Şimdi Ara

Format atılan bilgisayardan veri kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar az önce windows 7 bilgisayarıma format attım önemli fazla bir şey yoktu bir kaç word dosyası dışında neyse ortalama 7-8 tane word dosyasını flasha almışım ama geriye kalan bi 5-6 word dosyasının yanlışlıkla kısa yolunu almışım ve bilgisayara direkt cd den windows 7 yi kurdum ve kurulum yaparken diskleri önce biçimlendirip sonra silerek tek disk yaptım ve format işi bittikten sonra flashı taktıktan sonra dosyaları tam almadığımı gördüm

şimdi ben o dosyaları nasıl geri kurtarabilirim bir yolu varmı

- internetten biraz araştırma yaptım fakat düzgün bir bilgi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim çünkü çok önemli okul ile ilgili proje ödevimdi ve pazartesi günü teslim etmem gerekiyor.

şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Format Atılan Bilgisayardan Veri Kurtarma

Bilgisayarınızın formatlanması, önemli verilerinizin kaybolmasına neden olabilir. Neyse ki, format atılan bir bilgisayardan veri kurtarmak mümkündür. İşte adım adım bir kılavuz:

• Hemen Harekete Geçin: Verilerinizin üzerine yazılmaması için format attıktan sonra bilgisayarı kapatın ve kullanmaktan kaçının.
    • Veri Kurtarma Yazılımı Kullanın: Güvenilir bir veri kurtarma yazılımı kullanarak bozuk veya silinmiş dosyaları tarayın.
    • Dış Sabit Sürücüye Kaydedin: Kurtarılan verileri orijinal sürücünüzden farklı bir dış sabit sürücüye kaydedin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Verileriniz önemli ise veya kendi başınıza kurtaramadıysanız, profesyonel bir veri kurtarma hizmetine başvurun.

Format Atılan Bilgisayarlardan Fotoğraf Kurtarma

• Fotoğraf Kurtarma Yazılımı Kullanın: Fotoğraflara özel veri kurtarma yazılımları, diğer dosya türlerine kıyasla daha yüksek başarı oranlarına sahiptir.
    • RAW Dosyaları Tarayın: Fotoğraf makinelerinizin genellikle RAW dosyalarında çekim yaptığını unutmayın. Bu dosyaları da tarama işlemine dahil edin.
    • Exif Verilerini Kontrol Edin: Exif verileri, fotoğrafların çekildiği tarih, saat ve konum gibi bilgileri içerir. Bu veriler, kurtarma işlemini daraltmanıza yardımcı olabilir.

Diğer Önemli Hususlar

• Formatlanma Türüne Dikkat Edin: Tam formatlama ile hızlı formatlama arasında bir fark vardır. Tam formatlama, verileri tamamen silerken, hızlı formatlama yalnızca dosya sistemini siler.
    • Bilgisayarınızı Açmadan Önce Kurtarın: Bilgisayarınızın işletim sistemini tekrar yüklemeden önce veri kurtarma işlemini gerçekleştirmeniz önerilir.
    • Sabırlı Olun: Veri kurtarma işlemi zaman alabilir, özellikle de büyük dosyalar kurtarıyorsa.

Format atılmış bir bilgisayardan veri kurtarmak karmaşık bir süreç olabilir. Bilgileriniz sizin için değerliyse, profesyonel yardım almayı düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yedekleme yaparsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheZebani

Yedekleme yaparsın

hocam yedekleme falan yok bilgisayar formatı attım gitti 6 tane dosyada eski formatla beraber gitti
  • Şu veri kurtarma programları ile sorununa çözüm bulabilirsin.

1.) Recuva

Recuva, kazayla sildiğiniz dosyaları kurtarmanızı sağlayan ücretsiz bir veri kurtarma programıdır. Aynı zamanda çöp kutusundaki resimler ve silinen dosyaların yanı sıra, hafıza kartı ve mp3 player'da ki silinen dosyaları da kurtarmanıza yardımcı olur. Kurtardığınız dosyalarda bulunan hata, çökme ve virüs gibi sorunları da düzeltebiliyor.

2.) Power Data Recovery Free Edition

Power Data Recovery Free Edition, ücretli diğer sürümlerinde olduğu gibi silinmiş dosya kurtarma, bozulmuş disk bölümlerini (partition) kurtarma, silinmiş disk bölümlerini kurtarma ve CD/DVD optik medyalardan veri kurtarma özellikleriyle oldukça başarılı bir program. Görünür olan tek eksiği en fazla 1GB dosya kurtarma limitinin olması.

3.) PC Inspector File Recovery

PC Inspector File Recovery, FAT12, FAT16, FAT32, ve NTFS dosya sistemlerini destekleyen ücretsiz bir veri kurtarma programıdır. Hatta artık bir başlığı olmayan dosyaları bile kurtarabilir. Sabit disk bölümlerini otomatik olarak algılayarak silinmiş veya hasar görmüş sistem dosyalarını da bulabilirsiniz.

4.) DiskDigger

DiskDigger, bilgisayarınızın okuyabileceği her türlü medyada ki verileri kurtarmanızı sağlar. Kurtarabildiği aygıtlar arasında USB diskler, hafıza kartları (SD,CF vb...) ve tabii ki de sabit diskler bulunuyor. Bu şekilde sildiğiniz fotoğrafları, videoları, müzikleri, dökümanları ve diğer formattaki dosyaları kurtarabilirsiniz.

5.) EASEUS Deleted File Recovery

EASEUS Deleted File Recovery, tam teşekküllü tasarlanmış ücretsiz bir veri kurtarma programıdır. Sabit disk, disket, akıllı medya gibi bir çok aygıtta yanlışlıkla sildiğiniz verileri kurtarabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

Şu veri kurtarma programları ile sorununa çözüm bulabilirsin.

1.) Recuva

Recuva, kazayla sildiğiniz dosyaları kurtarmanızı sağlayan ücretsiz bir veri kurtarma programıdır. Aynı zamanda çöp kutusundaki resimler ve silinen dosyaların yanı sıra, hafıza kartı ve mp3 player'da ki silinen dosyaları da kurtarmanıza yardımcı olur. Kurtardığınız dosyalarda bulunan hata, çökme ve virüs gibi sorunları da düzeltebiliyor.

2.) Power Data Recovery Free Edition

Power Data Recovery Free Edition, ücretli diğer sürümlerinde olduğu gibi silinmiş dosya kurtarma, bozulmuş disk bölümlerini (partition) kurtarma, silinmiş disk bölümlerini kurtarma ve CD/DVD optik medyalardan veri kurtarma özellikleriyle oldukça başarılı bir program. Görünür olan tek eksiği en fazla 1GB dosya kurtarma limitinin olması.

3.) PC Inspector File Recovery

PC Inspector File Recovery, FAT12, FAT16, FAT32, ve NTFS dosya sistemlerini destekleyen ücretsiz bir veri kurtarma programıdır. Hatta artık bir başlığı olmayan dosyaları bile kurtarabilir. Sabit disk bölümlerini otomatik olarak algılayarak silinmiş veya hasar görmüş sistem dosyalarını da bulabilirsiniz.

4.) DiskDigger

DiskDigger, bilgisayarınızın okuyabileceği her türlü medyada ki verileri kurtarmanızı sağlar. Kurtarabildiği aygıtlar arasında USB diskler, hafıza kartları (SD,CF vb...) ve tabii ki de sabit diskler bulunuyor. Bu şekilde sildiğiniz fotoğrafları, videoları, müzikleri, dökümanları ve diğer formattaki dosyaları kurtarabilirsiniz.

5.) EASEUS Deleted File Recovery

EASEUS Deleted File Recovery, tam teşekküllü tasarlanmış ücretsiz bir veri kurtarma programıdır. Sabit disk, disket, akıllı medya gibi bir çok aygıtta yanlışlıkla sildiğiniz verileri kurtarabilirsiniz.

hocam peki bu programlardan hangisi formatta giden verileri getiriyor veya hangisi daha başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: hitech696

hocam peki bu programlardan hangisi formatta giden verileri getiriyor veya hangisi daha başarılı

Daha önce deneme amaçlı yanlış hatırlamıyorsam recuvayı denemiştim ve silinen birkaç resim dosyasına ulaşmıştı. Yine de hepsini teker teker kurup denemende fayda var.!
  • mini tool power data recovery bu programın cracklisini bulabilirseniz bunuda deneyebilirsiniz.

@by_xtr bunuda programlarınıza dahil edebilirsiniz raw formatına dönüşmüş disklerdekileri de bulabiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok Teşekkürler hepsini deneyeceğim artık
  • r-studio yu tek geçerim bu konuda...
    4 hdd kurtarması yaptım %90 a yakınını kurtardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitech696

Çok Teşekkürler hepsini deneyeceğim artık

Recuva ve R Studio demirbaşlardır bunlarla dene direkt.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.