Şimdi Ara

Bakan açıkladı: Kimlik kartı, banka kartı ve ehliyetler birleşiyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
9.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En sonunda totomuza ve derinin altına çip takmaya kadar gidecek bu iş. Aldığımız nefese kadar sayıp vergi kesebilecekler. Ödemezsen nefesi kesecekler.

• Cyblo C kullanıcısına yanıt

niye sebebi ne?

• FNDR kullanıcısına yanıt

zaten bu kartlar temassız...

• Cem kullanıcısına yanıt

Kvkk ya gore parmak izi sikintili. Acik riza gerek, izi neden aldigini detayli anlatman gerek. Parmak izi icin sms onayi da yetmez islak imza gerek. Bankalar veya ozel sektor buna ne kadar girer supheli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kısaca diyor ki vatandaş pamuk eller cebe...bunun sonu yok rutine bağladılar bu işi de.

• Ehliyeti, kimliği ve pasaportu daha yeni yeniledim. Kartların yeniden değişmesini istemiyorum.

• Evet, bu çok önemli bir nokta. Kimlik kartı ve ehliyeti birleştirmeyi mantıklı görüyorum, ancak daha fazlası çok fazla güvenlik sorunu yaratabilir.

TC kimlik kartı vatandaş adına e-imza üretiyor. Yani bu kart + kart şifresi ile yaptığınız her işlem sizi reddedilemez olarak bağlıyor. Mahkemede “Kuzenim yazmış” diyemiyorsunuz. Bu bilgi nezdinde;

Aynı kimlik kartını kredi kartı, otobüs biniş kartı ve iş yeri giriş kartı olarak da kullanabildiğimizi düşünelim. 2 temel problem:

1. Otobüse para verdiğinizi düşünürken bankanızı boşaltacak cihazlar türeyecek ya da kötü niyetli kasiyere kartınızı verdiğinizde bu kişi masa altından başka cihaza kartı okutup size de şifre girdirip sahip olduğunuz arabayı kendi üzerine alabilecek vs.. Bu liste böyle uzar gider.

Buradaki durum, çok yetkili bir kartın yetkisiz bir işte kullanılması. Akıllı telefonu vurarak ceviz kırabiliriz değil mi? Ama kırmıyoruz. Neden? Çünkü vurabileceğimiz çekiç, taş gibi başka araçlar da var. Telefon ile ceviz kırabiliyor olmamız kırmamız gerektiği anlamına gelmiyor :)

2. Tek kartla birden çok işlem yapabildiğini görmek insanlarda “her iş için bu kartı kullanabilirim” algısına sebep olur. Sonra insanlar, üzerinde “ücretsiz fal için kimlik kartınızı sokun ve şifrenizi girin” yazan makinelere kartlarını sokmaya başlar ve ardından başlasın curcuna.

• Şu anki mevcut kartlara mi eklenecek yoksa yeni bir rant olayı daha mı? Yeni kartlar çıkarken bu işlemlerin olacağı zaten söylenmişti. Ayrıca ehliyet olayı ayrı bir muamma. Online sistemler var. Sadece TC ile bir şahsın ehliyeti olup olmadığı kontrol edilebilirlerken ayrıca onu tasimamaninda şu yüzyılda teknoloji ülkesi Türkiye de suç olması bizim gibi gelismis ülkede çok manidar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değilde bu yeni çipli kimlikler neden uymayacakmış? zaten bu sene yeni değiştirdik.

hadi diğerleri tamamda banka kartı diye verince kasadaki çalışan adını soyadını doğum yerini yaşını her türlü bilgini görebilecek.

sonra senin ismini soyismini bu çalışan sosyal medyada aratacak rahatsız edecek vb. gibi olaylarla karşılabilir. Sakıncalı bir durum gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 20 Haziran 2020; 12:24:1 >
  • Ben nüfus cüzdanından vazgecene kadar bunlar daha iki kere daha kimlikleri yeniler ahahhaha

• Bence şuan ki sistem gayet yeterli. Güvenliği artırıp devam etmek mantıklı. Zaten kartların kalitesi ortada cüzdanda kırılan çok narin kartlar bunlar. Atmler bu kartı yutarsa al başına belayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumhurfatih C kullanıcısına yanıt
    Şuanki kartların çipine yüklenecek.

• yine birileri vurgun yapacak

• Milletten para toplamak için yapıyorlar inadına sanki. Daha yeni kimlik kartı ve ehliyetleri değiştirdiniz. Madem böyle bir şey vardı en baştan yapsaydınız ya şu işi milletle oyun oynuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtulus35

Ben hiç birini yenilememiştim dedim bunlar kesin birleştirecek hepsini bir yere tahminler doğru çıktı.
    Zamlı fiyattan fotoğraf çekmeme rağmen gitmemiştim, sağolsun DH

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkat

Ehliyet zaten bu yeni kimliklere de entergre edilebilirdi. Burada önemli olan banka kartı.

Her kartın numarası farklı. İnternet alışverişi ne olacak?

Kartlar kalacak ise zaten kimliğe entegreye ne gerek var.

Her bankanın çipi ayrı bende 5 farklı banka kartı var. Tahminim sadece biri kullanılır gibi

Alıntıları Göster
    Ziraat Bankası Bankkart Combo ile hem kredi kartı hem de banka kartı hizmeti sunuyor, Pos'a takıldığında sistem işlemi nasıl gerçekleştirmek istediğinizi soruyor. Sinir bozucu bir devlet kurumu bunu yapabiliyor, birçok banka kartı bir çipli kartta birleştirilebilir ama çok sorunlu işliyor ve sağlıklı olacağını sanmam...

• quote:

Orijinalden alıntı: thehakko

İçine bir de gps alıcı takıldı mı tamamdır
    Rfid ve dinleme cihazı takılı diyorlardı...

• İyi hoş da bir tek benim mi aklıma geliyor öze lhayatın gizliliği falan şu çip ile iyice yok edilecek. Osursak sesini ölçecekler artık.Yeni dünya düzenine hoş geldik.

• tubytube kullanıcısına yanıt

O dediğiniz halkbankasında da var. Ama aynı bankanın ürünü aynı hesap ve no yu kullanıyor. Diğer bankalarlar dediğiniz olay biraz zor sanki.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.