Şimdi Ara

Bozuk HDD'den Veri Kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bir tane HDD patlattım. Durduk yere bilgisayar kapandı ve daha sonrasında açılmadı, BIOS ekranında kalıyordu. HDD'den şüphelendim ve HDD'yi çıkardığım zaman bilgisayar sıkıntısız çalışıyor. Muhtemelen kısa devre yapıyor. Harici olarak bağladığım zaman da HDD'yi hiçbir şekilde görmüyor. Disk yönetiminde veya BIOS ekranında da gözükmüyor ama güç verdiğim zaman HDD'nin içinde ki disk sorunsuz bir şekilde çalışıyor veya sesinden ben öyle anlıyorum.

HDD daha birkaç aylıktı ama garantiye göndermek istemiyorum. Hem formatlayıp geri gönderme ihtimallerinden korkuyorum hem de normalde harici bir HDD olmasına rağmen ben dahili olarak kullanıyordum garanti kapsamına almayabilirler.

Bu HDD'nin içinde 1.5 TB'nın üzerinde veri vardı ve benim için aşırı önemli veriler. Bunları hiçbir şekilde riske atmadan kurtarmak için nasıl adımlar izleyebilirim?

Teşekkürler.

• Veri kurtarma işlemi için disk'in içini açmak gerekirse garanti kapsamından çıkacak. Garanti kapsamında gönderirseniz üreticiden veri kurtarma hizmeti alabilirsiniz fakat pahalıdır ve büyük ihtimalle yurtdışına gönderilmesi gerekir.

• Konunun uzmanı değilim ama hdd kart okuyucu ile bağlantı kurmayı deneyin belki o şekilde erişim sağlanabilir.

• Veri kurtarma ihtiyacınız var ise iletişime geçebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.