Şimdi Ara

Badli hdd ye format

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimdeki bad sektörlü (tahminen dosyalar bozulmaya başlamış) harddisk e win2000 veya 95 açılış disketiyle nasıl hızlı şekilde format atarım? 2000 cdsi ile açtığımda format %6 da kalıyor ilerlemiyor. 95 ile format atmaya çalıştığımda %6 dan sonra "Ayırma birimi 9.021 kurtarılmaya çalışıyor" sonra 9.050 9.100 diye yavaştan gidiyor ama böyle saatler sürecek gibi?

Fikri olan varmı?

• Search ten eski başlıklara baktım, xp cdsinde recovery console dan chkdsk ile çözüm sunuluyor quick format yapıp chkdsk ile bakıyorum şimdi.
  • Quick format çözüm değildir. Bad Sectorlerin işaretlenmesi ve kullanılamaz bölüm olarak gösterilmesi gerekitr, yoksa bad sectorlü kısma da veri kaydedilir ve kaydedilen dosyalar bozuk olur.
  • bunun yanında bad sectorlü hdd ye format atsan ne olacak ki zaten artık o hdd yi kullanamazsın çünkü zamanla düzgün olan yerlerde de bad sector oluşmaya başlar ve bir süre sonra hdd yi hiç kullanamaz olursun
  • Arkadaşlar, hdd lazım olduğu için mecbur kullandık.
    6 Gb 'yi 2ye böldüm. birinde sorun vardı. digerine dün win2000 kurdum diğeri bozuk dedim adama, gönderdim. bikaç haftaya kadar geri gelir heralde ama naaapalım devlet dairesi işte...
  • Tabi nqs, bad sector hava sızdıran tekerlek gibidir, ne zaman tam inip seni yolda bırakacağı belli olmaz :=)
  • eğer hdd yi, ntfs yaparsan format atıp yeniden win2000 kurabilirsin bazı hataları ntfs görmezden gelebiliyor örneğin bat sektörlü hdd de sistem kurarken zorlanmazsın
  • Yaw beyler benim bilgisayar açılırken diskinizde bozuk kesimler oluşmuş olabilir bilgisayarı yüzey analiziyle başlatmak için herhangibir tuşa basın gibi bişeyler çıkıyo sonra scandisk yapıyo ve bu her seferinde oluyor format atsam düzelir mi?
  • Xp kurulu bir makina bulursan hdd yi oraya tak ve orda ntfs olarak biçimlendir.Xp nin formatlama özelligi cok guclu bende bir hdd yi oyle formatlad#305;m.Ama yinede guven olmaz sonucta bu badsector
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.