sorun gidere tıklaman lazım |
Bağlı ses aygıtı yok hatası (2. sayfa)
-
-
sorun gidere tıklayınca bu ekran geliyor hocam..
-
Bu arada ubuntu da denedim ses geliyor Olay tamamen windows ile alakalı demek ki, donanımsal bir sorun yokmuş.. Ama çözüm nasıl olacak acaba en sonunda temiz bi format atacağım o olacak :) @potti34 @ahmetselim34
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrC61 -- 26 Ocak 2021; 18:43:1 > -
Realtek I2S Audio Codec
Intel SST Audio Device (WDM)
Bunları denermisin -
Bunları da denedim hocam, maalesef bunlar da olmadı :(
-
Önce ses kartı sürücüsünü aygıt yöneticisinden tamamen kaldırın. (Sürücü yazılımını sil seçeneğini işaretleyerek) İlk cevaptaki arkadaşın verdiği linkteki dosyayı açıp, setup dosyasını çalıştırmadan aygıtın sürücüsünü "Sürücüyü güncelleştir" seçeneği ile inf dosyasını seçerek kur.
Bir de şöyle bir içeriğe denk geldim. Sanki benzer bir soruna çözüm bulmuş gibi. İsterseniz bir göz atın.
-
Yardımlarınız icin tesekkurler. Ama malesef bende de hicbiri ise yaramadı. Win 10 suan usb ses kartini kullaniyorum. Intel ve realtek suruculerini de yukledim ama malesef fayda etmedi. Bir ara bilgisayar ayarlarini sifirlamistim yine olmamisti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus00541 -- 27 Ocak 2021; 9:12:28 > -
Team viewer vb ile uzaktan bagalntiyla yardim edebilecek olan var mi acaba? -
Denemiştim ama sizin için tekrar denedim hocam, maalesef gene olmadı.. Gerçekten çok gıcık bir durum.. Neyi yanlış yapıyorum anlamadım gitti..
-
Kusura bakmayın konular karışmış. Benim bahsettiğim çözüm tamamen konu sahibine aitti. Ancak size cevap olarak yazmışım.
Sizin için çözüme gelirsek, yine aynı şekilde sürücüyü tamamen kaldırıp sistemi yeniden başlatın. Bir de windows sürümünüz nedir? (Örneğin Windows 10 v1903 gibi)
Ayrıca ubuntu da ses alabildiğinize göre donanımsal bir problemden çok windows güncellemeleri ile ilgili bir sorun gibi görünüyor.
-
Önemlide değil hocam bende bir umut onu bile denemdim :)
Windows Bilgileri: Microsoft Windows 10 Home Single Language 10.0.19042
işin ilginç tarafı harici usb ses kartı aldım şimdi geldi deniyorum o bile olmuyor
Aldığım üründe bu: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B01N41607I/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
-
O zaman ben de bi deneyeyim. Tesekkurler.
-
Açıkçası probleminiz tahmin ettiğim gibi mui hatası. Buna benzer sorun yaşayanlar genelde ekran kartı sürücüsünde problem yaşamış. Muhtemelen aldığınız usb ses kartı da ubuntu veya diğer linux sürümlerinde rahatlıkla çalışacaktır.
Microsoft' un benzer bir probleme çözüm yanıtı şurada;
Bir başkası şurada;
Hatta Win7' de benzer hata ile karşılaşan bir başka kullanıcı temiz kurulumdan sonra problemin ortadan kalktığını bildirmiş;
https://www.sevenforums.com/drivers/207382-cant-install-drivers-mui-file-2.html
Ama işlemin uyuşmayan noktası sizlerin kullanmaya devam ettiğiniz sistemde bu hataların meydana gelmesi. Bu yüzden tek mantıklı seçenek güncelleştirmelerin birşeyleri bozduğu oluyor.
Anladığım kadarıyla güncelleme kurtarma sekmesi ile mayıs 2020 güncellemesini geri alma olasılığınız varsa düzenlenebilir gibi görünüyor. Ancak eğer imkanlar dahilindeyse temiz bir kurulum çok daha rahat olur düşüncesindeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 27 Ocak 2021; 15:44:25 >
-
Uygundur. Hatta orada bahsettiğim yöntemi siz deneyebilirseniz daha sağlıklı olur. Bu arada eğer problem sizde de MUI sorunu ise benzer hatalarla çözüme ulaşamamanız muhtemel. Sonucu bildirebilirseniz çok güzel olur.
Her iki kullanıcı için şöyle bir yönlendirme mevcut.
Bir de bu taramayı yapabilirseniz sanıyorum biryere varabiliriz. Çünkü anladığım kadarıyla kullanılan sürücü dosyaları ve donanımla ilgili bir problem yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 27 Ocak 2021; 15:37:10 >
-
Hocam maalesef hiçbiri işe yaramadı. Hatta güncellemeleri bile geri alamıyorum. Sadece bir tanesini alabildim, yeniden başlattım bilgisayarı ama oda işe yaramadı.
Diğer dediğiniz sorun gidericiyi de denedim ama oradan da bir şey çıkmadı. Anlaşılan temiz bir format lazım başka çözüm yolu yok gibi duruyor. Destekleriniz için teşekkürler, format sonrası bilgilendirme yapacağım. Başkalarının da başına bu sorun gelirse zaten internetten gördüğüm kadarıyla inanılmaz çok bu şekilde mağdur olan insanlar var. Hiç olmazsa onlarda bu kadar uğraşmaz ve direkt format atarlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrC61 -- 27 Ocak 2021; 16:4:7 >
-
Her problemde "Kur yeniden" demeyi bende sevmiyorum açıkçası. O kadar kişiselleştirme, kurulan program v.s. tekrar tekrar sıkıntı yaratıyor. Ancak bu problemde başka çözüm yok gibi görünüyor. Bir başka tavsiyem de yeni kurulumdan sonra eğer sistem stabil çalışıyorsa Acronis v.b. gibi bir yazılımla tüm programlarınızı, ayarlarınızı kurup/yapılandırdıktan sonra bir sistem görüntüsü alın. En azından böyle durumlarda geri dönüşü hızlandırıyor.
-
Çok illet bir sorun. Çalıştığım kurumun bilgisayarında da aynısı olduydu, windows'ta ne yaptıysak ses alamadık, Lubuntu kurduk sıfır sorun.
Maalesef sıfır kurulum ile çözebilmiştik.
-
Aynen öyle hocam bende son çare onu yaptım.
https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 buradan windows orijinal olunca "Aracı Şimdi İndirin" den hiçbir verim kaybolmadan windowsu yeniledim. Tüm verilerim oyunlar ve ayarlar her şey duruyor. İnanılmaz mutluyum cidden :)
Yardımcı olan destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Aynı sorunu olan arkadaşlar hiç boşuna kendilerini yormasın, yukarıda dediğimi yapsın keyfine baksın.. @slowfood @yunus00541 @ahmetselim34 @potti34
-
Desteğniz için teşekkür ederim. Deneyecem ama kurulum için aktivasyon kodu vb birşey gerekli mi? ayrıca şuan zaten win10 kurulu olduğu için belli bir hafıza kullanmakta bu linki kullanınca eskisinin üzerine mi yazılacak yoksa yeni bir hafıza kullanımı mı olacak bilginiz var mı acaba ? malesef hafıza çok düşük olduğu için araştırıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus00541 -- 28 Ocak 2021; 9:58:11 > -
Yok hocam eskisinin üzerine yeniliyor, hatta hafızanda birazda olsa yer bile açılır. Bende öyle oldu ;) Widowsun orijinal ise aktivasyon koduna gerek yok kendisi otomatik yapıyor..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X