Şimdi Ara

Çin teknoloji alanında ABD'yi geçme planlarını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin teknoloji alanında ABD'yi geçme planlarını açıkladı

Çin beş yıl içinde, çiplerden yapay zekaya ve kuantum bilişimine kadar gelişmiş teknolojilerin ilerlemesini hızlandırma planlarını ortaya koyarken, ABD ile teknoloji yarışında da çıtayı yükseltti.

Ayrıca Bkz.McAfee'nin kurucusu dolandırıcılık ve kara para aklama ile suçlanıyor

Çin'in teknoloji endüstrisi başta ABD ticaret savaşları olmak üzere salgının ekonomik belirsizliklerinden çok etkilendi ve ülke yakın gelecekte bu gidişata son vermek istiyor. Wall Street Journal'ın raporuna göre Çin, yıllık yasama toplantısında ülke teknolojisini ilerletmeye yönelik beş yıllık planlarını açıkladı: Yapay zeka, biyoteknoloji, yarı iletkenler ve kuantum teknolojileri gibi alanlarda laboratuvarlar oluşturulacak, eğitim programları teşvik edilecek ve diğer araştırmalar için ödenekler artırılacak.

Çin teknoloji alanında ABD'yi geçme planlarını açıkladı

Çin için hayatta kalma mücadelesi olabilir

Çin hükümeti, 2021'de temel araştırmalara yapılan harcamaları yüzde 10,6 artıracağını ve 10 yıllık bir araştırma stratejisi oluşturacağını da duyurdu. Çin'in 5G kullanılabilirliği ve ürettiği yapay zeka araştırmaları hacmi gibi bir dizi teknolojik avantajı mevcut. Zira ülke, tamamen sürücüsüz taksilerin gerçek müşterilere hizmet verdiği birkaç ülkeden biri.

Ancak bu aynı zamanda bir hayatta kalma mücadelesi de olabilir. ABD ticaret kısıtlamaları, kısmen son teknoloji çip üretimi eksikliğinden dolayı Huawei ve ZTE gibi şirketleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. ABD ayrıca Ar-Ge konusunda da lider durumda ve Biden yönetimi 5G, yapay zeka ve elektrikli arabalar için yapılan ilerlemelere yönelik harcamaları artırıyor. Eğer Çin, tecrübeli olduğu birçok alanda gelişimini sürdüremezsa, ABD'nin gersinde kalma riski mevcut.

Kaynak:https://www.engadget.com/china-five-year-plan-for-technology-225618577.html

• Dünyanın en iyi üniversiteleri olan Caltech, MIT, Stanford ve buralarda eğitim görmek için tüm dünyadan gelen üstün zekalı öğrenciler ABD'de. Tüm dünyadaki zeki ve başarılı insanların çalışmak istediği slikon vadisi ABD'de. Kendi halkının bile kaçmak için uğraştığı baskıcı rejimler ancak ayak işlerini yapar veya kopyalar. Bu heriflerin ülkesinde vpn'siz internete bile giremiyorsun dünyadan haberleri yok Trump'ın başlattığı batıdan çine akan muslukları kesme işi tamamlanırsa 1 ayda kuzey koreye dönerler.

Sürekli karıştırılan şey Çin’in teknolojiyi geliştirdiği sanrısı. Çin esasında taklit ve tersine mühendislik üzerine kurulmuş bir altyapıya sahip. Teknoloji geliştirmiyor. Varolan teknolojileri ucuz iş gücüyle sunup düşük fiyat ile muadil ürün üretmek üzerine altyapı oluşturmuş durumda. Teknolojiyi hala batı bloğu geliştiriyor. Çin de bunun muadilini üretiyor sadece.
  • Geçeceği teknolojide, ABD den üretim için Çin’e gönderilen teknoloji. İnsanların anlamadığı şey Ar-Ge, ABD’de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi travmasurgeon -- 8 Mart 2021; 17:5:16 >
  • Turkiyedende böyle bir atak beklerdik çünkü bunu hakediyoruz
  • travmasurgeon T kullanıcısına yanıt
    tamam insanız anlamıyoruz da haber yalan mı demek istedin onu anlamadım. haber de denmiş ki

Çin, yıllık yasama toplantısında ülke teknolojisini ilerletmeye yönelik beş yıllık planlarını açıkladı: Yapay zeka, biyoteknoloji, yarı iletkenler ve kuantum teknolojileri gibi alanlarda laboratuvarlar oluşturulacak, eğitim programları teşvik edilecek ve diğer araştırmalar için ödenekler artırılacak.

• Aynen kardeşim

Daha 14 nm işlemci dökümü yapamıyorsun
    ABD Avrupalı şirketleri hackleyip verilerini çalarsiniz anca

Cep telefonu montajı ile teknoloji geliştirme aynı şey degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 8 Mart 2021; 17:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cin’in abd yi gececegine inaniyorum. Ama cin de acimasiz ve zalimdir, dunyaya amerikadan daha cok kan kusturacagina eminim..
  • Dünyanın en iyi üniversiteleri olan Caltech, MIT, Stanford ve buralarda eğitim görmek için tüm dünyadan gelen üstün zekalı öğrenciler ABD'de. Tüm dünyadaki zeki ve başarılı insanların çalışmak istediği slikon vadisi ABD'de. Kendi halkının bile kaçmak için uğraştığı baskıcı rejimler ancak ayak işlerini yapar veya kopyalar. Bu heriflerin ülkesinde vpn'siz internete bile giremiyorsun dünyadan haberleri yok Trump'ın başlattığı batıdan çine akan muslukları kesme işi tamamlanırsa 1 ayda kuzey koreye dönerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 8 Mart 2021; 19:42:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sürekli karıştırılan şey Çin’in teknolojiyi geliştirdiği sanrısı. Çin esasında taklit ve tersine mühendislik üzerine kurulmuş bir altyapıya sahip. Teknoloji geliştirmiyor. Varolan teknolojileri ucuz iş gücüyle sunup düşük fiyat ile muadil ürün üretmek üzerine altyapı oluşturmuş durumda. Teknolojiyi hala batı bloğu geliştiriyor. Çin de bunun muadilini üretiyor sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin ABD'yi geçebilir. Çünkü rekabet edenlerin hepsi insan. İnsan ise hırslı, zeki, sinsi ve acımasız bir varlıktır. Durdurmaya çalıştıkça inadına savaşır ve aklına koyar ise başarı için her şeyi göze alır. Çin'liler de insan olduğuna göre ben yüzde elli başarı şansı veriyorum.

• travmasurgeon T kullanıcısına yanıt

Çok naif bi yaklaşım bu birader. Çin yüksek nüfusa, hemen hemen sınırsız paraya ve patent gibi engellere takılmama rahatlığına sahip. Eğer Çin'in sadece telefon toplanan bir yer olduğunu düşünüyorsan çok yanılıyorsun.

• cin ile abd arasindaki sert teknoloji rekabeti yapay zekayi cok tehlikeli yerlere tasiyabilir. atom bombasindan bile cok daha tehlikeli bir silahin kapisini aralayabilir. isler ciddilesirse iki tarafda sonunu dusunmeden hic bir etik ahlak kurali tanimadan en guclu yapay zekayi yapma yarisina gireceklerdir, keza yapay zekada bir kac sene one gecen karsi tarafa sanayi devrimi kadar fark atacak demektir. yulari bosalmis yapay zekanin nerelere gidecegini tahmin etmesi imkansiz.

• Abd de 2 işlemci firması var intel amd vs lerde var microsoft var vs bunlar oldukça çin abd yi geçme şansı olmaz bunları üretemez abd baya yol almış bir kere parası dolarda degerli bütün dünya dolarla dönüyor bu bile yeter abd yi kimse geçemez..
  • SuperVisör kullanıcısına yanıt

çin'in bunları satın alma olasılığı var bakınız: tencent. oyun sektörünü ele geçirdi adamlar.

• darkaura kullanıcısına yanıt

Hangi zaman diliminden bahsediyoruz? Ben yakın gelecekte bu kadar gelişmiş bir yapay zekâ oluşturulabileceğine ihtimal vermiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kopyalama cihazı yapda al al kopyala hırsızlık yapıcam diye zaman harcama
  • bi de bizim halimize bak

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

yasam sureniz icinde gormeniz gayet olasi. keza yapay zekanin gelisimi lineer degil, ussel. her sene kendini katliyarak artiyor. sorun suki insan seviyesine geldiginde orada oylece durmayacak, 2-3 sene icinde insani 2ye katliyacak, 5 senede 4de, sonrasi dahada tehlikeli, muhtemelen bine milyona katliyacak. cunku simdiye kadarki islemcileri, yapay zekalari hep insan tasarladi, 2-3 senede bir onlari 2ye katlayan insan zekasi ama insan zekasi sabit degismiyor. sonraki asamada yapay zeka kendi kendini tasarlamaya basliyacak. daha yuksek zeka ile daha iyi tasarim yapacak, daha iyi tasarimin getirdigi zeka ile dahada iyi tasarliyacak. buda buyuk bir zeka patlamasina neden olacak. bu nokta icin konmus bir tanim bile var, singularity, tekillik. cunku bu noktadan sonrasinda ne olacagini bilebilmek insan algisini zeka kapasitesini asiyor. cin amerika arasindaki tehlikeli sert rekabet bu sinirin kontrolsuzce asilmasina, hic beklenmeyen sonuclarin cikmasina neden olabilir.

• çin partisinin propagandası takmayın bu kadar onlar anca çalar orijinal bir şey üretmek zordur siz hiç ünlü çin bilim adamı duydunuz mu Çin teknoloji alanında ABD'yi geçme planlarını açıkladı 

• kendi müttefikleri olan rusyadan bile uçak projesi çalmışlardı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.