Şimdi Ara

Bagaj Kapağı değişmiş araba alınırmı.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
49.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KediQ

arkadaşlar arabayı mayıs ayında aldım şuanda kullanıyorum..hiç bir sorun yok rahat rahat geziyorum birde lpg var oh..

hayırlı uğurlu olsun
  • quote:

arkadaşlar arabayı mayıs ayında aldım şuanda kullanıyorum..hiç bir sorun yok rahat rahat geziyorum birde lpg var oh..

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın inşallah.
  • kesinlikle katılıyorum
    javascript:void(AddText('[:\'(]'))
    bunu 2. araç almak için araştırmalara başlayınca farkettim. adamın kapılar sürtmeden çizilmiş. adam dijital fotograf makinasıyla çok net bir şekilde resmini çekmiş. yukarıda arkadaşın dediği gibi küçük göçükler mesela. böyle ciddiye alınmayacak problemlerin resmini çekip müşteriyi rahatlatmak en güzeli. yerden taş sıçradı kaput boyandı. nerden bilecem!

dam güzelce, net anlaşılacak şekilde resmini çekmiş. işlemini de gitmiş serviste yaptırmış. resmi var, tamir kayıtları var. fiyatını da haliyle 1500 lira kıracaksa 750 lira kırmış. az kırmış. sen düşünüyorsun; "bu araç alınır mı alınmaz mı". ona göre iş yapıyorsun. her şey belli zaten.

yoksa adama gidip, "yerden taş sekti tamponu boyattım-sürtme oldu tek tarafta kapılar boyalı-bisiklete çarptım küçük bir göçük oldu, çamurluk değişti" desen ne anlamı var.

aracıma indirim istedi yapmam, diye bir şey yok. kızmak, sinirlenmek yerine ıspat edeceksin. ıspat edemiyorsan alıcılar her şeyden fiyat kırarlar. neden çünkü senden bu aracı alan satacağı zaman; "4 parça boya var. kaputta, kapılarda, şurda burda" dese. ona da aynı şekilde sırf bu sebeplerden düşük rakam teklif edecekler. adam temiz bile görse o rakamı amorti etmek için sıkı pazarlığa girişecek. olmazsa çıkıp gidecek.

geçen böyle oldu. güzel bir jazz buldum. sözde temiz. sağ taraf kapılar garaja girerken sürtmüş de boyanmış.

-bunun fotoğrafını çektiniz mi?
    -bu sorunuz bana çok saçma geldi!
    -tamam iyi günler, iyi satışlar size...

aynen böyle bir diyalog yaşadık. tamam diyip direkt kapattım. nesi saçmaysa. ya cidden adam dünyadan bir haber. bu foto çekme işlerinden haberi yok. ya aracı kazalı, bu soruları duymaktan morali bozuldu ondan sert yapıyor. haa araç 20 gündür duruyor satılmadı!

değişen çok zor da. boyalı araçta resim benim için çok önemli

quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Aracınızı yaptırmada, boyatmadan önce mutlaka fotoğrafını çekin ki satarken sıkıntı yaşamayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

kesinlikle katılıyorum
    javascript:void(AddText('[:\'(]'))
    bunu 2. araç almak için araştırmalara başlayınca farkettim. adamın kapılar sürtmeden çizilmiş. adam dijital fotograf makinasıyla çok net bir şekilde resmini çekmiş. yukarıda arkadaşın dediği gibi küçük göçükler mesela. böyle ciddiye alınmayacak problemlerin resmini çekip müşteriyi rahatlatmak en güzeli. yerden taş sıçradı kaput boyandı. nerden bilecem!

dam güzelce, net anlaşılacak şekilde resmini çekmiş. işlemini de gitmiş serviste yaptırmış. resmi var, tamir kayıtları var. fiyatını da haliyle 1500 lira kıracaksa 750 lira kırmış. az kırmış. sen düşünüyorsun; "bu araç alınır mı alınmaz mı". ona göre iş yapıyorsun. her şey belli zaten.

yoksa adama gidip, "yerden taş sekti tamponu boyattım-sürtme oldu tek tarafta kapılar boyalı-bisiklete çarptım küçük bir göçük oldu, çamurluk değişti" desen ne anlamı var.

aracıma indirim istedi yapmam, diye bir şey yok. kızmak, sinirlenmek yerine ıspat edeceksin. ıspat edemiyorsan alıcılar her şeyden fiyat kırarlar. neden çünkü senden bu aracı alan satacağı zaman; "4 parça boya var. kaputta, kapılarda, şurda burda" dese. ona da aynı şekilde sırf bu sebeplerden düşük rakam teklif edecekler. adam temiz bile görse o rakamı amorti etmek için sıkı pazarlığa girişecek. olmazsa çıkıp gidecek.

geçen böyle oldu. güzel bir jazz buldum. sözde temiz. sağ taraf kapılar garaja girerken sürtmüş de boyanmış.

-bunun fotoğrafını çektiniz mi?
    -bu sorunuz bana çok saçma geldi!
    -tamam iyi günler, iyi satışlar size...

aynen böyle bir diyalog yaşadık. tamam diyip direkt kapattım. nesi saçmaysa. ya cidden adam dünyadan bir haber. bu foto çekme işlerinden haberi yok. ya aracı kazalı, bu soruları duymaktan morali bozuldu ondan sert yapıyor. haa araç 20 gündür duruyor satılmadı!

değişen çok zor da. boyalı araçta resim benim için çok önemli

quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Aracınızı yaptırmada, boyatmadan önce mutlaka fotoğrafını çekin ki satarken sıkıntı yaşamayın.

Alıntıları Göster
    saolun arkadaşlar

• quote:

Güle güle kullan kardeşim. Kişisel fikrime göre çok yeni (3 yıl diyelim) araçlar dışında bagaj, kapı çamurluk boyanmış o kadar önemli olmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Yakında "silecek lastiği değişmiş otomobil alınır mı" şeklinde konular açılacak.

Bu kadar orjinallik takıntısı iyi değildir bence.
    Şasisine darbe gelmedikçe, o kadar büyük kaza geçirmemişse, küçük şeylere takılmayın.

+ 1907

Babamla annemde de var şu orjinallik takıntısı.2003 toyo yaris aracım var annemle ortak kullanıdğım.1 kere araba babamdayken sokak arasında hızlı giden anarşiler çarptı.SAğ ön çamurluk değişti lastik değişti , ön tampon değişti.Annem kaza yaptı bi kere ön tampon boyandı.MOtor kaputunu anahtarla teröristin biri harita yapmıştı orası boyandı.Arka tampon boyalı çiziikten dolayo.Bana benzin çıkışında yine anarşinin biri hızlı şkeilde carptı.Sol arka camurluk boyalı sol arka kapı 3 4 parmak kadar boyalı. Şİmdi de arka tamponun köşelerini park ederken annem sürtmüş , boyatalım diyorum orjinalliğini bozma arabanın diyolarlar Hala orjinallikten bahsediyorlar

Çamurluk değişmiş , tampon değişmiş , kapı boyalıymış banane arkadaş.Tavan boyalı olmadığı sürece , kapılar ve ön kaput değişmediği sürece , şaside eğilme , hasar olmadığı sürece , yürüyen aksamda soru nyoksa o aracı piyasası neyse o fiyatına gider alırım.NE aşağı ne yukarı. Nedir bu orj merakı anlamıyorum.Olacak o kadar , çok normal.SEn çarpmazsan gelir biri çarpar.NE yani yukarıda saydıklarım hariç ufak tefek hasarlı olan aracı çöpemi atmamız gerekiyor

tavanın boyalı olması ya da kapıların değişmesi neden önemli?

Tavan ve kapılar sakat iş.O aracın banketten düşüp takla atmadığını , direklerinin hasarlı olmadığını , güneş yanığından dolayı boyalı olduğunu , yan direklerin hasarlı olmadığını kimseye inanadıramazsın.Tavan ve kapı çok riskli.SOnuçta aracın en önemli yerleri tavan , ön camda ki iki direk , yan direkler , şasi , yürüyen aksam , motor kolları , motoru tutan kolların bağlı olduğu uzun , kalın direklerdir.AKlıma gelmeyen yerlerde var tabi.

Araçsız kalırım yine almam o şekilde aracı.Nereye gösterirsem göstereyim , güvenemem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 7 Kasım 2010; 17:45:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yakında "silecek lastiği değişmiş otomobil alınır mı" şeklinde konular açılacak.

Şasisine darbe gelmedikçe, o kadar büyük kaza geçirmemişse, küçük şeylere takılmayın.

+ 1907

Babamla annemde de var şu orjinallik takıntısı.2003 toyo yaris aracım var annemle ortak kullanıdğım.1 kere araba babamdayken sokak arasında hızlı giden anarşiler çarptı.SAğ ön çamurluk değişti lastik değişti , ön tampon değişti.Annem kaza yaptı bi kere ön tampon boyandı.MOtor kaputunu anahtarla teröristin biri harita yapmıştı orası boyandı.Arka tampon boyalı çiziikten dolayo.Bana benzin çıkışında yine anarşinin biri hızlı şkeilde carptı.Sol arka camurluk boyalı sol arka kapı 3 4 parmak kadar boyalı. Şİmdi de arka tamponun köşelerini park ederken annem sürtmüş , boyatalım diyorum orjinalliğini bozma arabanın diyolarlar Hala orjinallikten bahsediyorlar

Çamurluk değişmiş , tampon değişmiş , kapı boyalıymış banane arkadaş.Tavan boyalı olmadığı sürece , kapılar ve ön kaput değişmediği sürece , şaside eğilme , hasar olmadığı sürece , yürüyen aksamda soru nyoksa o aracı piyasası neyse o fiyatına gider alırım.NE aşağı ne yukarı. Nedir bu orj merakı anlamıyorum.Olacak o kadar , çok normal.SEn çarpmazsan gelir biri çarpar.NE yani yukarıda saydıklarım hariç ufak tefek hasarlı olan aracı çöpemi atmamız gerekiyor

tavanın boyalı olması ya da kapıların değişmesi neden önemli?

Tavan ve kapılar sakat iş.O aracın banketten düşüp takla atmadığını , direklerinin hasarlı olmadığını , güneş yanığından dolayı boyalı olduğunu , yan direklerin hasarlı olmadığını kimseye inanadıramazsın.Tavan ve kapı çok riskli.SOnuçta aracın en önemli yerleri tavan , ön camda ki iki direk , yan direkler , şasi , yürüyen aksam , motor kolları , motoru tutan kolların bağlı olduğu uzun , kalın direklerdir.AKlıma gelmeyen yerlerde var tabi.

Araçsız kalırım yine almam o şekilde aracı.Nereye gösterirsem göstereyim , güvenemem..

Alıntıları Göster
    sağlam hortlamış ama konu

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Alıntıları Göster
    benim arabanın bagaj kapağını geri geri giderken dikkatsizlik sonucu bir kamyonete vurdum ve bagajı kaskodan değiştirdiler. ayrıca farklı farklı kazalarda sağ sapılar diğer bi kazadada sol kapılar değiştirildi. bunların bende fotoğrafı mevcut ve satarken ço ksorun olacağını sanmıyorum bence böyle şeylere takılmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Alıntıları Göster
    Orjinaliyle değiştiyse daha bile iyi olur bana göre. Yeter ki aracın ağır kazası olmasın. Olmasın da isterse bütün çamurluklar, kapılar, tamponlar değişmiş olsun. Geçenlerde benim arabama hafifçe çarptılar. Benim arabanın (Bora) ön tampon sol çamurluk ve farlar hafif hasar aldı. Hepsi kaskodan orjinaliyle değiştirildi, gıcır gıcır oldu. Arka tamponu da ben yeniden boyattım. Ön takıma falan ayrıntılı olarak baktırdım. Rot bile istemedi araba. Şimdi sorsalar arabanın değişeni olmuş oldu. E tamam da ne var bunda, 10 yaşında arabanın farları orjinaliyle değişti, tamponlar gıcır gıcır oldu. Kötü mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

boyalı olsun farketmez değişeni olsun yine farketmez.
    çamurluk tampon hiç önemli değil.
    fakat açılır kapanır parçalarından bagaj kapağı kaput ve kapılardan herhangi biri değişmiş olsun benim için sorun teşkil eder.
    ne olursa olsun ilk fabrikadaki gibi montaja benzemez kanısındayım.
    benim olmazsa olmazım açılır kapanır parçası değişmeyecek

torpido kapağını değişsek olur mu nadir

BENZİN KAPAĞI DEĞİŞMİŞ

• quote:

Orijinalden alıntı: tüplü ve öfkeli

quote:

quote:

fakat açılır kapanır parçalarından bagaj kapağı kaput ve kapılardan herhangi biri değişmiş olsun benim için sorun teşkil eder.

BENZİN KAPAĞI DEĞİŞMİŞ

Alıntıları Göster
    ya jant kapağı değişsee nolcaktı araba yan gitcekti heralde

• quote:

quote:

quote:

BENZİN KAPAĞI DEĞİŞMİŞ

Alıntıları Göster
    Menteşesinden sökülüp orijinaliyle değişen parça kesinlikle sorun edilmemeli..

Ama mesela kapağın yanındaki başka bir kısım da eğilmiş ve çekiç+kaynak ile müdahale edilmişse orada iş değişir..

Çamurluk vesaire parçalarda da sorun orijinalliğin gitmesi falan değildir, kaynakla birleştirilen ve görünmeyen kısımları boyanmayan ek yerlerinin erken paslanmasıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

quote:

Kesinlikle haklısın. Ona bakılırsa insanoğlu da bazen öyle an oluyor ki ameliyat olmak zorunda kalıyor ve işte orjinallik gidiyor. Bence de şasesi darbe almamışsa değişen bagaj veya ön kaput ya da tampon olsun çok takmamak lazım. İyi bir boyacı tarafından gayet çizgisinde ve muntazam değişmişse bence alınır.

insan oğlu ameliyat oluyor demişsinde

SÜNNET ile sunroof takılmamış kaç müslüman var? su kaçırır diyemiyor kimse

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

benzin depo kapağı değişmiş arabayı bile almam.

sizin gibilere pert araçları giydiriyorlar

pert aracı herkese giydirebilirler.önemli olan aracı alırken kılına tüyüne kadar incelemek.kayıtlarını sorgulamak.
    ama şu da var ki benzin depo kapagı değişen bir aracı almam diyen birine pert araç satmak olasılığı daha düşüktür (bence)

ben burda bakış açısını eleştirdim bu kadar ince eleyip sık dokuyanların başına daha çok geliyor bu tip vakalar! meslek gereği çok karşılaştığımız bişeydir dolandırılma olayları genelde titiz davranan insanlar daha kolay dolandırılıyor gibi bir izlenim var bizde

bende araç alırken ince eleyip sık dokuyan birisiyim ama boya veya değişen gibi dertlerim yok! aracın ağır kazası olmasın,motoru iyi olsun bakımlı olsun yeter!

bir araç ist gibi bir yerde bir sene orjinal kalamaz! ya çizerler ya vururlar

• quote:

quote:

quote:

BENZİN KAPAĞI DEĞİŞMİŞ

Alıntıları Göster
    4 tekeri olsun yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: ZAGROSs

4 tekeri olsun yeter

Alıntıları Göster
    çok sağlam konu. mesaj yazayım da güncel kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

çok sağlam konu. mesaj yazayım da güncel kalsın

Alıntıları Göster
    [quoteben burda bakış açısını eleştirdim bu kadar ince eleyip sık dokuyanların başına daha çok geliyor bu tip vakalar!]

Atalarımız ne demiş. Sakınılan göze çöp batar.

Aynen. Yukarda da bahsettim. Evimin önünde günlerce kullanılmadan kalan arabamın aynasını kırmışlar çocuklar top ile. Aynayı değiştirdim. İstanbulda yaşıyorsanız Garaj arabası almanız daha mantıklı.

Fakat bir dostum garaj arabalarından da uzak durmak lazım dedi. Garajın nerede olduğu ve yapısı da önemliymiş. Bol nem yapan bir yer ise boyayı çürütüyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

[quoteben burda bakış açısını eleştirdim bu kadar ince eleyip sık dokuyanların başına daha çok geliyor bu tip vakalar!]

Atalarımız ne demiş. Sakınılan göze çöp batar.

Aynen. Yukarda da bahsettim. Evimin önünde günlerce kullanılmadan kalan arabamın aynasını kırmışlar çocuklar top ile. Aynayı değiştirdim. İstanbulda yaşıyorsanız Garaj arabası almanız daha mantıklı.

Fakat bir dostum garaj arabalarından da uzak durmak lazım dedi. Garajın nerede olduğu ve yapısı da önemliymiş. Bol nem yapan bir yer ise boyayı çürütüyormuş.

Alıntıları Göster
    Benim arabanın da bagaj kapağı değişti (arkadan çarptılar). Yeni takılanın açılıp kapanması orijinalinden daha güzel oldu .

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Çok zenginiz hepimiz,bagaj kapağı değişince götürüp çöpe atmalı bence herkes arabasını.

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

ya jant kapağı değişsee nolcaktı araba yan gitcekti heralde

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende yaklaşık 1 ay önce sıfır 2011 fiesta aldım. Geçen salı günü de kaza yaptım. Bir kamyonetin basamaklığı benim sol ön çamurluğa taktı. Takınca haliyle çamurluğu yırtıp öne doğru çekti. E onu öne çekinde haliyle tampon yerinde durmuyor. O da çıktı yerinden. Bunun dışında kapımda en ufak bir çizik yok.http://forum.donanimhaber.com/m_24342037/mpage_359/key_/tm.htm fotoğraflarına buradan bakabilirsiniz. Yani araç önden bir darbe yemedi ( Her ne kadar görüntüler biraz iç karartsada). Acayip canım sıkıldı. Haliyle daha 1 taksidini ödemiştim. Kasko karşılıyor masrafları ve ön tampon ve sol ön çamurluk değişiyor. Orjinal ford yedek parçadan. Yetkili servisteki ustayla konuştuğumda söylediği şu: bu iki parça için satacağın zaman fiyat falan düşülmez. Basit plastik aksam. Arabanda hiç bir şey yok. Altı üstü basit iki parça abartma dedi. Aaa bak unuttum bir de sol far değişiyor :) Henüz arabamı servisten teslim almadım. Sıfır aldığım arabada bunlar olunca arabam o eski keyfini vermeyecek. Ama ne yapayım çöpe mi atayım yani? Buyrun resimleri inceleyin ve yorumu siz yapın. Çok mu mühim bir durumdur bu?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.