Şimdi Ara

Bakan Karaismailoğlu'dan eSIM açıklaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
6.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • esimi geçin. yerli ve milli iktidar istiyoruz. bu iktidarla olmuyor bu iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

defalarca bizzat kendim dedim, sabit yaşadığınız ülkede, sürekli kullandığınız hat için e-sim alınmaz diye, bazıları benimle dalga geçti. yine belki bir gören olur diye yazıyorum e-sim online olarak işlem yapılsın, gideceğiniz ülkeye varmadan hattınızı alın, uçaktan iner inmez kullanın, işiniz bitince profili silip atın diye yapılmış bir uygulamadır.

ülke içinde bizler için hiçbir avantajı yoktur. esim iphonları çift hatlı kullanmak için yapılmış bir teknolojide değildir...

• maaart M kullanıcısına yanıt

Normalde 2 tane telefon kullanıyorum ve telefon değiştirmeden önce 2 tane 6s plus kullanıyordum sürekli birinin şarjı bitti, o oldu bu oldu diyordum. Hazır yeni telefonda 2 sim kullanma imkanım varken niye kullanmayayım ? Adamlar teknolojiye adapte etmişler ben kullanmayacaksam ne anlamı kalır ?

• ne kadar komik bir muhabbet, esimin ne teknolojisi var ki yerlisi millisi oluyor. tam bir saçmalık

üretici cihazın içine id si bellir bir sim gömüyor, şebekelerede fiziki sim id si yerine bu gömülü id tanıtılıyor, hiç bir yeni teknoloji yok, ilave yatırım yok, yenilik yok, birtek qr kod yada indirme ile numaranın cihazın içinde üreticinin gömdüğü esim id si ile eşleme var, bunun neyi yerli ve milli harbi komedi.

markette yerli sarımsak bulamaz hale geldik, adamlar adan zye hiç bir noktasında yeni birşey olmayan olayı yerli ve milli diye havanda su dövüyor

önceki mesajda dediğim gibi esim çift hatlı telefon için üretilmiş bir teknoloji değil, apple çift hat olayını yılardır desteklemiyor bile, konu çift hat olsaydı 2 nano sim girişli cihaz yapardı, siz amacı başka olan bir uygulamayı dolaylı olarak kullanıp çift hatlı kullanım olayından faydalanıyorsunuz, çift hat kullanımı esim ile bulunmuş bir teknoloji zaten değil... tamam vodafone en sorunlu firma ama diğer iki firmada da benzer sorunlar uygulama başlayınca yaşanacaktır...

• Eskiden Türk malı derdik . Artik o bile irkcilik sayiliyor galiba onun yerine yerli milli saçmalığı cikardilar. Cok yazik bir Kurt kokenli olarak ben bile sinirleniyorum

• maaart M kullanıcısına yanıt

Apple çift simi artık destekliyor bilginiz olsun, linki altta paylaşıyorum. Onun da yanı sıra sorun apple veya teknoljide değil ki, çok basit bir konu olan aktivasyon işlemini yeniden yapamayan operatör vodafone sorunlu. Gördüğüm kadarı ve yazılım bilgim ile beraber süreci anlatmaya çalışayım size,

aktivasyon kartındaki qr kod okutulunca içinden 3 tane parametre çıkıyor.

1. SM-DP+Address
    2. Activation Code
    3. Confirmation Code (Optional)

bunlardan anladığımız kadarı ile SM-DP+Address'e aktivasyon kodu ve diğer parametre ile gidince web sitesine login olur gibi bir token alıyor ve telefona kayıt ederek bunun üzerinden işlemleri yapıyor. Ancak ve ancak qr içerisindeki bu veriler tek kullanımlık (bu konu da gayet normal çünkü diğer türlü hack ihtimali olurdu) ve yeniden kurmak istediğimizde Activation Code ile Confirmation Code parametrelerinin bizim sim bilgilerimiz ile eşleştirildiği yeni bir tane kayıt gerekiyor ve bunları qr içerisine gömmek kalıyor (en basit yönü burası zaten).

Sonuç olarak yapılması gerekip yapılmayan şey ise İlk aktivasyonda yapılan işlemin aynısının arka planda yeniden yapılıyor olması ve bana yeni bir qr kod veriliyor olmasını bekliyorum, bir sistemde bunu yapmak e-SIM hizmeti vermenin %1'i kadar efor gerektirmez kanaatindeyim.

Apple çift sim desteğine ait örnek url :

https://support.apple.com/tr-tr/HT209086#:~:text=%C3%87in%20ana%20karas%C4%B1%2C%20Hong%20Kong,i%C3%A7in%20iki%20telefon%20numaras%C4%B1%20kullanabilirsiniz.

• Yav ülkemizde o kadar cahil insan varmış ki. Sanki SIM olmadan kullanmayı biz bulmuşuz gibi lanse ettiler. Üstüne basa basa içinde fiziksel SIM yok dediler kaç kere. Bunada alkış kıyamet koptu. Vay anasını ya

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Vodafonda var ancak herkese açık değil redli paketlerden bir kaç ay kullanınca genelde teklif ediyorlar
  • AndOne kullanıcısına yanıt
    O da çekmiyor
  • rasterx kullanıcısına yanıt

Yerli ve milli diye pazarlanan neyden tam olarak fayda geldi söyle de bilelim drone vs diyeceksen o sektörün içindeyim hiç uğraşma. Yerli ve milli pazarlaması iyice suyu çıkarılıp içi boşaltılmış bir kavram haline geldi. Dalga malzemesi oldu sayelerinde. Artık iyi bir şey üretse bile Türk girişimciler yerli ve milli kelimelerini kullanmaya çekiniyorlar. Yaptıklarının önemi kalmayacak olay "YERLİ MİLLİ" kısmına kayacak diye.

vodafonun sorunlu olmadığı hiç bir şey yok, ben bu çin-makao olayına anlam vermeye çalışıyorum, US-EU-ME pazarlarında çift simli ürün hiç satmaz konusu bile geçmezken, çin-makao da böyle bi cihazın bulunması nasıl bir mantıktır anlam veremedim...

• Light of Galadriel kullanıcısına yanıt
    Nasıl bakarsan öyle görürsün,senin zihniyetine göre burada yazacağım her kelime senin için bir anlam ifade et etmeyecegi için sana cevap dahi yazmamayi yegeylerim.
  • her simli cihazdan ek vergi, her mobil hattan ek vergi alınırsa ne sim teknolojileri bizi ilgilendirir ne IOT teknolojileri... Döviz kuru yetiyor zaten teknolojiden kopmaya!

• Pasaport kayıt ve 1.8k TL harç istenen ülkenin bakanı yerli ve milli diyor.

• rasterx kullanıcısına yanıt

Savunma sanayinde çalışıp projeler yapan birisi olarak konuşuyorum aloooo boş konuşmuyoruz siz gibi açın gözlerinizi; bakıyorsun ama görmüyorsun. Benim zihniyetim falan diye bir şey yok. Ben ideolojiler ve insanların peşinden koşmam sen gibi . Yüzlerce binlerce gerçek bilim insanını, mühendisi bu yerli milli masalıyla küstürdünüz. Projelerine destek verilmedi. İnsanlar aç kaldı 1 ay geçiremediler. Beş parasız kaldılar. Şimdi de tek tek yurtdışına gittiler gidiyorlar. Ben bunları anlatmaktan yoruldum artık. NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN

• kuasudba kullanıcısına yanıt

Çok haset ediyorum ve üzülüp dertlenmekteyim... :(

İçim kıs kıs kıs haset dolu.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    ben de öyleyim. ben yapamıyorsam kimse yapamasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bütün mesajları okudum bir şey anlamadım.
    e-sim teknlojisi bütün telefonlarda gömülü olarak gelmeyecek mi?
    Biz de operatörümüze gidip bir pin numarası ile o operatör e dahil olmayacak mıyız?
    Bu bakanın yerli ve milli diyerek övünerek anlattığı şey nedir? Yani eSim i kendi bulmuş gibi övünmesi nedir? Bu geliştirilen şey nedir. Yazılım mıdır, donanım mıdır?
    Biz eSim e geçmek için neden ayrıca bir para verelim. Zaten aldığımız telefon buna uygun yazılım ve donanıma sahip olacak. Ayrıca her geçtiğimiz operatör e neden para verelim. Bakanın sevindiği olay burası olmasın. Her sene eSim e zam yapabileceği hayali ile yaşıyor olmasın. Bu kadar sevindiğine göre.

Nerede yanlış düşünüyorum. Doğrusu nedir. Bakan neden bu kadar çok seviniyor. Bize girdisi nedir. Bizden çıkan nedir?
    Bilen birisi bilgi versin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 24 Aralık 2020; 20:28:12 >
  • ratsx kullanıcısına yanıt

geliştirilen yapılan hiç birşey yok, bulgularınızda haklısınız, laf olsun torba dolsun, kaç yıldır yen telefonlar zaten esim destekli geliyor, insan utanır kaç yıl geç kaldık sessiz başlatalım servisi çaktırmayalım der, bunlar rezillik ile reklam yapıyor...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.