden bir geçiş firmwaresi yükleyerek güncelliyor.
    Doğal olarak MultiLoader ile 15-20 dakikada yükleme yaparken Kies ile bu süre saatler bazına çıkıyor. Ve yukarıdaki bahseetiğim kasmalar, kesilmeler de olabiliyor. Yani şansıznız Telefonunuz dolu ve pcniz yavaş ise işkenceye dönüşebilir. Bunun örnekleri var.
    Tüm bunlara rağmen Kies yüklemelerinde de sorun çıkabiliyor.. Ve telefon aşırı derece ısınıyor.

Ayrıca Kies üzerinden internet olmadan upgrade yapamazsınız.
    Bilginize...

Ben Kiesle rehber gibi önemli bilgilerimi yedekledikten sonra yine ML ile FW atacağım. Ve birçok bilgili arkadaşın bu yöntemi tercih edeceğini düşünüyorum. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 28 Ocak 2012; 19:27:02 >

• Arkadaşlar bu sürümde flash player 10 mu yoksa yine flash player lite mi ? Ve gps bağlanma hızında bada 1.2 ye göre iyileşme var mı ?

Şebeke desteksiz gps : )

Ayrıca şarj durumu bada 1.2 göre daha mı kötü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Arkadaşlar bu sürümde flash player 10 mu yoksa yine flash player lite mi ? Ve gps bağlanma hızında bada 1.2 ye göre iyileşme var mı ?

ligtv videolarını ızleyemedım ben. sanırım lite var
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Arkadaşlar bu sürümde flash player 10 mu yoksa yine flash player lite mi ? Ve gps bağlanma hızında bada 1.2 ye göre iyileşme var mı ?

quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

Sıkça Sorulan Birkaç Soru

...

--Flash desteği var mı? Browser nasıl?
    Var. Versiyon flash version 10.1.48 Ancak her sitede çalışmıyor. Siteye ve videoya göre kendi playerinde açıyor bazen de site üzerinde açıyor. Bazen hiç açmıyor ama eskiye göre çok daha iyi. Özellikle Dolphin 3.0 tarayıcaki üst barın gıcık etme sorunu ortadan kaldırılmış ve çok güzel bir tarayıcı olmuş.

--Batarya performansı nasıl?
    1.2 ile aynı kullanım oranı ve ayarlara göre pek bir değişiklik farketmedim.

Edit: Bada 2 de Wifi performansı arttırılmış. Wifi hep açık kalsa bile şarjı çok yemiyor.
    ...

Lütfen en azından ilk sayfa mesajlarını okuyunuz. Yine flash performansını artırmak için tarayıcı kimliğini değiştirme yolu da ilk sayfa mevcut.

Yukarıda belirttiklerime ek olarak birkaç flash site gezdim. Siteler sorunsuz açıldılar. Ancak kimi sitelerde flash videolarda indir ve çal seçeneği çıkıyor. Bu videoları telefonun playerinde çalabilme imkanınız olduğu gibi site üzerinden de çalabiliyorsunuz.
    Birkaç sitede problem hiç yaşamadım, bazı sitelerde ise yavaş açtı veya hiç açamadı. Ancak 1.2 ye göre önemli bir gelişme.

GPS konusunda ise Bada da gerek AGPS gerek GPS+ menüleri var. Bu menüler Bada 2.0 da biraz daha detaylandırılmış o kadar. Bunu hızlandırmak için belli başlı yöntemler var. Ancak havaya, telefona, bölgeye ve operatore vs değişiyor. Samsungun GPS inden çok verim aldığımı söyleyemeyeceğim. Hem ndrive hem route 66 kullandım. Her türlü ayarı denedim. Yer yer çok iyi desem de Samsunglarda pek güvenebileceğim bir özellik olmadı GPS.

Aslında bunları sorup durmak yerine geçiş yapıp tecrübelerimizi paylaşsak daha iyi. Her ihtimalle 1.2 den çok üstün bir sistem.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.