Şimdi Ara

Bakan Açıkladı; Türkiye Uzay Ajansı’nun Kurulma Çalışmaları Tamamlandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Bakan Açıkladı; Türkiye Uzay Ajansı’nun Kurulma Çalışmaları Tamamlandı!
    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN Türkiye Uzay Ajansının kurulumuna dair çalışmaların tamamlandığını belirterek yeni yasama yılında meclise sevk edileceğini açıkladı.

Türkiye Uzay İstasyonu‘nun(TUI) kurulma görevinin kendilerine 65. Hükümet’in eylem planı çerçevesince verildiğini kaydeden Bakan Arslan; bütün konularda gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye Uzay Ajansı‘nın kurulması ve uzaya yönelik faaliyetlerin düzenlenmesi hakkında Kanun Tasarısı Taslağı tamamlanarak, Bakanlıkların ve çeşitli kurum ve kuruluşların görüşleri alındı. Meclise sevk edilecek aşamaya geldik”

Türkiye’nin uzay konusunda halihazırda var olan altyapısının ve yeteneklerinin TUI‘nin kurulması ile hızla gelişeceğini belirten Arslan, uluslararası işbirliklerine çok önem verdiklerin, Japon Uzay ve Havacılık Ajansı ve Alman Uzay Ajansı ile önemli işbirliği programları geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Bakan Arslan, kanun taslağını hazırlama esnasında Japonya Havacılık ve Uzay Araştırmaları Ajansı(JAXA), Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi(NASA), Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi ve Almanya Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi gibi havacılık ve uzay konusunda önemli ülkelerin ajanslarını incelediklerini, bu ülkelerin uzay politikaları ve temel uzay kanunlarına ilişkin metinleri göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Kaynak:http://www.azbuzz.net/bilimteknoloji/bakan-acikladi-turkiye-uzay-ajansinin-kurulma-calismalari-tamamlandi.html

• Uzayla ilgili çalışamalar yapan kurumlar zaten vardı. Adını değiştirip her sene yeni binalar, yeni kurumlar açmaya gerek yok. Mesela TUBİTAK Uzay vardı bir aralar, sonra unutulan. Önemli olan senin ne kadar bütçe ayırdığın, ülkendeki üniversitelerde nitelikli ne kadar adam yetiştirdiğin, bu adamlara ne kadar imkan verdiğin. Kağıt üzerinde protokolleri anlaşmaları bu millet çok gördü. Sonuç: FETÖ yapılanmalarıyla tepe taklak olan kurumlar.

Muhalefet olmak için yazmıyorum bunları. Ama artık cidden yeter, gerçekten ciddi büyük bir adım atılsın. Her sene kurum kurarak, kanun çıkararak bilim yapılmıyor. Biraz ciddiyet olsun.
  • Kurumu kurmakla bitmiyorki yeterli kaynak ve beyin gucunu sağlamak için çok çalışmamız gerekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haha : )
    Afferin, "Kurulma Calismalari" en onemli kisimdi zaten.
    Kazma adamlarin cirit attigi bir baska basarisiz ar-ge kurumu kurup benim vergimi car-cur etmeyin ne olur.
    Bilim, universitelerde yapilir. Turkiye'nin astrofizik alaninda en buyuk universiteleri hangileri ?
    Danisirsin bilim adamlarina, alirsin devletten odenegi, acarsin bagis fonlarini, verirsin destegi; calisin dersin. Bu is boyle oluyor.
    http://www.esa.int/Education/International_Space_University_ISU

Soyle "Uzaya gidicez, kurulma calismalarini tamamladik gencler" tadinda insanlara gereksiz gaz vermeyin; cidden inananlar oluyor.
    Iran'in 2009'dan beri var uzay calismalari yuruten kurumu. Adamlarin kendi imalatlari firlatma pad'leri ve dunya yorungesine uydu firlatabilecek teknolojileri var.
    Bizde de bu var:
    http://www.gazetevatan.com/2014-te-turk-roketi-uzayda-48978-yasam/

Yillardir Uzay'dayiz; yok araba yapacagiz vs diye milleti gazliyorsunuz. Kac senedir ayni hikaye. Hele bir soylesinler, hangi hocalar, hangi universiteler calisiyor bu projede, nedir planlari ? Isin yasama-yurutme kisminin hazirliklarinin baslamis olmasi hic bir sey ifade etmez. Ne kadar odenek ayrilacak ? Ne kadar hoca, asistan ; hangi universiteler bu isin icinde olacak ? Insanlari bu konuda nasil egiteceksiniz ? ( Yukaridaki linkteki gibi uzay calismalari egitim programlari olmasi gerekiyor, oyle hayvanat bahcesi mudurunu transfer etmek ile tam olarak yasama-yurutme yapilmis olmuyor malesef )

O yuzden benim yazimin basinda verdigim tepki, bunlarin cogu "teknolojik" haberine verilebilir. Haha.
    Cidden, sadece insaat yapin; o kadarina yetecek kadar vergi alin. Gerisi israf.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye Uzay Ajansı: Adı var, kendisi yok uzay ajansı. Bir şey olacağını da sanmıyorum. -ecek, -acak ekleri beni ilgilendirmiyor. Beni "yaptık"lar, "ettik"ler ilgilendiriyor. O yüzden boş laflara karnımız tok. Ayrıca muhtemelen gerçekten böyle bir ajans olursa da anca tabela ajansı olacaktır. Vergileri toto büyüterek yiyen birtakım insanları beslemekten başka bir işe yarayacağını sanmıyorum. Yani o uzay ajansı lafta öyle olacaktır. Umarım yanılırım, ancak maalesef güvenim sıfır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 27 Eylül 2016; 3:23:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ama ESA'ya dahil olabilsek çok daha iyi olur sanki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.