|
Bakan Kacır, Ay projesi hakkında konuştu: Milli hibrit roketinden büyük başarı
-
-
Sert iniş iptal oldu benim bildiğim kadarıyla.
Tüm imkan ve kabiliyetler direk yumuşak iniş ve bilimsel çalışma yapmak üzerine planlanıyor olabilir .
O yüzden 2027 gibi fırlatma düşünülüyor.
-
Aynen ciddi derecede projeyi kapsamlı hale getirdik, klasik Türk mantığı işte önce başaramayız yapamayız edemeyiz diye diye düşük başlıyoruz sonra a bu kolaymış bu kadar para harcamışken iyisini yapalım derken proje abarıyor uzadıkça uzuyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet bizde büyük projelerde genellikle yola çıkarken ortaya atılan fikir yol alırken absürt bir şekilde daha kompleks bir hale gelir.
Ay Projesinde teknik ekip bu işi başarabileceğine inandıysa zaten ara aşamalar için zaman harcamaya gerek yok.
Telekomünikasyon projelerinde Türksat 6A 'ya kadar yüklenici firma uyduyu yerine oturtup teslim ederdi bize.
Türksat 6A projesinde yörünge transferleri konusunda yerli yazılım ve insan kaynağı kullanılması sonucunda tecrübe edinilmiş olabilir.
Ay projesi için kullanılacaktır.
@gun
-
Harika bir haber.Butur projelere cok daha fazla buyuk butceler ayrilmali ve projeler hizlandirilmali.
-
Güzel haber öncelikle ülke savunması için ve uzaydaki hakimiyetimiz için güzel gelişmeler, tamam yeni başladık ama çok hızlı olmamız gerekiyor. Geçmişte yapmadıklarımızdan dolayı zamanımız çok sınırlı ve ortalık karışık, BAYKAR ın FERGANİ projesinin de hızlı şekilde gelişmesi lazım biran önce faaliyete geçmesi gerekiyor.
-
DeltaV firması yapıyor bu roket fırlatma yakıt işini, gerçekten de çok yoğun çalışıyorlar. Firma özel ancak devletin hibe desteği ile yürütüyorlar işleri. Şu ana kadar geri adım olmadı, hızlı bir şekilde ilerliyor durum.
-
Az önce tv de haberde 2026 da uzayda vs diyordu.
Güçlü ülke mesajı verir dünyaya.
Teknolojisi iyi mesajı alınır, siha silah vs daha kolay satar.
Teknolojik olarak bu araştırmalar başka alanlarda kullanılacak bilgilere öncülük eder. Yoksa aydan kimse altın toplamıyor ama nasa araştırmaları dünyada kullanılacak teknolojileri geliştiriyor. Çoğunlukla silah, savunma sanayi ama bir yandan da sanayi için kullanılabilir teknolojileri geliştirebilirler.
Her ne kadar ekonomi paldır küldür gidiyor olsa da bunlara bütçe ayrılabiliyorsa batık değil demektir. Halka da bu mesajı verir ama tabi biz batmışız bitmişiz demeyü sevdiğimizden yakınmaya devam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
DeltaV firması yapıyor bu roket fırlatma yakıt işini, gerçekten de çok yoğun çalışıyorlar. Firma özel ancak devletin hibe desteği ile yürütüyorlar işleri. Şu ana kadar geri adım olmadı, hızlı bir şekilde ilerliyor durum.
|
Sert iniş iptal oldu benim bildiğim kadarıyla. Tüm imkan ve kabiliyetler direk yumuşak iniş ve bilimsel çalışma yapmak üzerine planlanıyor olabilir . O yüzden 2027 gibi fırlatma düşünülüyor. |
Harika bir haber.Butur projelere cok daha fazla buyuk butceler ayrilmali ve projeler hizlandirilmali.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X