Şimdi Ara

Harici HDD arızası ve chkdsk ile verileri kaybetmeden onarma hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba 3 aylık Samsung 1TB M3 portable harddiskim dün arıza verdi, bilgisayar görüyor ama açmıyor, açmak isteyince de biçimlendirmek istiyor, içinde önemli bilgilerim var dersler,ödevler,tezler vs...

Forumda birinin önerisi ile başlat>çalıştırdan chkdsk f: /r komutu ile onarmaya çalıştım 1TB harddisk 12 saati bulabilir yazıyordu ben bu işleme dün gece başladım yani nerdeyse 16 saat oldu ama işlem haala %10 da(5 aşamanın 4. aşamasında 8688 dosyanın 492si işlendi ve işlem devam ediyor) bu işlem daha ne kadar sürecek anlayan arkadaşlar beni de bi aydınlatın bakalım umut var mı?

Harici HDD arızası ve chkdsk ile verileri kaybetmeden onarma hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havacı27 -- 11 Mayıs 2015; 16:11:19 >

• işlem bitene kadar bekle. diskin raw formatına dönmüş sanırım.
  • Arkadaşlar ben çok uğraştım şu an yazacak vaktim olmadığı için neleri denediğimi yazmıyorum ama benzer sorun başına gelenler ve gelecekler için çözümü yazayım:
    “DiskInternals Partition Recovery” adlı program. Bu programı bulup bilgisayarımıza kuruyoruz. RAW olan diskimizi bilgisayarımıza takıyoruz ve programı çalıştırıyoruz. Program açılınca diskleri ve tüm partition’ları önünüze serecek. böylece ne varsa kurtarabilirsiniz
    Bu açıklamanın yeterli olmadığını biliyorum o yüzden önce programı kurun sonra youtube a DiskInternals Partition Recovery nasıl kullanılır yazın nasıl yapıldığını anlatan videolar var orda söylenenleri uygulayın olay bitmiştir....
  • Hocam benimde 640 gblık samsung hdd aynı sorunu veriyordu chkdsk g: /f /x komutunu girdim bugün ikinci gün hala birim bitmap hataları gideriliyor diyor. %85'i falan dolu acaba o yüzden mi bu kadar uzun sürdü verileri de kurtarmam lazım.Yardımcı olabilecek var mı ? yeni konu mu açayım? Teşekkürler
  • Mirena M kullanıcısına yanıt
    ben ikinci günün sonunda eve geldiğimde haala %10daydı bilgisayar uyku moduna mı geçti acaba dedim ama dosya sayısında ilerleme vardı, zaten bu chdksk olayını hiç çözemedim disk yönetimine girerek diskiniz raw formatına mı dönmüş bir kontrol edin öyle ise çözümü yukarıdaki mesajda yazdım zaten ben sonuç aldım(dosalarımın %99unu kurtardım) tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havacı27 -- 13 Mayıs 2015; 14:52:51 >
  • havacı27 kullanıcısına yanıt
    %100 boş görünüyor formatı da yazmıyor yanında Biçimlendirdikten sonra ne kadar veri kurtarmam mümkün acaba yıllardır biriktirdiğimiz aile fotoğrafları var içinde yaklaşık 80 gb onu kurtarsam yeter

edit: CMD yi 2 gün sonunda kapattım.Diskim RAW formatına dönmüş HD tune ile bad sector taraması yaptıktan sonra dediğiniz yöntemi deneyeceğim bakalım hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirena -- 13 Mayıs 2015; 15:42:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.