Şimdi Ara

Bağımsız Oyun Yapımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevlüt Dinç'in bir lafı vardı: Türkiye'de oyun sektörü çok büyük bir potansiyele sahip ama korsan kullanımdan dolayı bu farkedilmiyor. tarzında birşey idi. Tam hatırlamadığımdan tırnak içine almadım neyse bence bu sorunun çözümü oyun yapımı. Dün gece devrim arabalarını izledim de gaza geldim benim bildiğim 3-5 bişi var ama kaynak göstermem anlatmamdan daha verimli olucaktır.

http://www.eba.gov.tr/video/unity/1

http://yasirkula.com/2011/08/28/unity%E2%80%99nin-orijinal-baslangic-tutorialleri-%E2%80%93-simdi-tamamen-turkce/

https://docs.unity3d.com/Documentation/ScriptReference/

Bunlar Unity kaynakları. Spesifik olarak şunu nasıl yapabilirim, bunu nasıl ekleyebilirim tarzı sorular varsa her türlü yardım ederim. Mesela kendi yazmış olduğum karakter hareket script'im var ve karakter koştukça ivmeleniyor, zıplaması da o şekilde yani gavurun deyimiyle bayağı "smooth" bir hareket söz konusu. Open Source manyağı olduğumdan da elimde ne varsa gönderebilirim.

Game Designer, Coder, Graphic Designer gibi kısımlar var. Oyunlarda ne yapmak istiyorsanız direkt olarak da yardım edebilirim. Sahip olduğum tüm kaynaklar bunlar değil tabi ama linke boğmak istemedim başlığı. Blender'dan 3D tasarım yapmak isteyen Graphic Designer'lıkta gelişmek isteyenlere özel link gönderebilirim yada hangi programı kullanabilecekleri söyleyebilirim. Uzun lafın kısası oyun yapmak isteyin yeter. Ekip de kurabiliriz isterseniz. Cevaplarınızı bekliyrem

• Güzel Bir Konu , Öncelikle Hoşgeldiniz. Bilişim Okumamın Yanında Oyuncuyum da Diyebilirim. Ayrıca Oyun Yapmak Veya En Azından Bu Tür Programlarda Çok Gelişmek İsterim Fakat Ne Yazık ki Türkiye'de Yaygın Değil.

Hazır Sizi Bulmuş İken Sorayım ;

- Program Tavsiyesi Ve Dersleri ?
    - Özel Olarak Ders Veriyormusunuz , Skype Veya Benzeri Konuşma Programlarından ?

Kısım Olarak Değilde Nerede Olursa Olur Kafasındayım.

Saygılar, İyi Günler

Not : Oyun Yapma İsteğim Üst Düzeyde Fakat Bir Öğretmene İhtiyacım Var
  • Ben Unity üzerinde kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama önce javascript öğrenmeye başladım. Yasir Kula'nın sitesinden kaynakları indirdim oradan bir iki şey kapmaya çalışıyorum. Kodlama işini halledebilirim. Unity'i de kolayca kullanabilirim. Ama iş modelleme ve animasyona geldiğinde tıkanıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlarım var ama pek takmıyorlar beni. Ülkede bu yüzden oyun sektörü çok gelişmedi. Bu istekli olan ben ve diğer arkadaşları geri çevirmek yerine yardımcı olmak en azından nasıl yapabileceğini göstermek inanın size anlamsız gelse de istekli arkadaş için çok büyük bir adım olur.

Bende bir ekip kurarsanız hiç olmaz sa (ekipte istemezseniz) en azından bir kenardan izlemek , öğrenmek isterim. Haberdar ederseniz çok güzel olur. Teşekkürler.
  • BerkMendi kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız oyuna bağlı. Kodlama yeteneğinizi üstün görüyorsanız Unreal Engine yada CryEngine'i tavsiye edebilirim.

Kullanıcı arayüzü çok karışık ve aldığınız verimin çok az olduğu GameMaker:Studio var şahsen kesinlikle tavsiye etmem.

Java yada c# bilginiz varsa low level olarak kendinizin oyun yazmasını tavsiye ederim. Javayla ilgili bir çok kaynakta yardımda bulunabilirim.

Ama ana tavsiyem Unity'dir. Kısıtlaması çoktur gidip bir Batman Arkham serisini yapamazsınız (o seri Unreal Engine 3 ile yapıldı unreal öyle bir engine işte:D ) ama hep oyun yapımında gelişebilir hem de öğrenebilirsiniz.

Özel olarak ders vakitsizliğimden dolayı veremiyorum ama beni arşivci gibi düşünebilirsiniz. Mesela Unity ile ilk olarak Brick oyunu yapmanızı tavsiye ederim. Ben onunla başladım ve oldukça yararlı oldu. Aha da linki :https://www.youtube.com/watch?v=0Tl1Cc0IRnI&list=PLCD6B6D279036462A

Eğer İngilizce olması sıkıntıysahttp://www.eba.gov.tr/video/unity/1 burayı tavsiye edebilirim. Türkçe güzel bir biçimde anlatıyorlar. Buradaki videoları bir ders izler gibi izleyip notlar alarak başlarsanız videolar bitiminde tam olarak kafanızdaki oyunu yapabilirsiniz. Tabi kafanızdaki oyuna bağlı ama çok yakınını yapabilirsiniz.

Elimden geldiği kadar da soru sorarsanız yardım ederim. Kodlardaki hataları gönderebilirsiniz yada şu olayı ne şekilde yapabilirim sorularınıza gücüm yettiği kadar yardım edebilirim. Türkiye'de oyun sektörü aşırı derecede hızlandı 1 milyon indirme sayısına ulaşmış Mushboom var yapımcıları Gulyabani Games 2 yıldız teknik öğrencisinden oluşuyor. Biri bilgisayar mühendisi coder arkadaş diğeri ise girişimci olan publisher'ı ayarlayan ve grafik çiziminlerini halleden arkadaş. Tüm samimiyetimle söylüyorum yapmak zor değil. Sadece zaman işi ve bu zamanda yılmamak için de gaz lazım umarım o gazı bulursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: krgzcn25

Ben Unity üzerinde kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama önce javascript öğrenmeye başladım. Yasir Kula'nın sitesinden kaynakları indirdim oradan bir iki şey kapmaya çalışıyorum. Kodlama işini halledebilirim. Unity'i de kolayca kullanabilirim. Ama iş modelleme ve animasyona geldiğinde tıkanıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlarım var ama pek takmıyorlar beni. Ülkede bu yüzden oyun sektörü çok gelişmedi. Bu istekli olan ben ve diğer arkadaşları geri çevirmek yerine yardımcı olmak en azından nasıl yapabileceğini göstermek inanın size anlamsız gelse de istekli arkadaş için çok büyük bir adım olur.

Bende bir ekip kurarsanız hiç olmaz sa (ekipte istemezseniz) en azından bir kenardan izlemek , öğrenmek isterim. Haberdar ederseniz çok güzel olur. Teşekkürler.

Ekipte istemezseniz diye bir şey olur mu ben bayağı kaos karambol istiyorum. Şunu düşünün donanımhaber adı altında 20 kişilik bir ekip ve 4 grafiker var. Bu ekipten 1 oyundan çok daha fazlası çıkar. Aynı anda birden çok iş yapılabilir hale gelir. Çok hoş bişi olur yani :D Bu ekip firma gibi çalışmaz kendi aralarında çalışan arkadaşlardan oluşur ama en azından bir grafikere yada müzik besteleyicisine ulaşabilirsiniz. Şahsen photoshop'ta sorunum yok Blender'da da animasyon yapma dışında bir sorunum yok müzikleri de Mixcraft'tan kendim yapıyorum. Bence grafiker bulana kadar photoshop'tan 2D çizimler yaparak unity'de animasyona dönüştürmeniz şimdilik daha iyi olucaktır. Yok Blender'da 3D karakter modelleme diyorsanız o beni de aşan bişi ama ona da kaynağım var

https://www.youtube.com/watch?v=VmOFRkRjOSQ

Bunun basics'inden başlayın artık nereye kadar giderse ama çok güzel yerlere gidiyor tavsiyem bırakmamanız her gün bir tane de olsa video izlemeniz.Grafikerliğin şöyle güzel bir yanı da var mesela elinizde bir proje yoksa Steam'den Dota 2 tarzı workshop özelliği oyunlara item yapıp satabiliyorsunuz. Hoş yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeredriq

quote:

Ben Unity üzerinde kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama önce javascript öğrenmeye başladım. Yasir Kula'nın sitesinden kaynakları indirdim oradan bir iki şey kapmaya çalışıyorum. Kodlama işini halledebilirim. Unity'i de kolayca kullanabilirim. Ama iş modelleme ve animasyona geldiğinde tıkanıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlarım var ama pek takmıyorlar beni. Ülkede bu yüzden oyun sektörü çok gelişmedi. Bu istekli olan ben ve diğer arkadaşları geri çevirmek yerine yardımcı olmak en azından nasıl yapabileceğini göstermek inanın size anlamsız gelse de istekli arkadaş için çok büyük bir adım olur.

Ekipte istemezseniz diye bir şey olur mu ben bayağı kaos karambol istiyorum. Şunu düşünün donanımhaber adı altında 20 kişilik bir ekip ve 4 grafiker var. Bu ekipten 1 oyundan çok daha fazlası çıkar. Aynı anda birden çok iş yapılabilir hale gelir. Çok hoş bişi olur yani :D Bu ekip firma gibi çalışmaz kendi aralarında çalışan arkadaşlardan oluşur ama en azından bir grafikere yada müzik besteleyicisine ulaşabilirsiniz. Şahsen photoshop'ta sorunum yok Blender'da da animasyon yapma dışında bir sorunum yok müzikleri de Mixcraft'tan kendim yapıyorum. Bence grafiker bulana kadar photoshop'tan 2D çizimler yaparak unity'de animasyona dönüştürmeniz şimdilik daha iyi olucaktır. Yok Blender'da 3D karakter modelleme diyorsanız o beni de aşan bişi ama ona da kaynağım var

https://www.youtube.com/watch?v=VmOFRkRjOSQ

Bunun basics'inden başlayın artık nereye kadar giderse ama çok güzel yerlere gidiyor tavsiyem bırakmamanız her gün bir tane de olsa video izlemeniz.Grafikerliğin şöyle güzel bir yanı da var mesela elinizde bir proje yoksa Steam'den Dota 2 tarzı workshop özelliği oyunlara item yapıp satabiliyorsunuz. Hoş yani

Bilgiler için teşekkür ederim Verdiğiniz linkten videoları takip edeceğim. Eğer olur da birisine ihtiyaç duyarsanız her türlü yardım etmeye çalışırım. ( çok biliyorum ya sanki )

• Değerli Bilgileriniz İçin Teşekkürler , 3-5 Birşey Öğrendikten Sonra Yanınızda Alacağım Soluğu ,Olmadı Ekip Yaparız Cümbür Cemaat
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan bile bir ekip sayılabiliriz zaten. Düzenli bir şekilde her gün 1-2 saat olsun bakınca yapılamayacak şey değil gerçekten. Tek sıkıntısı çok vakit istemesi ama her gün 2 saat bakmak çok büyük bir olay:D Herhangi bir sorunuz olursa en ufak sorunda, takıldığınız yerde çekinmeden sorabilirsiniz. Kolay gelsin arkadaşlar
  • Şu Unity Programı Hakkında Ne Nerdedir , Ne Değildir Açıklayıcı Bir Başlangıç Videosu Varmı ? Eba'da Direk Derslere Başlıyorda

Türkçe Dersler Tercihimdir , Dahası Varsa İyi Olur Günde 1-2 Saatimi Ayırabilirim Gerçekten Seversem
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkMendi

Şu Unity Programı Hakkında Ne Nerdedir , Ne Değildir Açıklayıcı Bir Başlangıç Videosu Varmı ? Eba'da Direk Derslere Başlıyorda

Türkçe Dersler Tercihimdir , Dahası Varsa İyi Olur Günde 1-2 Saatimi Ayırabilirim Gerçekten Seversem

Youtube da Hasan Sabbah adlı bir dostumuzun dersleri var. Oradan bakabilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BerkMendi

Şu Unity Programı Hakkında Ne Nerdedir , Ne Değildir Açıklayıcı Bir Başlangıç Videosu Varmı ? Eba'da Direk Derslere Başlıyorda

Youtube da Hasan Sabbah adlı bir dostumuzun dersleri var. Oradan bakabilirsin.

Eyvallah

• Bende mobil oyun programlamaya baş koydum biraz programlama bilgim var öğrendiğim kadarıyla uzman programcı olmaya gerek yok... Tasarım bence asıl önemli konu, mushboom ve manuganu oyunları iştahımı açtı unity ve javascript üzerinden bi şeyler yapmayı düşünüyorum bi taraftan öğrenip bi taraftan da bi şeyler yapacam inşallah şu anda çalıştığım için zaman ayırmam da sıkıntı olacak uzun bi süreç olacak gibi duruyor olsun.. Gene de uğraşacam bende bildiklerimi ve öğrendiklerimi paylaşmaya çalışırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.