Şimdi Ara

BADA 2 Ayrıntılı Kurulum Rehberi ve Önemli Bilgiler - S8500 ve S8530 Wave II için (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
4
Favori
59.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 1 Ghz gorunce atladım hemen :) Boyle bie ozellıgı oldugunu bilmiyordum.. Umarım resmi fw ile 1Ghz civarına cekerler yıne..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • social hub a bastığım anda reset atıyor telefon. samsung apps kullanıcı bilgilerimi girdim turkcell internet ayarlarımda tamam hala neden reset atıyor? mailimi tanımlayamazsam yarın iş te çok sıkıntı yaşarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kekette

social hub a bastığım anda reset atıyor telefon. samsung apps kullanıcı bilgilerimi girdim turkcell internet ayarlarımda tamam hala neden reset atıyor? mailimi tanımlayamazsam yarın iş te çok sıkıntı yaşarım

Social hub yani shp bu versiyonda default olarak aktif gelmiyor. Herhangi bir hesap tanımlamadan basarsanız reset atar. Ancak sıkıntı yok bir hesap eklediğinizde reset ortadan kalkıyor ve bu özelliği kullanmaya başlayabiliyorsunuz. İlk mesajda belirtilmişti. Bunun için bir adet hesap eklemeniz yeterli. Ben şuan facebook, exchange ve samsung apps kullanıyorum.
    Menüden, ayarlar ve hesaplara girip ekleyebilirsiniz

Ben de telefonu iş telefonu olarak kullanıyorum. Exchange ile kusursuz senkron oluyor. Takvim, kişileriniz ve mailleriniz anında push ile telefonunuza geliyor.

Ayrıca mail için Social Hub şart değil. Mail ayarlarında da hesap ekle diyerek çeşitli mail kutuları(hesapları) tanımlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

Bende 1 Ghz gorunce atladım hemen :) Boyle bie ozellıgı oldugunu bilmiyordum.. Umarım resmi fw ile 1Ghz civarına cekerler yıne..

Bu zaten resmi fw. Sadece Türkiye için değil ama Çek Cumhuriyeti sürümü. Türkiye sürümü halen düşmedi. Düştüğünde versiyon farkı olmaz ise tek değişiklik sadece dil ve bölgesel seçenekler olacaktır.
  • artık bende bada 2 liyim öncelikle yardımlarından dolayı dedeefendiye sonsuz teşekkürler.
    izlenimlerimi anlatmak istiyorum. (yüklemek isteyenler için)
    1. yülerken hiçbir sorunla karşılaşmadım.
    2. türkçe yükledim.
    3. yükleme işlemi biteli yaklaşık 3 saat oldu, reset veya kilitlenme gibi bir sorunla karşılaşmadım.
    4. internet ayarlarını yaptım ve internete hem telefonumdan hemde bilgisayarımdan girdim. (benim için çok önemli sizinde bilmenizi isterim bada 1.2 varken mobil ap yi açarak loptopumla internete giremiyordum. bağlantı şekli sınırlı erişim olarak geliyordu. bu sorun bada 2 yükleyince düzeldi.)
    5. telefonum yeni bir görünüme büründü.
    6. sizlere tavsiyem dedeefendinin formun başındaki yükleme talimatını adım adım takip edin hiç bir sorunla karşılaşmazsınız.
    tekrar söylemeliyim çok güzel bir işletim sistemi,
    tek kötü tarafı bütün uygulamalarım gitti ona üzüldüm yeniden onları yüklemek zorunda kalacağım. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: asku

artık bende bada 2 liyim öncelikle yardımlarından dolayı dedeefendiye sonsuz teşekkürler.
    izlenimlerimi anlatmak istiyorum. (yüklemek isteyenler için)
    1. yülerken hiçbir sorunla karşılaşmadım.
    2. türkçe yükledim.
    3. yükleme işlemi biteli yaklaşık 3 saat oldu, reset veya kilitlenme gibi bir sorunla karşılaşmadım.
    4. internet ayarlarını yaptım ve internete hem telefonumdan hemde bilgisayarımdan girdim. (benim için çok önemli sizinde bilmenizi isterim bada 1.2 varken mobil ap yi açarak loptopumla internete giremiyordum. bağlantı şekli sınırlı erişim olarak geliyordu. bu sorun bada 2 yükleyince düzeldi.)
    5. telefonum yeni bir görünüme büründü.
    6. sizlere tavsiyem dedeefendinin formun başındaki yükleme talimatını adım adım takip edin hiç bir sorunla karşılaşmazsınız.
    tekrar söylemeliyim çok güzel bir işletim sistemi,
    tek kötü tarafı bütün uygulamalarım gitti ona üzüldüm yeniden onları yüklemek zorunda kalacağım. :)

Ben teşekkür edrim deneyimleri paylaşmak önemli.

Hayırlı olsun, Bada 2 ye hoş geldiniz

• arkadaşlar 5253'e bada 2 yükleniyor mu? ( yeniyim kusura bakmayın)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutlube

arkadaşlar 5253'e bada 2 yükleniyor mu? ( yeniyim kusura bakmayın)

Benim bildiğim kadarı ile yüklenmiyor. Alt modeller için Bada 2 güncel ve resmi fwler de hiçbir yerde göremedim.

Ancak telefonlarınız için "value pack" adı altında bir update gelecek ve Bada 2 nin bazı özellikleri bu paket içerisinde olacak diye duymuştum. Henüz çıkmadı böyle birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 3 Şubat 2012; 22:01:30 >
  • dedeefendi oncelikle benim bada 2 beta surumde yasadgm sorunlar su sekilde
    - ara sira telefona kulakligi taktigimda telefon reset atiyor
    - video izlerken ister telefonda kayitli isterse youtubedan olsun 45 50 sn de bir cok rahatsiz edici bir ses geliyor 1 2 sn suruyor bu ses.
    - telefonda bulunan facebook uygulamasindaki chati kullanamiyorum arkadaslarimi senkronize ettigim halde chat bolumunu actigim zaman 1 2 sn bekleyip uygulamayi kendiliginden kapatiyor
    - telefonu kapatip actgm zaman %60 -70 civarlarinda olan sarj bi anda % 5 e dusuyor daha sonra kendiliginden %30lara kadar çgeri cikiyor ( 1.2 de bu sorunla karsilasmiyordum )

simdilik aklima gelenler bunlar . soracagim sey bu cek cumh. kararli surumunde bu sorunlarla tekrar karsilasirmiyim eger karsilasmayacaksam hemen yukleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi no1k -- 3 Şubat 2012; 23:00:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: no1k

dedeefendi oncelikle benim bada 2 beta surumde yasadgm sorunlar su sekilde
    1- ara sira telefona kulakligi taktigimda telefon reset atiyor
    2- video izlerken ister telefonda kayitli isterse youtubedan olsun 45 50 sn de bir cok rahatsiz edici bir ses geliyor 1 2 sn suruyor bu ses.
    3- telefonda bulunan facebook uygulamasindaki chati kullanamiyorum arkadaslarimi senkronize ettigim halde chat bolumunu actigim zaman 1 2 sn bekleyip uygulamayi kendiliginden kapatiyor
    4- telefonu kapatip actgm zaman %60 -70 civarlarinda olan sarj bi anda % 5 e dusuyor daha sonra kendiliginden %30lara kadar kendiliginden geri cikiyor ( 1.2 de bu sorunla karsilasmiyordum )

simdilik aklima gelenler bunlar . soracagim sey bu cek cumh. kararli surumunde bu sorunlarla tekrar karsilasirmiyim eger karsilasmayacaksam hemen yukleyeyim.

Daha önceki BETA sürümlerde bu tip problemler vardı evet.

Ancak anlattığım firmwareyi ben kendim kullanıyorum. Bazı konular telefonda kullandığınız uygulamalar ve bataryanın fiziksel ömrü ile de ilgili olabilir. Kendi deneyimlerimi paylaşmak gerekirse.. Sizin sıranızla cevap yazayım;

1-Telefonda normal kulaklık ve samsung bluetooth kulaklık kullanıyorum, hiç resetleme görmedim. Bırakın kulaklığı zaten hiç reset görmedim :)

2-Video izlemek sorunsuz. Ancak çok fazla izlemedim test için birakça video ilzedim sorun yoktu.

3-Telefondaki SHP den facebook akışlarında sorun yok ama bazı videolar flash sürümünden dolayı açılmıyor. Facebooka brpwser üzerinden de sorunsuz giriyorum ancak fazla facebook düşkünü olmadığım için chat, konum vs özellikleri denemedim. Facebook chat için ayrı uygulama gelecek diye biliyorum.

4-Sizin dediğiniz şarj durumlarıyla karşılaşmadım. İlk sayfada şark kalibrasyonu ile ilgili verdiğim bir ayar var bunu deneyiniz. Ayrıca şarj ederken arada priz şarjıyla full doldurmayı deneyiniz. Benim Bada 2 de gördüğüm gayet stabil çalışıyor.

Sonuç olarak eksikleri olsada gayet memnunum. İlk kararlı sürüm olmasına rağmen yeterince stabil çalışıyor.

Ama bazı uygulamalarda sorun yaşamanız da normal. İleriki sürümlerde düzelecektir.

• bada 2.0 da şarj problemi yaşayan arkadaşlar aşağıdaki yöntemi denerseniz faydası oluyor
    İşlemci hızını 1000Mhz’e sabitleme.
    *#197328640# tuşlayın. Karşınıza gelen bu ekranda 8′i tuşlayın.
    Ardından açılan bu ekranda tekrar 8′i tuşlayın. Ardından açılan bu ekranda 1′i tuşlayın. Ardından açılan bu ekranda tekrar 1′i tuşlayın.
    Son olarak açılan bu pencere de #’yi tuşlayın.
    Bu şekilde işlemci hızını sabitlenmiş olur.
    No’ya basarak ana ekrana dönebilirsiniz.
    Kontrol etmek için
    Menü> Ayarlar> Genel> Telefon Hakkında kısmına girerek Cpu kullanımı yazan yerin değişen bir değer değilde genellikle sabit kalan bir değer haline gelmiş olması işlemin başarı ile tamamlandığını gösterir. Bu işlemden sonra mutlaka telefonunuzu bir kere kapatıp açmanızı tavsiye edilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

BADA 2.0 bazı kodlar ve işlemler. Hepsini denemedim ama denemek isteyenler için toplu halde yazıyorum. Alıntıdır;

1-) Daha iyi sörf için tarayıcı kimliğinizi değiştirme;

*#7092463*# tuşlayın ardından Module setting > Browser > Uagent’i aşağıdaki gibi düzenlerseniz, Galaxy S 2 browser kimliğiyle nete bağlanırsınız. Bu değişiklik ile internet hızınız biraz daha artacaktır. Ayrıca browser’ın flash başarımı artacaktır.

Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.3.3; es-us; GT-I9100 Build/GINGERBREAD) AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/533.1

2-) Kamera kalitesini arttırma;

Telefonunuza yeni kurulum yaptıysanız bir kere kamerayı açıp kapatın. Menü> Ayarlar> Bağlantılar> Usb yardımcı uygulamaları kısmına girerek Yığın bellek yazısı üzerine bir kere dokunarak telefonumuzu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyoruz. (Bu şekilde telefonu Samsung Kies moduna almış oluyoruz). Ardından içerisindeki Stune programını çalıştıralım. Programı açtığımızda karşımıza gelen ekranda telefonumuzun modemini göreceğiz modemi seçerek auto connect tuşuna basıyoruz. Ardından Stune’de Browser sekmesine geçerek karşımıza gelen pencerede Folder kısmında Registery’i çift tıklıyoruz. Sağ tarafta Files kısmına gelen dosyalar arasından “CamSetting.ini” dosyasını bulup siliyoruz ve programı kapatmadan Yapılandırma Araç Gereçleri içerisindeki “CamSetting.ini” dosyasını sildiğiniz yere sürükleyerek bırakın. Bu şekilde kamera kalitesini yükseltme işlemini tamamlamış oluyoruz. Programı kapatarak telefonunuzu usb’den çıkartın. Çekim kalitesi arttırılmış kameranızla çekim yapmaya başlayabilirsiniz.

3-) Kameraya Iso1600 değerini ekleme;

Telefonunuza yeni kurulum yaptıysanız bir kere kamerayı açıp kapatın. Menü> Ayarlar> Bağlantılar> Usb yardımcı uygulamaları kısmına girerek Hata ayıklama modunu aktif hale getirerek telefonumuzu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyoruz. Ardından içerisindeki Stune programını çalıştıralım. Programı açtığımızda karşımıza gelen ekranda telefonumuzun modemini göreceğiz modemi seçerek auto connect tuşuna basıyoruz. Ardından Stune’de Browser sekmesine geçerek karşımıza gelen pencerede Folder kısmında SystemFS> Driver> CameraCaps yolunu izleyerek sağ taraftaki Files kısmındaki “DevCamDeviceCapsNConfig_Primary.xml” adındaki dosyayı bulup onu siliyoruz. Hemen ardından programı kapatmadan Yapılandırma Araç Gereçleri içerisindeki “DevCamDeviceCapsNConfig_Primary.xml” dosyasını sildiğiniz yere sürükleyerek bırakın. Programı kapatarak telefonunuzu usb’den çıkartın. Telefonunuzu yeniden başlatarak kamerayı açtığınızda kamera ayarlarında Iso1600 değerinin yerini aldığını göreceksiniz.

4-) GPS hızını arttırma;

Menü> Ayarlar> Bağlantılar> Usb yardımcı uygulamaları kısmına girerek Yığın bellek yazısı üzerine bir kere dokunarak telefonumuzu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyoruz. (Bu şekilde telefonu Samsung Kies moduna almış oluyoruz). Ardından içerisindeki Stune programını çalıştıralım. Programı açtığımızda karşımıza gelen ekranda telefonumuzun modemini göreceğiz modemi seçerek auto connect tuşuna basıyoruz. Ardından Stune’de Browser sekmesine geçerek karşımıza gelen pencerede Folder kısmında SystemFS> Settings> PreConfiguration> Default> Registry yolunu izliyoruz. Sağ taraftaki Files kısmında ”LbsConfig.ini” adında dosyayı bulup onu siliyoruz. Hemen ardından programı kapatmadan Yapılandırma Araç Gereçleri içerisindeki ”LbsConfig.ini” dosyasını sildiğiniz yere sürükleyerek bırakın. Böylece gps hızlandırma işlemini tamamlamış bulunuyoruz. Programı kapatarak telefonu yeniden başlatın. Açık alanda konum bulmayı deneyerek gps sinyal hızını test edebilirsiniz.

Not: bu konuda farklı metodlar da var, araştırabilirsiniz.

Hatırlatma: Firmware yükleme işleminden sonra telefonunuzun şarjı bir kaç kez çabuk bitebilir endişe etmeyin daha sonra normale dönecektir. İlk defa şarj için *#0228# tuşlanır ve ilk 2 parametrenin %100’e gelene kadar sarjdan çıkarılmaması gerekir.
    Edit: USB şarj kullanmayınız, normal ve orjinal duvar tipi şarj aleti kullanmanız tavsiye edilir.

Tekrar söylüyorum alıntıdır, kendi buluşlarım değil. İsteyen deneyebilir.

-- Bana PM atan arkadaşlar buşamadığınızı söylediğiniz tüm bilgiler bu konunun ilk sayfasında mevcut. İlk sayfadaki mesajları vakit buldukça güncellemeye çalışıyorum ki sayfalarca okumak zorunda kalmayın, ancak ilk sayfayı en azından bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Elimde oldukça ve bu telefonu kullandıkça sorulara cevap vermeye çalışacağım

-- İşlemci hızını sabitlemenizi tavsiye etmiyorum zaten her açılışta eski haline döner. Telefonun dinamik yönetimi yeterlidir.

-- İnternet bağlantı hızınız bağlantı çeitinize(3g, edge, wifi vs), kullandığınız operatöre ve aldığınız sinayale göre değişir..
    Samsung Wawelerde internet performansı genel olarak çok iyi olmasa da orta düzeydedir. Bada 2 ile ilgili bir sorun yoktur.

İyi badalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 4 Şubat 2012; 0:54:16 >

• Soru soran arkadaşlar için;
    Bada 2'de telefonunuzun Bluetooth ismini değiştirmek için aşağıdaki menüden İsim bilgisini değiştirmeniz yeterlidir.

Menü>Ayarlar>Genel>Telefon Hakkında>İsim

• Benim dikkatimi çeken bı husus var, bada 2.0 da paket veri sayacı yok. 1.2de vardı. Eksiklik mı ben mı bulamadım. Bu arada dedeefendi anlatımlarını adım adım uyguladım,hersey normal ve yolunda.teşekkürler,ellerine saglık
    Edit:hay Allah foruma yazdıktan 1dk sonra teli elime aldım ayarlar,genel,kullanım daymış :) forumun lanetine inancım arttı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scribble -- 5 Şubat 2012; 0:38:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scribble

Benim dikkatimi çeken bı husus var, bada 2.0 da paket veri sayacı yok. 1.2de vardı. Eksiklik mı ben mı bulamadım. Bu arada dedeefendi anlatımlarını adım adım uyguladım,hersey normal ve yolunda.teşekkürler,ellerine saglık
    Edit:hay Allah foruma yazdıktan 1dk sonra teli elime aldım ayarlar,genel,kullanım daymış :) forumun lanetine inancım arttı :)

Var dostum olmaz mı Menü>Ayarlar>Genel>Kullanım>Paket veri sayacı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scribble

Benim dikkatimi çeken bı husus var, bada 2.0 da paket veri sayacı yok. 1.2de vardı. Eksiklik mı ben mı bulamadım. Bu arada dedeefendi anlatımlarını adım adım uyguladım,hersey normal ve yolunda.teşekkürler,ellerine saglık

Normaldir arkadaşım bazen insanın kafası karşıyor, menülerde boğulabiliyor.

Gerçi android telefonlara göre Bada menüleri sade ve daha anlaşılır..
    Ama önceden de söylediğim gibi şuana kadar Bada 1.2 de olupta Bada 2'de olmayan kayda değer hiçbir özellik bulamadım

Artı özellikleri ise dilimiz döndüğünce yazmaya çalışıyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 5 Şubat 2012; 1:06:48 >

• Bende dedeefendinin güzel paylaşımıyla bada 2.0 a geçtim. çok teşekkür ediyorum.

Beta sürümlerinde şarj sıkıntısı vardı. şimdi gayet güzel fakat 1.2 gibi değil
    Görsellik harika
    Tarayıcı daha seri

Fakat bir konuda yardımlarınızı bekliyorum. Mail kuramıyorum telefona. Social hub servis süresi doldu diyor. Ne yapmak lazım?
  • bende yükledim. yaklaşık 2 saatir ugrasiyorum daha keyfini alamadim. aslinda biraz ugrastirdi beni yükleme sonrasi.

Yükleme basitti. 5 DK da hersey yüklenip bitti.

şimdilik reset sorunu gibi bi olay yaşamadim. ANCAK sadece Social hub ayarlariniz yoksa reset atiyor. onuda yaptim.
    Benı encok ugrastiran ağ ayarlariydi. yani yeni ağ profili ekliyorum bana ağ ayarlarini kontrol et gibi tam hatirlamiyorum bi uyari verdi.
    neyse onu biraz karişik oldu ama yaptim.
    şimdi wifi ile baglanabiliyorum..

bi kere Düşünenler varsa Kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Ekran büyümüş sanki :) ama bence bunun nedeni yazı tipinin ufalmasi.
    İnternet browser 10 numara olmuş
    Görsellik 10 numara olmuş.

tam kurcalayamadim ama gördüklerim şimdilik bukadar.
  • Arkadaşlar SHP yani social hub uygulamasında bir problem yok. Bada 2 de çok daha detaylı ayar menüleri geldiği için gözünüz ilk başta bu ayarlara alışmayabilir. Hattınıza göre internet ayarları bu konunun ilk sayfasında verdim. İlk önce onları girin. Sadece ISP olanı girseniz bile yeterli. Ondan sonra istediğiniz uygulamanın wifi yada 3g hangi bağlantıyı kullanacağını seçebilirsiniz.
    Net paketiniz yoksa herşeyi wifi üzerinden halledebilirsiniz.

Daha sonra samsung hesabınızı ekleyin. Daha sonrada mail, exchange, facebook, twitter, gmail vs vs istediğiniz hesapları ekleyin. Bunların hepsi ayarlar menüsünden ekleyin.

Sonra hepsini SHP üzerinden takip edebilirsiniz.

Tavsiyem önce bu konunun ilk sayfasını üşenmeden, dikkatlice okuyunuz, anlamadığınız kısımlar olursa sormaktan çekinmeyin..

Ben 2-3 aydır kullanıyorum, vaktim çok çok ksıtlı olduğu için çok uğraşamasam da sektörle ilişkim kuvvetli, halen daha bazı şeyleri öğreniyorum sayılır. Sonuç oalrak telefonumdan ve Badadan F/P olarak memnunum.

Telefonu çok kötüleyenler olduğunu gördüm forumda, bu yüzden böyle bir konu açarak bilgim dahilinde tüm Wawecilere yardım etmeye çalışıyorum.

Sizlerde BADA 2 tecrübelerinizi paylaşlamaktan geri durmayın. Benim için en büyük teşekkür budur.

İyi badalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 5 Şubat 2012; 22:37:38 >

• Multiupload sitesi bazen açılmayabiliyor. Alternatif linkler eklenmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.