Şimdi Ara

#### Bağlama(SaZ) Çalmak.. ####

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
56.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar bağlama çalmaya heveslendim.Bağlama çalmak zormudur ? Kaç ayda öğrenilir ? Bağlama önerirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 12 Ekim 2010; 23:12:44 >

• Ben çalıyorum bağlama. Çok zor değildir. Kişiye görede değişir. İlk başlarda zorlanabilirsin. Ama sonra alışırsan duyduğunu çok rahat çalarsın. Sana tavsiyem en az 1 sene düzgün bir kursa git.

Eğer ist/avrupadaysan kurs konusunda yardımcı olabilirim. Ama benden nota bekleme sadece pratik eğitim verebilirim.
  • Notaları bulurum.Evde kendim öğrenebilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 12 Ekim 2010; 23:17:18 >
  • Zor yılmazsan uğraşırsan öğrenilir. Bir hocaya git 1-2 tutuş hareket gibi şeyler göstersin. Gerisini kendin hallet. Zorlanırsın ama işi çözdümmü meyvesini iyi alırsın
  • Benim babam çalıyor , hem de gayet iyi çalıyor ama 9 yaşından beri ilgileniyormuş ve şu anda 48 yaşında . Ama kendi kendine öğrenmiş , ne bir kurs ne bir konservatuar eğitimi hiç bişey yok , nota nedir bilmez ama herhangi bir türküyü çalması için 2 kez dinlemesi yeterli . Diyeceğim o ki , bu iş baya bir merak , heves ve yetenek meselesi , kurslardan ve ya gerçekten iyi bir bağlama ustasından profesyonel bir yardım alabilirsin . Eğer Bursa'daysan sana yardımcı olabilirim .

Çalışmalarında başarılar , kolay gelsin hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Notaları bulurum.Evde kendim öğrenebilirmiyim ?

evde kara düzen öğrenebilirsin bence..Kursa gidip tekniği kap gerisi kendiliğinden geliyor.Ben de evde tek başıma kara düzen öğrenmiştim yani notasız tek telden çalmak sonra notalıya geçtim kursa gidip pekiştirdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saz, bağlama demek değildir.
    Saz=enstrüman=çalgı

Aklınızda bulunsun
  • Burada soru o değil arkadaşım. Onuda zamanla öğrenir.
  • Bağlanma çalmayı bir-bir buçuk yılda öğrenebilirsin ama güzel çalmak için yıllarını vermelisin. Bağlamada bir çok tavır vardır, bir çok figür vardır. Bunları profesyonel eğitimcilere gitmeden öğrenemezsin. Kendin kendine uğraşarak sazda ancak belli bir düzeye kadar gelebilirsin. Hele de küçükten temelin yoksa parmaklarının serileşmesi için çok pratik yapıp çok çalışman gerekir. Şöyle 2-3 yıldan sonra en iyi arkadaşın sazın olur. O kadar da güzel bir alettir.
  • epey bi zaman geçmiş üstünden ama ne karar verdiniz bağlama konusunda ??
    bende 7-8 aydır uğraşıyorum epey bi yol katettim ama siz ne yaptınız merak ettim ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scavel

• perdeli olan bütün sazlar kolay öğrenilebilir.notların yerleri belli kendi kendine bile öğrenebilirsin perdeleri öğrenirsen.ama çalışman lazım düzenli olarak.perdesizler çok zordur ama mesela kemanı öğrenmek yıllarını alır.o yüzden bağlama doğru tercih
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    Bizde sizi merak ettik yaşıyor musunuz acaba ? Hangi aşamadasiniz 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XnoX kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam koskoca 7 yıl geçmiş :)
    ilk başta çok zorlandım sonra biraz açıldım.
    iş güç yoğunluk falan kendimi geliştiremedim.
    kulaktan çalıyorum biraz ama parmak egzersizi yapmam lazım onuda yapamadım.
    belki son 1 yıldır elime almamışımdır :)
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    Evet koskoca 7 yıl ama birşey yapamamis olmanız beni üzdü ☹️

Demek ki çok hevesli olmamız lazım yapmak için teşekkür ediyorum 💐

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.