Şimdi Ara

BADA 2 Ayrıntılı Kurulum Rehberi ve Önemli Bilgiler - S8500 ve S8530 Wave II için (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
4
Favori
59.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: o1cay

Tesekkur ederım cevap ıcın.

Az once hafıza kartını usb card reader a takıp bılgısayarda temız bır format attım. "Others\__@@bada_application s@@__\..." degıl bır tane bıle klasör veya dosya kalmadı. kartı tamamen bosalttım. zaten fw atarken hafıza kartını cıkarmıstım ve formatlıydı.

Format sonrası telefona takıp telefon uzerınden de formatladım. unmount edıp tekrar mount ettım. ınstallatıon(kurulum) yerı olarakda memory kartı sectım. ancak nafıle.

o applıcatıon memory kısmı 869 mb da kaldı. degısmıyor..: (

Bellek kartı zaten formattan sonra hiç bir zaman tamamen boş görünmez.
    Ben şuan ilk kurulumda ne kadardı hatırlayamıyorum, geçiş öncesi sizde 1.2 de nasıldı ki? Daha mı yüksek boş yeriniz vardı.
    8 Gb kart yok mu hocam.. Görmeden birşey diyemiyorum. Bir araştıralım bakalım.

Bu arada 2.0 hakkında görüşlerini bekleriz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

quote:

Tesekkur ederım cevap ıcın.

Az once hafıza kartını usb card reader a takıp bılgısayarda temız bır format attım. "Others\__@@bada_application s@@__\..." degıl bır tane bıle klasör veya dosya kalmadı. kartı tamamen bosalttım. zaten fw atarken hafıza kartını cıkarmıstım ve formatlıydı.

Format sonrası telefona takıp telefon uzerınden de formatladım. unmount edıp tekrar mount ettım. ınstallatıon(kurulum) yerı olarakda memory kartı sectım. ancak nafıle.

o applıcatıon memory kısmı 869 mb da kaldı. degısmıyor..: (

Bellek kartı zaten formattan sonra hiç bir zaman tamamen boş görünmez.
    Ben şuan ilk kurulumda ne kadardı hatırlayamıyorum, geçiş öncesi sizde 1.2 de nasıldı ki? Daha mı yüksek boş yeriniz vardı.
    8 Gb kart yok mu hocam.. Görmeden birşey diyemiyorum. Bir araştıralım bakalım.

Bu arada 2.0 hakkında görüşlerini bekleriz hocam.

BADA 2 Ayrıntılı Kurulum Rehberi ve Önemli Bilgiler - S8500 ve S8530 Wave II için

BADA 2 Ayrıntılı Kurulum Rehberi ve Önemli Bilgiler - S8500 ve S8530 Wave II için

Bellek kartını telefondan sıyırıp windowsda formatlayınca ıcınde hıc klasor gorunmedı ve bostu.

ama telefon uzerınden formatladıgımda gerek wındows gerekse telefonun kendı formatında klasorler yerınde duruyordu.

zaten kartı telefona taktıgım sanıye klasorlerı olusturuyor.

bada 2.0 kritiği yapacak olursam da

Ilk fıkrım GUİ(Arayuz) muhtesem olmus. yumusak gecısler yumusak sesler benım ılk dıkkatımı ceken ozellıkler.

browserın kullanımı da harıka. 3g hızı konusunda bır degerlendırme yapamayacak olsamda mobıl web sıtelerıne uyumluluk konusunda benden tam not aldı.

henuz ıcerıgı bol bır navıgasyon programı da yukleyemedım ama konum bulma servıslerını de muhtesem hızlandırmıs telefonun.

bu arada hala yeterlı bellek yok uyarısı almaya devam edıyorum. sanırım ıcerık acısından zengın web sıtelerını hala kaldırmıyor dolphin :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o1cay -- 28 Ocak 2012; 14:42:27 >

• http://www.badaturkiye.com/samsungappste-olmayan-test-uygulamalarini-yueklemek-t12406p54.html

yukarıdakı lınktekı 539. mesajda bırısı de benım gıbı asphalt konusunda hata mesajı almıs.

onunda 7 kusur GB bos yerı olmasına ragmen asphalt ı yukleyememıs.

sanırım samsung test applicationlara karsı onlemını aldı.

bunu nasıl yapıyor bılemıyorum ama applıcatıon memory ı 896 mb a sabıtlıyorlar..

bunu yasayan ılk ınsan olarak da kendımle gurur duyuyorum : ))
  • quote:

http://www.badaturkiye.com/samsungappste-olmayan-test-uygulamalarini-yueklemek-t12406p54.html

yukarıdakı lınktekı 539. mesajda bırısı de benım gıbı asphalt konusunda hata mesajı almıs.

onunda 7 kusur GB bos yerı olmasına ragmen asphalt ı yukleyememıs.

sanırım samsung test applicationlara karsı onlemını aldı.

bunu nasıl yapıyor bılemıyorum ama applıcatıon memory ı 896 mb a sabıtlıyorlar..

bunu yasayan ılk ınsan olarak da kendımle gurur duyuyorum : ))

Ben asphalt 6 yı hatta 900 küsür mb lık bir uygulamayı dahi hafıza kartına format atmadan yükledim. GÖrünen sorunlar genellikle küçük birşeyi es geçmekten kaynaklanıyor. Örneğin GPS yüklemek benim neredeyse 3-4 saatimi aldı. Meğer hafıza kartına kurduğum daha önceki aynı program yüzünden olmuyormuş. Sonunda çözdüm olayı.. Herşeyin bir çözümü oluyor ama bazen bulmak zaman alabiliyor. Bu yüzden bilgi paylaşımı çok önemli.

Bu arada bellek yüzünde giremediğin siteler hangileri, ben de denemek istiyorum. Şuana kadar benzer bir hata almadım.

• Bugün bir arkadaşın S8500 üne Fransa Bada 2.0 kararlı sürümü ile yeni FW attım. Onda da bende de uygulama belleği 869MB olarak görünüyor. Yani orada sorun yok. Samsung'un önlem aldığı felan yok. Bu alanı bada 2 uygulamaları için rezerve edilmiş telefon belleği olarak düşünüyorum. Hafıza kartı ise formattan sonra tam kapasite boş olarak görünüyor.

Daha önce de belirttiğim gibi teli pcye bağladıkatan sonra yükleme konumu telefon olarak değişebiliyor buna dikkat etmek gerek.

İnternet tarayıcı için ise yine tarayıcı ayarlarından varsayılan bellek olarak hafıza kartı seçebilirsiniz. Bu sayede telefon belleğinin şişmesini önlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 28 Ocak 2012; 19:33:24 >
  • quote:

Bugün bir arkadaşın S8500 üne Fransa Bada 2.0 kararlı sürümü ile yeni FW attım. Onda da bende de uygulama belleği 869MB olarak görünüyor. Yani orada sorun yok. Samsung'un önlem aldığı felan yok. Bu alanı bada 2 uygulamaları için rezerve edilmiş telefon belleği olarak düşünüyorum. Hafıza kartı ise formattan sonra tam kapasite boş olarak görünüyor.

Daha önce de belirttiğim gibi teli pcye bağladıkatan sonra yükleme konumu telefon olarak değişebiliyor buna dikkat etmek gerek.

İnternet tarayıcı için ise yine tarayıcı ayarlarından varsayılan bellek olarak hafıza kartı seçebilirsiniz. Bu sayede telefon belleğinin şişmesini önlersiniz.

Arkadaşım internet dedin de aklıma geldi şu opera mini çilesi nedir ya öyle? 6.5 sürümünü yüklüyorum altta keypad, çözünürlük berbat? Fit to screen ile use virtual keypad ayarları vardı 1.2'de. Bada 2'nin böyle bi özelliği kaldırması çok kötü. Yok mu başka bir yolu bunun?

• quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

quote:

Bugün bir arkadaşın S8500 üne Fransa Bada 2.0 kararlı sürümü ile yeni FW attım. Onda da bende de uygulama belleği 869MB olarak görünüyor. Yani orada sorun yok. Samsung'un önlem aldığı felan yok. Bu alanı bada 2 uygulamaları için rezerve edilmiş telefon belleği olarak düşünüyorum. Hafıza kartı ise formattan sonra tam kapasite boş olarak görünüyor.

Arkadaşım internet dedin de aklıma geldi şu opera mini çilesi nedir ya öyle? 6.5 sürümünü yüklüyorum altta keypad, çözünürlük berbat? Fit to screen ile use virtual keypad ayarları vardı 1.2'de. Bada 2'nin böyle bi özelliği kaldırması çok kötü. Yok mu başka bir yolu bunun?

Maalesef bildiğim kadarı ile Opera Bada için orjinal sürüm çıkramadı halen. Yüklenebiliyor ancak tam uyumlu çalışmıyor. Ancak Bada 2.0 sonrasına destek vereceklerini okumuştum.

Şuan Bada 2.0 da kullanılabilecek en iyi tarayıcı kendi orjinal tarayıcısı olan Dolphin 3.0 versiyonu. Bana yetiyor, biraz kullanırsanız Operanın şuanki halinden çok daha iyi performas alırsınız;)

• hocam durmadan ağ hizmetleri için bağlantı kurun diyor. normal wifi ile internete bağlanabiliyorum ama samsung apps e giremiyorum. hesaplardan yeni kayıt yapamıyorum bağlantı yok diyor. ne yapmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantan

hocam durmadan ağ hizmetleri için bağlantı kurun diyor. normal wifi ile internete bağlanabiliyorum ama samsung apps e giremiyorum. hesaplardan yeni kayıt yapamıyorum bağlantı yok diyor. ne yapmam lazım

Hattina uygun internet ayarlarini yapman gerek. Otomatik gelmez cfw degilse.
  • ilk mesajda ki temalar ve widgetleri indirmemiz için link verir misniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

ilk mesajda ki temalar ve widgetleri indirmemiz için link verir misniz ?

Oradaki Widget zaten Bada 2.0 ile beraber geliyor. Temaları ise yüklemek için BadaTurkiye sitesinde açılan konulara göz gezdirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantan

hocam durmadan ağ hizmetleri için bağlantı kurun diyor. normal wifi ile internete bağlanabiliyorum ama samsung apps e giremiyorum. hesaplardan yeni kayıt yapamıyorum bağlantı yok diyor. ne yapmam lazım

Önce hattın internet ayarlarını yapacaksınız. Üst mesajlarda vermiştim. Sonra paket veri servislerini pasif yapın bu şekilde net paketiniz yoksa kontörünüz gitmez. Ayrıca samsung apps için bağlantı şeklini wifi yapıp bağlanabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Oradaki Widget zaten Bada 2.0 ile beraber geliyor. Temaları ise yüklemek için BadaTurkiye sitesinde açılan konulara göz gezdirebilirsiniz.

bada 2.0 kiese düştüüğünde bu widgetle temayı bulabilir miyiz ?
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar burada bir yanılsama var. Bada 2 zaten Kiese düştü. Yukarıdaki yazılım zaten Çek Cumhuriyeti kiesine düşen en son sürümdür. Sadece TR sunucularına düşmedi. Gönül rahatlığıyla yükleyebilirsiniz.

Üstelik kiess ile yüklemenin sıkıntılarından da bahsettik yukarda. Ana konuda da sıkıntı yaşayan arkadaşlar yazıyorlar zaten. Tercih meselesi tabi.

Sorunun cevabına gelirsek;

Orjinal sürümde olduğu için Kies Türkiyeyede gelince bu widget olacaktır diye düşünüyorum ancak gelmeden %100 emin olmayız ;)
    Ancak tema ücretli olduğu için bedava verilmez ise satın almanız gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 29 Ocak 2012; 21:51:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar burada bir yanılsama var. Bada 2 zaten Kiese düştü. Yukarıdaki yazılım zaten Çek Cumhuriyeti kiesine düşen en son sürümdür. Sadece TR sunucularına düşmedi. Gönül rahatlığıyla yükleyebilirsiniz.

Üstelik kiess ile yüklemenin sıkıntılarından da bahsettik yukarda. Ana konuda da sıkıntı yaşayan arkadaşlar yazıyorlar zaten. Tercih meselesi tabi.

Sorunun cevabına gelirsek;

Orjinal sürümde olduğu için Kies Türkiyeyede gelince bu widget olacaktır diye düşünüyorum ancak gelmeden %100 emin olmayız ;)
    Ancak tema ücretli olduğu için bedava verilmez ise satın almanız gerekecektir.

Bİliyorum dostum kies'e düşüp tr sunucularına düşmediğini.Ben bunu sormamıştım ki ? Sadece soru sormuştum cevabımı da aldım.Teşekkürler.

Not : tr sunucularına düşmeden kurmayacağım telefonuma.İnat ettim bekleyeceğim.3.sınıf insan muamelesi görüyoruz resmen.Bütün küfürleri ediyorum ama inat işte.

neyse teşekkürler.

• quote:

Not : tr sunucularına düşmeden kurmayacağım telefonuma.İnat ettim bekleyeceğim.3.sınıf insan muamelesi görüyoruz resmen.Bütün küfürleri ediyorum ama inat işte.

neyse teşekkürler.

Bence bu kadar sinirlenmeyin boş yere. Herşeye rağmen geniş ekranlı, iyi donanımlı, sağlam ve stabil güzel bir telefonunuz var. Üstelik de tüm temel işlevlerini yerine getiriyor sayılır. Bada 2'ye geçtiğinizde daha da seveceksiniz.
    İyi tarafından bakmak gerek
  • CPU yu 1000Mhz sabitliyorum fakat reset attıktan sonra tekrar 850mhz düşüyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

CPU yu 1000Mhz sabitliyorum fakat reset attıktan sonra tekrar 850mhz düşüyor :(

Nerden buluyor, ne amaçla yapıyorsunuz bu ayarları anlamıyorum :)

Anlaşılan CPU kod ayar menüsünden CPU clock cycle ayarları ile oynamışsınız.
    Bunu tavsiye etmiyorum zaten işletim sisteminde kendi dinamik cpu yönetimi var. Kullanılmadığı zamanlarda Mhz değeri düşer, kullanıldığı zamanlarda ise artar.
    Bunu statik hale getirseniz ya şarjınız çok çabuk boşalır ya da telefonunuzdan performans alamazsınız..

Wawelerin 1Ghz işlemcisi gayet perfomaslı ve Badanın dinamik saat döngü yönetimi gayet yeterli. Bu ayarlarla oynamak gereksiz.

Daha teknik olmak gerekirse Bada 2 de low level debug mode ve 800-900 mhz ayarında kullanıyor işlemciyi. Bunun nedenide sistemi crash olmasından korumak. İleri versiyonlarda farklı değerler olabilir ama siz ayarlasanız dahi her açılışta orjinal değerlere dönüş olacaktır.

Arkadaşlar lütfen mantığını heryerde gördüğünüz şeyleri hemen denemeyin..

Yanlış anlamayın isterseniz cpu ya overclok bile yaptırırsınız ama bunun yeri bu konu değil ;)

Bada 2 ile ilgili soru, sorun ve paylaşımlarınız bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 31 Ocak 2012; 19:26:10 >

• quote:

quote:

Bunu tavsiye etmiyorum zaten işletim sisteminde kendi dinamik cpu yönetimi var. Kullanılmadığı zamanlarda Mhz değeri düşer, kullanıldığı zamanlarda ise artar.
    Bunu statik hale getirseniz ya şarjınız çok çabuk boşalır ya da telefonunuzdan performans alamazsınız..

Wawelerin 1Ghz işlemcisi gayet perfomaslı ve Badanın dinamik saat döngü yönetimi gayet yeterli. Bu ayarlarla oynamak gereksiz.

Daha teknik olmak gerekirse Bada 2 de low level debug mode ve 800-900 mhz ayarında kullanıyor işlemciyi. Bunun nedenide sistemi crash olmasından korumak. İleri versiyonlarda farklı değerler olabilir ama siz ayarlasanız dahi her açılışta orjinal değerlere dönüş olacaktır.

Yanlış anlamayın isterseniz cpu ya overclok bile yaptırırsınız ama bunun yeri bu konu değil ;)

Kodlarını ilk sayfada siz vermiştiniz ondan denedim...

• quote:

quote:

quote:

Kodlarını ilk sayfada siz vermiştiniz ondan denedim...

:) biraz fail olmuşum. Kesinlikle gereksiz bir işlem, şimdi o kısmı çıkardım. Orada faydalı bilgiler kısmında birçok yeri editlemiştim bu bilgi arada kalmış.

Zaten o bilgilerle ilgili olan mesajda;
    quote:

Tekrar söylüyorum alıntıdır, kendi buluşlarım değil. İsteyen deneyebilir.

diye belirtmişim...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.