Şimdi Ara

Bahçeşehir Dijital Oyun Tasarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl bölüm, okunur mu? Clash royale, amogus gibi bi oyun programlasam ordan patlasa köşeyi döndürür mü adama ciddili

• Zamanında CTIS meslek yüksek okulu iken benzer sözleri duydum.
    3bin sıralama ile oraya mi gidilir vs.

Şuan bilkentte ibf , uluslararası ilişkiler , pols hatta çoğu mühendislik bile bize gıpta ile bakıyor.
    2. Sınıftan itibaren çalışmaya başladım.
    İs bulma konusunda en ufak sıkıntımız yok eğer biraz iyiysen ve güzel tecrübelerin varsa sen iş seçiyorsun.

Yazılım alanı tamamen özveri ve araştırma alanıdır. Kafaniz da basiyorsa burada uçarsiniz.

Ayrıca tr özelinde sürekli yazılımcı göçü olduğu için sektörde her zaman açık var.

Oyun alanı ise yazılım tarafının en çok kazandıran bölümü. Bahçeşehir ingilizce ve yurt dışı imkanlarda çok güçlü diye biliyorum.
    İngilizceyi söküp bir şekilde yurt dışı tecrübesi ( Erasmus vb ) yaparsan okuldan alacağın başka bir şey kalmaz.
  • okunmaz.

2 yıllık mı bu bölüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 25 Haziran 2023; 23:41:55 >
  • hayır hocam 4 yıllık ve geçen sene 16.5k ile kapatmış sayısal

• enayilik, o sıralamaya tıp yazılır. ve kendi kendine yazılım öğrenirsin.

• Çok kısıtlı bir alan
    Ancak kendini iyi geliştirirsen en kral yazılımcıdan iyi kazanırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun firmaları 50 60k veriyor yazılımcılara ancak en kalifiye adamları alıyorlar boun koç Bilkent li dolu

• 11 erkek 0 kız varmış bölümde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kayseri Web Tasarım Fiyatları
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 8k yapıp giden var vay be kafam bayağı karıştı

• Ya allah aşkına trde bu konu hakkında akademisyen olacak kadar bilgili olan kaç adam var ki bölümü açılıyor ben anlamıyorum

• DOT!

• hocam

Bahçeşehir Dijital Oyun Tasarımı
  • Birkaç tane youtuber vardı sanırım o bölümden mezun olan veya okuyan

Bildiklerim at0m ve muzaffer bascivan

Bölümle alakalı videoları da vardı sanırım, ilgin varsa bakabilirsin.

Saçmalık falan da değil bu arada, isteyen istediğini okuyabilir illa tıp okuyacaksin diye bişi yok, kafana göre

• Bahçeşehir Dijital Oyun Tasarımı

• hocam öncelikle beykoz'da ayni bolumu okudugumu belirtmek istiyorum. sektor hakkinda konusalim once. film ve muzik sektorunun toplamindan daha fazla para kazaniyor tek basina oyun sektoru. gelecegi var yani tamamen. bolumden bahsedersek, okumadan da oyun sektorunde is bulabiliyorsunuz. yoneleceginiz alanda guzel bir portfolyonuzun bulunmasi yeterli. bahcesehir guzel gibi. ancak o siralamaya deger mi emin degilim. bir kampusu yok, sokagin ortasindaki bir apartmandan ibaret okul. hocalari alaninda uzman diye duydum. bu bolumun okunabilecegi tek duzgun universite olabilir bahcesehir. dersler sadece yazilimdan ibaret degil. dijital cizim, 3d modelleme, animasyon gibi bir suru konu hakkinda egitim aliyorsunuz. oyun tasarimi hakkinda teorik dersler de var bolumde. o sıralamaya tıp okunur gibi yorumları ciddiye bile almayın bence. çok farklı alanlar sonuçta. o sıralamaya yapabiliyorsanız topluluğu bulunan bir üniversitede (itü odtü sabancı vs) oyun sektörüyle alakalı (yazılımla alakalı mesela) bir bölüm de okuyabilirsiniz. 4 yıl oyun sektörü için uzun bi süre. 2 yılda verilebilirmiş tüm bu dersler aslında. öğretebilecek kaliteli hocalar da kısıtlı ülkemizde maalesef. özellikle teorik kısımları öğretmek için gidip dersten önce youtube'dan ingilizce video izleyip sonrasında öğrencilere anlatıyor hocalar :D bunun yerine kaliteli bi üniversite hayatı için başka bir üniversiteye gidip oyun için youtube'dan kendinizi geliştirebilirsiniz. örnek veriyorum 3d modelleme için okulda haftada 2 saat alacağınız ders yerine youtube'u açıp bu konuda uzman olmak hiç de zor değil. oyun geliştirme ile alakalı bir sürü discord sunucusu var. arkadaş bulup bilgi edinmek falan da aşırı kolay yani. son tercih size kalmış. o sıralamaya düzgün ceng kaldı mı onu da bilmiyorum gerçi. bu sektörde çalışmak istiyorsanız yazılabilir gibi. saydıklarımın yanında okulun kendi avantajları da var çünkü. network edinmek gibi mesela. bahçeşehir'in kaynakları sağlam cidden. yurtdışına öğrenci yolluyor sürekli. yapılan oyunların da reklamını yapıyorlar, parayı kırıyor oyunlar :D dediğim gibi, son tercih size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 26 Haziran 2023; 2:0:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hocam mobil oyun sektörü ülkemizde çok hızlı ilerliyor şu an. anlayan fazla insan olmadığı için de her önüne geleni işe alıyor insanlar. yurtdışında da aynı şekilde üniversite takıntısı falan yok. iş ilanlarına bakarsanız "şu kadar yıl c++ tecrübesi" veya "3d modelleme ve optimizasyon konusunda uzman" gibi şeyler yazdığını görürsünüz. işin sonunda portfolyonuz önemli yani. çabalayan bir insanın bu alanda işsiz kalmasının mümkünatı yok. çok geniş bi sektör zaten. yazılım dışında 10 farklı alanı vardır diye düşünüyorum

• bursluya baktığınız için öyle gözüküyor hocam. %50 indirimli ve 0 bursla girenler de sizinle aynı sınıfta olacak. o insanları da göz önüne alırsanız kız olmamasının mümkünatı yok o kadar kişinin arasında

• portfolyosu iyi olsun yeter. en azından uygulamalı dersler için. teorik kısımlarda ben de katılıyorum bu duruma. youtube'dan video izleyip anlatmaya çalışıyor hocalar

• sanırım ben yazardım çünkü başka bölümde okumak istemiyorum ve kampüs takıntım yok :D

• Zamanında CTIS meslek yüksek okulu iken benzer sözleri duydum.
    3bin sıralama ile oraya mi gidilir vs.

Şuan bilkentte ibf , uluslararası ilişkiler , pols hatta çoğu mühendislik bile bize gıpta ile bakıyor.
    2. Sınıftan itibaren çalışmaya başladım.
    İs bulma konusunda en ufak sıkıntımız yok eğer biraz iyiysen ve güzel tecrübelerin varsa sen iş seçiyorsun.

Yazılım alanı tamamen özveri ve araştırma alanıdır. Kafaniz da basiyorsa burada uçarsiniz.

Ayrıca tr özelinde sürekli yazılımcı göçü olduğu için sektörde her zaman açık var.

Oyun alanı ise yazılım tarafının en çok kazandıran bölümü. Bahçeşehir ingilizce ve yurt dışı imkanlarda çok güçlü diye biliyorum.
    İngilizceyi söküp bir şekilde yurt dışı tecrübesi ( Erasmus vb ) yaparsan okuldan alacağın başka bir şey kalmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.