Şimdi Ara

mobil oyun yapımı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba bilgisayar mühendisliği okuyorum mobil oyun yapımına başlamak istiyorum blender ve c# var unity de biraz biliyorum ama öğrenirim önümüz yaz grafikleri iyi gameloft oyunları tarzında bi fps çıkarabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum tavsiyeler için teşekkürler...

• Unreal Engine bakmanı tavsiye ederim illaki kod yazmana gerek yok unreal'da blueprint olayı var mantığın varsa çok rahat bir şekilde yaparsın gerçi burda unity küçümsemek gibi olmasın ama adamlar 8 hafta'da 4 kişi pc oyun çıkarıyolar... :)
  • hocam ue unity den daha iyi gibi duruyor açıkçası daha önce bu düzeyde bi şey yapmaya kalkmamıştım ue pek kullanmadım ücretsiz olarak geliştirip yayınlayabiliyor muyuz?
  • Hayalperest olma,çabuk sıkılır bırakırsın.

Hedefleri küçük tut.

Gameloft dediğin şey, onlarca 'profesyonel'den oluşan şirket. Onlar bile bir oyun için acaba ne kadar zaman ayırıyorlar?

Kim bilir?

Üç ayda bu seviyeye gelip, stüdyo işi oyunu tek başına yapabileceğini düşünüyorsan sen bilirsin...

Bu hedefle yola çıkma. Olmadığını görünce pes edersin.

Ağır ağır, yavaş yavaş devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem bölümün de bunun üzerine, yavaş yavaş, sindire sindire git. Küçük hedefler tut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an agony A kullanıcısına yanıt
    doğru söyluyosun hocam hedefleri başlangıçta küçük tutmakta fayda var bir kaç gündür düşündüm bi süzgeçten geçirdim güzel oyun ve uygulama fikirleri var ama önce kullanacağımız araçları iyi tanımakta yarar var.Ufaktan başlayacağım çalışmaya.Hedefim basit ama grafikleri kaliteli sayılabilecek oyunlar yapmak. teşekkürler tavsiyelerin için...
  • Sırasıyla Şu oyunları yap; (tam bir oyun şeklinde menüsüyle-puan tablosuyla ....)

1-Tetris
    2-Arkanoid
    3-Mario
    4-Pac-man

Bilgem Çakır Oyun Geliştirici tavsiyeleri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle merhaba.. bende unityde oyun geliştirme hakkında çalışıyorum ve bu işe merak üzerine sıfırdan başladım. Bu işe ilk başlarken bende herşeyin mümkün olduğunu düşünüyordum hala mümkün ama zor. öncelikle unreal hakkında bilgim yok ben unity de çalıştım. eğer piyasadaki bir fps oyunu yapmak istiyorsan unity kullanabilisin ama iyi oyunlar için ben araştırmalarım sonucunda unreal öneririm. unreal ile unity arasında bazı farklılıklar var. unityde yaptığım oyunu google play store da yayınladım üstünde hala çalışıyorum tam anlamıyla hazır değil benim açımdan. linkinide paylaşıyorum..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.EnginKoyuncu.Ridebox

eğer oyun geliştirmeye yeni başlıyorsan ben unity öneririm. hem kaynak açısından daha avantajlı hemde unreal a göre daha basit (benim açımdan)

ama yinede zor.. hevesini kesinlikle kırmak istemem zor dememin sebebi şu, fps oyunu yapıcam diyorsun bu güzel bişey ama bir fps oyununda pekçok parametre var.. mesela karakter, silah, bina vs modellemelerine ihtiyacın var yada ateş, bomba kan vs efektlerine yada koşma,şarjör değiştirme animasyonlarına ihtiyacın var.. bu modellemeleri, efektleri yada animasyonları ya kendin yapacaksın yada birine yaptıracaksın yada internetten indireceksin. unity için unity assetstore var, unreal içinde bir store var fakat bu modeller paralı üstelik dolar üzerinden.. unreal modelleri genellikle unity modellerinden daha kalitelidir daha iyidir ama unreal model efekt ve animasyonları daha pahalıdır.. üstelik bot düşmanların olacaksa bunun içinde ufak bir yapay zekaya programlamalısın mesela ben ateş ettiğimde düşman en yakın duvara siper alsın vs gibi..

bunları kesinlikle hevesini kırmak için yazmıyorum yanlış anlama oyun geliştirmek sabır ve emek gerektiren birşey tabi geliştirmek istediğin oyuna göre sermaye de.. benim sana tavsiyem basit şeylerden başlayarak ilerlemen imdiden kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.