Şimdi Ara

Formatlanmış hdd den veri kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dalgaya düşerek kısman bagzı klasörlerimi kopyalamayı unutarak diski formatladım.

Birçok kurtaveri kurtarmakrma programı var ve bunlar genelde dosya dosya olarak kurrtarıyor. 400 gb lık veriden yaklaşık 35 gb ını kopyalamadan silmişim.
    Şimdi bu dosya dosya kurtaran programlarla kurtardıgımda 35 gb lık veriyi kurtarıp kurtarmadıgımı tektek kontrol ederek bulabilmek ömür törpüsü. Kontrol etmeye üşenirsemde 400gb+ 365gb = 765gb boşuna alan kullanmış olacagım.

Doneleri dosyalar halinde klasörlere koymuştum.Resim ve rar larda genelde sorun yaşamıyacagımı biliyorum. Evvelce yaptıgım kurtarmalarda kurtardıgım açık exe,word ve txt leri açamamış vede sorun yaşamıştım.

Benim sormak ve ögrenmek istedigimse şu;

a- word ve txt leri düzgün kurtaran ve
    b- kurtarma öncesi formatlanmış klasörlerimle bunların içindeki alt klasör vede içlerindeki dosyaları gösteren denediginiz bir kurtarma programı arıyorum.

Bu vasıftaki bir kurtarma programını bulursam,35 gb lık veriyi saptayıp kurtarma şansımda çok kolaylaşacak.
    Bilginizle katkınızı rica ediyorum.

• hocam denemeyeli uzun zaman oldu ama işime yarayanları not etmiştim sanada atayım denersin artık sen.

Active Partition Recovery Enterprise
    DiskInternals Partition Recovery
    GetData Recover My Files Professional
    Wondershare Data Recovery

full sürüm olmazsa birde programlar kurtarma şansın 0.

birde çok şey istiyorsun gibi bu istediklerini böyle sorunsuz kurtarma ciddi ücretler karşılığı yapılıyor haberin olsun, beklentilerini çok arttırma yani.
  • .
    quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Active Partition Recovery Enterprise
    DiskInternals Partition Recovery
    GetData Recover My Files Professional
    Wondershare Data Recovery

Partition Recovery türü programlardan istegim dogrultusunda sonuç almak sanıyorum zor.
    sanırım Data Recovery türü olanlar daha uygunn gibi
  • Ücretsiz sürümlerle pek sonuç alamazsınız.Diğerlerinde dosya türlerine göre sınıflandırarak kurtrır verilerinizi zaten.
  • dostum defalarca birçok harddiskten ve birçok çeşitli programlar ile veri kurtarmış biri olarak sana tavsiyelerimi söyleyeceğim. Arkadaşların dediği gibi full sürüm haricinde istediklerini yapamazsın. klasör klasör tasniflenmiş şekilde harddiskin formatlanmadan önceki halini gösteren bir kurtarma programını kullanmıştım bikaç sene önce ama adını şimdi hatırlayamıyorum, bilindik programlardan birisiydi. ayrıca genel olarak şöyle bişey söylemeliyim, şimdiye kadar bozulmadan açılan bir excel dosyasına rastlamadım, video ve resimlerde çok problem çıkacağını sanmıyorum, ama word ve excel dosyaları için şimdiden fazla umutlanma derim ben. ayrıca kurtarma programlarının birçoğunda, sadece istediğin dosya türünü kurtarma şansın da var. mesela işleme başlamadan önce sadece "xls" ve "doc" uzantılarını seçebiliyorsun ve gereksiz şeyleri senin önüne sermiyor program. ama bu söylediklerim sadece şu şartlarda geçerli, harddiski formatladıktan sonra ona windows kurulumu yapmamış olman ve herhangi bir dosya kopyalamamış olman. ikincisi de formatdan sonra herhangibir bölümleme işlemi yapmamış olman. eğer bunlardan birini yaptıysan işin çok çok daha zor. ama senin bu söylediği senaryoya bakarsak işin çok uzun, umarım yardımcı olur bunlar, şimdiden kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kazuya7

klasör klasör tasniflenmiş şekilde harddiskin formatlanmadan önceki halini gösteren bir kurtarma programını kullanmıştım bikaç sene önce ama adını şimdi hatırlayamıyorum, bilindik programlardan birisiydi.
    ikincisi de formatdan sonra herhangibir bölümleme işlemi yapmamış olman.

benim aradıgımda o hatırlayamadıgınız türündeki nitelikte olan programdır.Keşke adını bir hatırlayabilseniz .

klasörler ve iç dökümü dosyalarını görürsem kurtarma sonrası kurtarılanları tasnif,ayıkllama türünden ugraşlarla boşa vakit kaybetmem. Çünki evvelce denedigim randıman alamadıgım veya kuruldugunda işletime zarar veren yüzlerce programlar vardı ve onları silip atmıştım. Klasör içlerini görmeyen tarzdaki bir kurtarmayı kullanırsam
    o sildigim muzur programlarıda tekrar kurtaracagım ama onların adlarınııda hatırlamadıgımdan,onları kurdugumdaysa yeniden sorunlar yaşıyacagım.

Format sonrası o disk bölümünü bölsenizde kurtarma işleminde herhangi bir sorun çıkartmaz.

• Recover My Files ile çoğunu geri getirmiştim ben. Ama dosya isimleri farklı oluyor mesela "file_1", "file_2" gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Bozuk HDD'den Veri Kurtarma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukcuce

Recover My Files ile çoğunu geri getirmiştim ben. Ama dosya isimleri farklı oluyor mesela "file_1", "file_2" gibi

klasörlerin "file_1", "file_2" şeklindeki adla gözükmesi sorun degil yeterki file_x/xx lerin içindeki dosyalar tam bulunsun vede görünsün.
    file_x leri bulabilmek için programın kurtarma menüsündeki hangi başlık altındaki kutucuga tık koymuştunuz.
  • HOCAM BEN 7-DATA RECEVORY SUİTE ENTERPRİSE KULLANDIM FORMATTAN SONRA BULDU KAYDETTİM FAKAT HİÇBİR ŞEKİLDE AÇMIYOR NE YAPACAĞIM NE YAPMAM LAZIM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFENN!
  • quote:

Orijinalden alıntı: selo_33

HOCAM BEN 7-DATA RECEVORY SUİTE ENTERPRİSE KULLANDIM FORMATTAN SONRA BULDU KAYDETTİM FAKAT HİÇBİR ŞEKİLDE AÇMIYOR NE YAPACAĞIM NE YAPMAM LAZIM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFENN!

açmıyorsa yapacak birşey yok programında kendi açma özelliği yok ise bozuk kaydetmiştir.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    peki kardeşim hangi programi kullanmam lazım en hızlısından sen hangisini kullanıyorsun sen hangisini tavsiye ediyorsun yardımcı olur musun şimdiden teşekkürler ..
  • quote:

peki kardeşim hangi programi kullanmam lazım en hızlısından sen hangisini kullanıyorsun sen hangisini tavsiye ediyorsun yardımcı olur musun şimdiden teşekkürler ..

bunun için evdeki bilgisayarıma bakmam gerekli yarın gece olur en erken
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    wondershare get data recovery 7-data recovery filan var mı içinde belki hatırlarsın söylersin denerim kardeş o sebepten ...
  • quote:

HOCAM BEN 7-DATA RECEVORY SUİTE ENTERPRİSE KULLANDIM FORMATTAN SONRA BULDU KAYDETTİM FAKAT HİÇBİR ŞEKİLDE AÇMIYOR NE YAPACAĞIM NE YAPMAM LAZIM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFENN!

şayet kurtarma programı full degil veya kalitesiz bir programsa sorun çıkartır.
    şayet diskten kurtarma esnasında dosyaları disk ten kesmediyse tekrar başka
    bir programla tekrar tarayın. sonuç vermezse o dosyaları unutun.
  • yukarıda 28 Ekim 2014; 23:39:04 tarihli mesajımda belirttigim nitelikteki denenmiş bir kurtarma prgramı arıyorum.
    öneriler var fakat programı önerenlere kurtarırken,program üzerinde ne yöntemi ve hangi yolu izledin vede
    kullandın dedigimde cevap vermiyorlar.
    cevap verseler o yöntemi kullanıp sonucunuda buraya yazacagım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scmscm -- 14 Kasım 2014; 21:14:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scmscm

yukarıda 28 Ekim 2014; 23:39:04 tarihli mesajımda belirttigim nitelikteki denenmiş bir kurtarma prgramı arıyorum.
    öneriler var fakat programı önerenlere kurtarırken,program üzerinde ne yöntemi ve hangi yolu izledin vede
    kullandın dedigimde cevap vermiyorlar.
    cevap verseler o yöntemi kullanıp sonucunuda buraya yazacagım.

2 aylık konuyu hortlatayım. ben de aynı durumdayım ve tıkandım hocam. şu an r-stüdyo diye bir programda karar kıldım ve 500 gb lik hdd yi deneyeceğim. kaç hafta sürer bilmiyorum tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobane

2 aylık konuyu hortlatayım. ben de aynı durumdayım ve tıkandım hocam. şu an r-stüdyo diye bir programda karar kıldım ve 500 gb lik hdd yi deneyeceğim. kaç hafta sürer bilmiyorum tabi

çok fazla uzun sürmez pc nin performansı güçlüyse 1 saatte degilsede enkabadayısı 2 saat sürer.
    ancak taradıktan sonra kurtarma işlemine geçmeden kurtarılmış olan klasör ve dosyalara bir bak.
    Onların içinde birşey yoksa kurtarmayı yapma bırak ve başka bir kurtarma programını dene.
    Hangisi sonuç verdiyse onu bizimle paylaş.
    Rar-zip ler ile resimleri her kurtarma programıyla sorunsuz bir şekilde kurtarırsın.
  • scmscm S kullanıcısına yanıt
    hocam sırf bunun için 1 tb harici disk satın aldım ziraa pc de yer yoktu ama ne yazıkki format attığım diski,laptopa bağlayamadım. aslında bağladım dönüştürücü ile ancak çalışmadı sanırım disk de sorunlu. artık ne yapacağımı bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobane

hocam sırf bunun için 1 tb harici disk satın aldım ziraa pc de yer yoktu ama ne yazıkki format attığım diski,laptopa bağlayamadım. aslında bağladım dönüştürücü ile ancak çalışmadı sanırım disk de sorunlu. artık ne yapacağımı bilemiyorum

sanırım disk dahili disk vede onu harici kutuya koyup usb den bagladın şayet çalışmadıysa kutu veya disk bozuk olabilir.
    Kolaycana bozuk olanı anlamak için kutuyu pc tamircisine götür.ona kendisindeki saglam diski taksın çalışıyorsa,sendeki disk bozukturi
    çalışmazsada kutun bozuktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scmscm -- 6 Nisan 2015; 21:44:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.