Alnım secdeye değiyor diyen adama ben oy vermem, net. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bakan makam aracıyla öğle yemeğine gitti istifası istendi istifa etti (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
İşte zihniyet farkı bu oluyor. Siyasetçiler ülkenin, milletin, halkın içinden çıkıyor uzaydan gelmiyor bunlar sonuçta. Toplum neyse siyasetçisi de odur. Toplumda hırsızlık, ülkeyi soymak, ben geçsem ben de soyar tokatlarım anlayışı olduğu ve bu normal karşılandığı sürece içinden çıkan siyasetçi de aynısı olur, o siyasetçiden hayır mı gelir ülkeye? Hırsız hırsızı kollar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun zamanındada ne kadar banka varsa hortumlandi halkın paralarına çöktüler Ecevit ve Demirel yönetimi kadar Türkiye tarihinde daha kötü bir yönetim oldumu ben hatırlamıyorum. Mevcut hükümeti sevmem ona muhalefet olanları hiçten sevmem (ideoloji olarak sevmem insan olana sevgim saygım sonsuzdur )ama her ikiside 2001 tarihini yaşamiş insanlar için iyidir keşke devlet işlerine bulaşmasaydıda bağışları eksik kalsaydi memleket daha büyük hale gelirdi. Hükümet kur hükümet devir suyu çıktı siyasetin Ecevit döneminde ve her seferinde de ekonomik kriz çıkarmayı başardı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_a -- 5 Şubat 2025; 0:10:20 >
Zorla mı bakan milletvekili oluyorlar bunlar yani ? Maaşlar çok yüksek değildir belki bilmiyorum ama idealist kimselerin siyaset yapması için belki de bakan milletvekili maaşları düşük olmalı. Böylece müteahhit sayfasından kurtuluruz belki
Oralarda bunu yapan kişinin partisi zarar görüp oy kaybı yaşayabileceğinden partisinden baskı görebilir. Oysa burada kamudan biri hırsız -yolsuz olunca vatandaş ona teveccüh eder irtibat kurup beni de bir yere yerleştir der. Burda iktidar güçlü, sistem tek kişi etrafında döndüğü için tek adam toplumu da dizayn ediyor . İmama bak cemaati görürsün misali ( Bahçeli RTE anayasaya uymuyor O'nun istediği anayasaya yapalım dedi yaptılar yine uymuyor . Mühürlü oy pusulası getirdiler yine uymadılar ..Askeri dönemden kalan yasalar olsa neyse kendi yaptıklarına da uymuyorlar . Halk askere tapar güçlü diye şimdi baştakiler de asker veya darbeciler kadar güçlü olunca itaat eden toplum yarattılar .-Hz Ali zamanı - Muaviyenin dişi deveyi erkek diyen bir toplum yaratması gibi)
Her zaman söylerim; İyi bir müslüman lazım değil bizlere, iyi ahlaklı insanlar lazım.
Şimdi sen bunlara gevur, kafir dersin ama ama onların %1 ahlakına sahip değiliz. Cenneti adamlar bizden daha çok hak ediyor. Çünkü onlar iyi ahlaklı insanlar. Biz şunu yapamadıktan sonra her hafta cumaya gitmenin, oruç tutmanın ne anlamı var. Zihniyetimiz çok bozuk.
-
Dinlerin çıkmazı da burada zaten. Konuşulacak çok şey var da. Zor yahu. Bunları konuşmak, tartışmak zor. 3000 yıl önceki insanların bizden rahat düşünüp tartışabilmesi üzücü.
Kimse ahlaklı olduğu için istifa etmez bence .Mutlaka baskı vardır parti oy kaybedecektir bunun için partiden istifa etmesi istenmiştir yoksa kendileri partiden atacaklardır
Din bir sistem getirmeye çalışmıştır ahlak sonra oluşan bir sey yani sistemin sonunda oluşan birşey ..şimdi sistem kötü Allah korkusu da yok ülkeyi yönetenlerde muhtemelen ( yolsuzluk başka hırsızlık başka diyen zihniyet var ) böyle bir durumda laik sistem daha başarılı görünüyor . Laik sistemde sistem önemli kurallar yasalar önemli çünkü başka yön gösterecek birşey yok . Oysa bizde adamlar kendileri yaptığı anayasayı da yasaları da uymuyor uymayı çalıştıkları ihale kanunu bile 200 kez değiştirmişler yine uymuyorlar . Bizde kuralsızlık kural haline gelmiş Allah herşeyi bilir veya herşeyin nedeni Allah'tır denilip geçiliyor ve sadece iktidarın aleyhine olursa işte o zaman bunu nasıl engelleriz diye yasalara bakılıyor ya yeni yasa - kararname çıkıyor yada kanun çıkmadan işlem yapılıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
esasında iyi bir müslümanın zaten iyi ahlaklı olması gerekiyor. ama bu işin kağıt üstü tanımını istediği gibi eğip büken sayısı çok fazla olduğu için ülkenin hali ortada. baaaaazı cemaatler darül harp dedikleri saçmalık altında her türlü kul hakkını yiyip kendilerince kendilerini aklamadı mı? ayrıca ülke hristiyan olsa çok mu bir şey değişecek? brezilya arjantin gibi nüfusu fazla, inançlı olduğunu söyleyen sayısı da oldukça yüksek bir ülke olurduk, oraların da buradan pek farkı yok zaten, en azından futbolda iyiler. bizde o da yok
yoksa dediğin gibi, x atölyesinde bir patron çalışanların ekstra mesai ücretinin üstüne yatar sonra ortamlarda vaaz verir o hesap.
-
Dindeki ahlak ile günümüzdeki evrensel ahlak arasında uçurum var. İstediğin kadar hırsız, namussuz, yalancı, dolandırıcı, ahlaksız ol farketmez. Yeter ki inançlı ol. Dindeki en yüksek ahlak seviyesi 1400 sene önce yaşadığı iddia edilen bir adamın tanrı ile konuştuğuna inanmak.
Siyaset neden idealizm olsun ki? Adam'in senin de dedigin gibi hic bir gucu yok, millet suratina yumurta atsa ceza almiyor, tokat atan var, kimse sallamiyor. Gider bir firmada yonetici olur yillik 250,000 euro maas alir, ama bakan olunca aldigi para aylik net 6-7 bin euro oluyor. Ne anladik bu isten?
-
250bin Euro almak varken niye 6bin Euro alıyor o zaman? Yoksa 250 bin Euro almak icin başlangıçta kamuda 6 bin Euro ile kendine kariyer ve yol mu yapıyor?
Siyaset idealistlerin işi olmazsa dolandırıcıların yeri olur Türkiye'de olduğu gibi . İşi çok iyi biliyorsa kamuya girmeden kazansın ama zenginleşmek için kamuya yada bakanlığa -milletvekilliği kapak atmasın . Bakalım yapabiliyor mu yapamıyor mu?
Bizim ülkede ise kendine önce 20 milyon a yakin değerde Audi A8 aldiriyor sonra da görevi bitmesine rağmen alinan araca çöküyor bazıları.
Hocam kimse kusura bakmasin, Bakan eger bir ulkenin bir programini yonetiyorsa, en azindan bir CEO maasi alacak! ALmiyorsa o zaman hirlisi hirsizi bakan olur, kimse kusura bakmasin. Idealistlikle bir ilgisi yok, vatani isgalden mi kurtariyorlar sanki? Bugun buyuk sirketlerin CEO'lari 4-5 milyon dolar aliyor yillik. Bakanlara gelince aman yumurta atalim, kufredelim, tokat atalim, idealist olsun, maas az olsun, bu nedir? Ne kadar ekmek o kadar kofte, biz ulkeyi ileri goturen kariyerli, guclu bakan istiyorsak o zaman ucretini odemeliyiz.
Ben sahsen devlet baskanlarina bile yillik 100 milyon dolar maas odenmesini uygun buluyorum. Boylece ulke haklarini daha iyi korur (Bizim ulkemiz icin degil, bizimkilere 1 milyar dolar maas versen yine yerler, ben Avrupa ulkeleri icin soyluyorum)
Mesela saglik bakanligini, dunyaca unlu bir cerrahin yapmasini istiyorsak o adama yillik 10 milyon dolari odemeliyiz, bu kadar basit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 5 Şubat 2025; 15:51:49 > -
Alnim secdeden kalkmaz diyerek din somurusu yapanlara oy vermemek cok mantikli, ayni sekilde liyakatlari sifir olup da ana muhalefetlige soyunanlara da dur demeliyiz. Ikisini ayni anda yaptik mi, hem malumlerden hem de CHP'den kurtuluruz. Bu sekilde Turkiye liyakatli yoneticilere kalir.
-
-
Su namazli ağzımla bak yarım saat sonra bir toplantım var, umarım küfrettirmezler :D
-
Hristiyan ahlaki boyle oluyor demekki.
Konuya girmeden Türkiye olmadığı o kadar açıktı ki.Hatta sen başlığa Türk bakan bile yazsaydın konuya girmeden hadi len derdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 5 Şubat 2025; 21:55:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizde bırakın böyle bir şey olması bir yana özel bir jetle Türkiye turu atıp daha sonra yemeğe gitseler dahi değil istifa etmek özür dahi dinlemezler. Zaten gündem olursada en kısa sürede yayın yasağı gelir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X