Şimdi Ara

İlk Türk Yapımı PS2 Oyunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben kendi çapımda bir oyun yapayım dedim bir kaç ay önce bir arkadaştan ikinci el ps2 almıştım peki neden ps4 ya da xbox one x gibi güncel konsolları almadım çünkü o kadar mangır yoktu yapacak bir şey yok fakirlik işte ama sıkıntı yok ben memnunum dedim ki bu ps2 ye Türkçe bir oyun yapayım iki boyutlu bir uçak savaş oyunu tasarlayabildim bunu sizinle paylaşmak istedim ben biraz araştırdım internette daha önce Türklerden playstation 2 ye oyun yapan birileri var mı diye yani ben kimseyi göremedim zaten ps2 ye oyun programlama ile ilgili nerdeyse hiç Türkçe kaynak yok çoğunluğu ingilizce, japonca ya da ispanyolca neyse playlua diye bir oyun motoru buldum ve bununla ps2 ye bir oyun tasarladım videosu aşağıdadır.

Oyun ücretsizdir; zaten oyunu görenler üstüne para versen bile ne alırım ne oynarım diyecektir :) ama önemli olan bunların yapılması bana göre.

Oyunun çalışması için ps2 makinenizin çipli olması gerekebilir, oyunu flash diskinize atarak ulaunchelf programı ile oyunun .elf dosyasını çalıştırarak oyuna girebilirsiniz veya cd ye yazıp ta deneyebilirsiniz size kalmış artık.

Youtube Videousu
    Oyunu İndiriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programci42 -- 27 Kasım 2017; 23:15:52 >

• Ellerine sağlık Ps2'ye bir Türk yapımcı oyun çıkarmadı sanırım ama oyun çevirileri yapıp bu imajları dvd'ye kaydedip satan bir grup vardı, kim olduklarını hatırlamıyorum malesef.

Zamanında ben de ulaunchelf'ten Ps2'yi az canavar yapmadım. Bu nostaljik proje de hoş olmuş, oyun yapımında kullandığın kaynakları da bu video altında belirtir misin?

Ben de uğraşmak istiyorum, kodlama egzersizi olur
  • Oziko kullanıcısına yanıt
    Tabi bunu paylaşmaktan zevk duyarım.
    Daha önce başka forumlarda arkdaşlarla playstation 2 ye nasıl oyun yazılır şeklinde bir konu açmıştım ve orda fikir alış-verişi yaptık bir arkadaş bana windows üzerinde kullanılan bir derleyiciden bahsetti.
    Playlua engine isimli bir motor bunu ispanyol bir arkadaş geliştirmiş ama motor çok sade ve çok basit işlemleri yapabiliyor ama yine de .elf dosya çıktısı verip yazdığınız kodları çalıştırabiliyor ben Carlos arkadaşla bir kaç mail yazarak konuştum kendisi bu programı geliştireceğini söyledi ve yeni sürümünü bu sene sonu gibi çıkarmayı planlıyor.

Playlua Sitesi

• programci42 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, ilgileneceğim.
  • Helal gerçekten PS2, PS4 olması önemli değil bence böyle birşeyin yapılabilmesi çok güzel birşey devamını bekliyoruz
  • Uğraş ve azminiz için tebrikler
  • 10 numara çalışma. Sadece oynamak değil aynı zamanda oyun yapım kültürünün de ülkemize yayılması gerekiyor. Dünya çapında bu sektör gittikçe büyüyor ve çok ciddi rakamlar dönüyor. PS1, PS2, PS3 hiç farketmez, önemli olan bireysel olarak ilgi. Bir yerlerden başlamak gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinize sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps2ye bırak türk oyunu türkçe oyun bile gelmedi elinize sağlık helal olsun
  • Teşekkür ederim herkese yorumlarınız için, yeni bir oyun tasarlamayı düşünüyorum fakat bunun için yardım gerekli 2 boyutlu ama 3 boyutlu gibi görünen bir yarış oyunu tasarlamak istiyordum.
    Bunun için bir tasarımcı arkadaş lazım fakat çalışmak isteyen arkadaşlar ücret istedikleri için çoğu oyun ya yarım kalıyor ya da eksik olarak yayınlamak zorunda kalıyorum.
    Kullandığım oyun motoru .png resim dosyalarıyla çalışıyor ve sadece 2 boyutlu oyun çıktılarına izin veriyor. Yani 3 boyutlu poligonlarla ve modellerler çalışamıyorum zaten playstation 2 için 3 boyutlu bir oyun nasıl yapılır bunu da tam bilmiyorum bu konuda eksiğim var ama şu an iki boyutlu oyunlar için elimde gerekli malzeme olduğu sürece kodlamada bir sıkıntı yaşamıyorum.

Aşağıdaki linklerde mesela nasıl 3 boyutlu bir yarış oyunu yapılabileceği ile ilgili bilgiler var grafik tasarımcı arkadaşlardan sadece bu resimlerde gördüğünüz yol animasyonlarını tasarlamalarını istiyorum fakat kimse gönüllü olmuyor olanlarda şu kadar para verirsen istediğin çizimi yaparım diyor param olsa ve oyunların satılacağını bilsem sorun değil ancak henüz bir işim olmayınca ve param olmayınca bu oyunlar sadece bir hobi ve basit eğlence bir proje olarak kalıyor.

link1
    link2

• Helal olsun ps2 >3 ve 4 benim gozumde azminiz de taktire sayan umarim ilerde iyi bir yere gelirsiniz.

Edit=hocam android platformuna oyun gelistirirseniz kaynak sıkıntınızı asabilirsiniz bu tarz basit oyunlar markette cok tutabiliyor ornegin bir zamanlar dunyayi sallayan flapy bird

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 2 Aralık 2017; 11:16:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.