Şimdi Ara

Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Topluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ----------------------------------------BAU HAKKINDA----------------------------------

1998 yılında kurulan BAU, “İstanbul’un Kalbinde Bir Dünya Üniversitesi” sloganıyla 2023 yılında dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmeyi hedeflemektedir.

BAU Beşiktaş ve BAU Şişli yerleşkelerinin yanı sıra “Kampüsüm Dünya” konseptiyle dünyanın pek çok yerinde sahip olduğu okullar ve işbirlikleri aracılığıyla öğrencilerine eğitimde uluslararası arenanın kapılarını açmaktadır.

BAU Washington DC, BAU Berlin, BAU İsviçre yerleşkelerinin yanı sıra BAU’nun dünya üniversiteleriyle birebir öğrenci ve akademisyen değişim programları bulunmaktadır.

Sekiz fakülte ve bir meslek yüksekokulu ile 14 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlayan BAU’nun, BAU - New York Üniversitesi, BAU – Harvard Üniversitesi, BAU – Stanford Üniversitesi, BAU – Mukogawa Üniversitesi, BAU – Berlin Teknik Üniversitesi, BAU – MIT gibi dünya üniversiteleriyle iş birlikleri öne çıkmaktadır.

Kampüsüm Dünya projesiyle BAU’da eğitimine başlayan bir öğrenci, hazırlık okulunu ABD’de bulunan BAU Washington DC hazırlık okulunda, eğitiminin geri kalan dönemini de BAU’nun işbirliği içinde olduğu ABD ya da Avrupa’nın pek çok üniversitesinde tamamlama şansına sahiptir.

COOP projesi BAU tarafından Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen ve BAU öğrencisine henüz üniversite yıllarında gerçek bir iş deneyimi yaşama fırsatı sunar. “Kampüsüm İşyerim” anlayışıyla yola çıkan BAU COOP Projesi, yurtiçi ve yurtdışından 800 firma ile işbirliği anlaşmasına sahiptir ve bu anlaşma gereği BAU öğrencilerine anlaşmalı olduğu kurumlarda staj ve iş deneyimi sunulmaktadır.

BAU CO-OP Eğitim Modeli’nin en özgün yeniliklerinden biri de “Markalı Ders” kavramıdır. BAU’da açılan markalı dersler sonucunda firmalar, kendi alan, ürün, hizmet ve uygulamaları konusunda nitelikli işgücü yetiştirmek için kendi markaları ve yöneticileri aracılığıyla dersler verir.

BAU Markalı Dersler arasında öğrencilerin kişisel gelişimine ağırlık veren, iş yaşam pratiğine odaklı dersler de yer alıyor. BAU’nun tüm bölümlerden öğrencilerin seçebilecekleri ve her dönem tekrar edilen kişisel gelişim dersleri, öğrencilerin özgüvenlerini artırmak, kişisel ilişkilerini ve iletişim becerilerini geliştirmek ve bilgiyi nasıl kullanacaklarına rehberlik etmek üzere tasarlanır. Dersin sonunda başarılı olan BAU öğrencileri ilgili kurumun imzasının da yer aldığı sertifikaya sahip olurlar.

----------------------------------------BAU BEŞİKTAŞ KAMPÜSÜ----------------------------------

Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul'un kalbinde bir şehir üniversitedir. Beşiktaş'ta, sahilin en güzel yerinde kurulu Üniversite semtin tüm imkanlarına açıktır. Ayrıca Üniversite içindeki cafeteryalarda ve kantinlerde öğrenciler hem sıcak yemek, hem de fast food tarzı yiyecekler bulma imkanına sahiptir. D terastaki restaurantta ise yemeğe muhteşem bir İstanbul manzarası da eşlik eder.

1.400 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Bahçeşehir Kütüphanesi 206.000 yayın, 106.000 kitap ve 97.449 elektronik kitapla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde, öğrencilerin hizmetindedir.

Kampüsün her yerinden wireless internet erişimi bulunmaktadır.

Öğrenciler aynı zamanda çeşitli kulüplere üye olarak müzikten, spora birçok aktivitede bulunabilirler.

----------------------------------------SAYILARLA BAU ----------------------------------

Üniversitemizde 9 tane fakülte ve 1 meslek yüksek okulu bulunmaktadır.

3 enstitüde lisans üstü eğitim verilmektedir.

Kayıtlı 13.561 öğrenci öğrenim görmektedir.

Lisans öğrenci sayısı 8.991'dir.

Yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısı 3.700'dir.

Önlisans öğrenci sayısı 951'tür

Üniversitemizde 883 akademisyenle eğitim verilmektedir.

Üniversitemizde 385 idari personel çalışmaktadır.

İstanbul'da 2 kampüsümüz bulunmaktadır.

186'den fazla uluslararası ortağımız mevcuttur.

Üniversitemizde 100'den fazla program bulunmaktadır.

1.400 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Bahçeşehir kütüphanesi 206.000 yayın, 106.000 kitap ve 97.449elektronik kitapla hizmet vermektedir.

Kampüs içince 5 farklı cafe ve restoran hizmeti bulunmaktadır.

Üniversitemiz, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 669, 2008-2009 eğitim öğretim yılında 1530 ve 2009-2010 eğitim öğretim yılında 1633 ve 2011-2012'de 1700 etkinlik gerçekleştirmiştir.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin hedefi Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında dünyadaki en iyi 500 üniversite arasında yer almaktır.

Üniversite Konferans salonlarının toplam kapasitesi 1000 kişidir.

Bahçeşehir Üniversitesi 2007 yılında "Superbrands of Turkey" ödülü almıştır.

Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları,Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi haricinde, 27 adet ilköğretim okulu, 14 adet lise, 51 adet anaokulu ve ayrıca 212 adet özel eğitim merkezi sahibidir.

Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları'nda yaklaşık 5000 öğretmen çalışmaktadır.

----------------------------------------BAU ÖĞRENCİLERİ ----------------------------------

Kazanalar veya okuyanlar isimlerini ve okudukları bölümü yazsınlar buraya ekleyelim. Sormak istediklerinizi veya merak ettiklerimizi burdan konuşabiliriz.

-@uaumut Biyomedikal Mühendisliği
    -@YGA Biyomedikal Mühendisliği
    -@halilibocartero Yazılım Mühendisliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uaumut -- 18 Ağustos 2012; 21:00:32 >

• Eline saglik. Bekliyoruz buraya kazananlari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer konudada yazmıştım. Yazılım muh %50 :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.