Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu, 85 milyonun kimlik bilgilerinin çalındığını onayladı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
3
Favori
7.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sadece bir ekleme yapmak isterim.

Pardus projesi Uludağ Üniversitesi tarafından geliştirilmedi.

Ulusal Dağıtım anlamına gelen uludağ kısaltması kullanılmıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt

teşekkürler bilgilendirme için, ben internette ne gördüysem onu aktarmıştım

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Projenin başlangıç, gelişme ve ilk kararlı sürüm dahil her aşamasını dikkatli takip etmiştim o dönem ve kendimce de bir takım katkılarda bulunmuştum.

Nelerin doğru nelerin yanlış yapıldığına dair detayları zaten çokça yazılıp çizildiği için burada değinmem gereksiz olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt

hocam ben o proje keşke sonlandırılmasaydı diyorum, windows bile windows olana kadar(şahsi fikrim bence iyi bir işletim sistemi değil) kaç yıl geçti... ha çok mu iyi windows? hiç de iyi değil sistem açıkları çok fazla her yamada daha da hantallaşıyor sistem kararlılığı çok kötü... bir sürü sebep var kullanmamak için ama alternatifi olan mac os çok pahalı ve kendi ürettiği bilgisayarlardan başka bir yere kuramazsınız... yani demem o ki millet windows kullanıyor ama işte kullanıyor(rezalet olsada) alternatifi yok gibi... bir tek linux var alternatif onun da yazılım desteği sınırlı yani demem o ki başka bir altenatif çıkana kadar insanlar windows kullanmak zorunda sadece bu sebepten pardus projesi devam etseydi şahsen yerli ve milli olmasa bile belli bir aşamayı geride bırakmış şimdi başka bir aşamaya geçmiş olurdu... böylelikle ben dahil benim gibi düşenen insanlar kullanmaya başlamışlardı

• Çocukları koruyamadı kadinlari koruyamadı adaleti koruyamadı bilgileri koruyamadı siz ne boka hükümet başındasiniz akp MHP

• Rahatlıkla uyuyun güvendeyiz... 🤣🤣🤣

• Şu olay şeytana ve israil 'e nasıl bağlanıyor ya meraktayım. Bizim yeterli iş bilgisi olmayan insanları bir yerlere getirme durumumuzun hangi birimin şeytani düşünceleri ile ilgisi var bu yönden bakmak lazım demek ki. o zaman aklıma Yönetim tabakası şeytani güçlerden oluşuyor sanırım demek geliyor ama , yok ya öyle değildir ya . Değildir dimi ya , yok ya değildir bu adamlar kaç senedir başımızda, yok yok değildir. Ulan yoksa ... yok ya değillerdir ya.

• yosunkaya kullanıcısına yanıt

çeyrek asıdır yönetimdeler! sizce bu zamana kadar bir şeyler yapmış olmaları (iyi anlamda) gerekirdi değil mi? onlara göre eflasyon çok düşük seviyede, emeklileri enflasyona ezdirmediler, her kes güllük gülistanlık hayatına devam ediyor... bunlar doğrumu? çarşıda pazarda ne durumda ülke? bunlar enflasyonu hesap ederken çarşıya paza girmiyorlar bunları bilin çünkü herşey bunlara milletin vergisiyle bedava geliyor... daha da bir şey söylemiyorum moralim daha da bozuluyor...

• kimlik bilgilerinin çalınması ile ilgili uygun koşulları, o makamlardan sorumlu olanlar hazırladı. 2009 'lara kadar dışa bağımsızlığı sağlayan, TL biriminin dövizler karşısında '0.00' seviyelerine düşmemesi ve hiç çalışmadığın halde para biriktirerek 100 dolarlık ürünün 100-105 dolara alınabilmesinin garantisi olan ülkeye bağımsız gelir kaynağı sağlayan en temel stratejik üretim ve hizmet kurumlarını satmaya çalışarak sonlandırmaya, tarım ve temel gereksinimlerde bile dışa bağımlılığı köklendirerek tek dünya devletine çalıştıklarını açıkça anons eden sonradan görme kendilerini binbir dümenle seçilmiş gösteren niteliksiz ganimetci 'yöneticiler' sorumlu değil de, 'toplum' ya da 'bilgisayar korsanları' mı sorumlu? zemini yurttaşlar mı hazırladı, korsanlar mı?
    bu devreden sonra seçimler ve demokrasiden birşey beklenmemeli çünkü arkada yönetimi başta tutan başka dış aktörler var, yargı da o yüzden tasfiye edildi.
    apar topar yapılan özelleştirmeler döneminde (lise öğrencisi iken), bunların 'acaba ne yapmaya çalışıyorlar' diye düşünürken aniden kafama takılıp uzun yıllardır aklımda dolaşan bir konuydu kimlik bilgilerinin çalınması, ve öyle de oldu. yıllar önce mantıksızca yapılanlarda şüphe görebilen duyarlı her duyarlı yurttaşın bu olasılığın an meselesi olduğunu öngörmemesi mümkün değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 19 Eylül 2024; 05:26:24 >

Bir emekli olarak hemfikirim seninle, zaten bende kinayeli yazdım, sinkaflı da yazabilirdim ama şimdilik bu sertlikte yeter diye düşündüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ülkemizden veya diğer ülkelerden bu tarz büyük trilyon nasa, google, microsoft gibi kurum-şirketlere kabul alabilip uzmanlaşabilecek tecrübeli bilgisayar, yazılım mühendisliği - geliştirme seviyesine gelen insanların arasında emin olun 1 tane bile eğitim bekleyerek oralara giden - gidebilen insan yoktur. Bu devirde mesele eğitim, bilgiye erişim değil irade - azim ve sabır meselesi. Ücretsiz, düşük ücretli her dilde internette tonlarca bilgi - kaynak - içerik var. Harvard gibi üniversiteler bile videolu ders anlatımlarını internetten ücretsiz yayınlıyor.

Bir şeyi sıfırdan baştan yeniden yapma esasında bilgi eksikliği ve hakimiyet - tecrübe yetersizliği, korkusu ile pratik - araştırma - öğrenilmesi gereken 10-15 yıllık ciddi miktarda farklı konu, alanlardaki efor sorumluluklardan içgüdüsel kaçma - kurturma yaklaşımı. ( Bu yanlış ve tutarsız davranış sık bir şekilde bende de var ne yazık ki ) Bu tarz büyük profesyonel uzun süreli ciddi beyin ve maddi yatırım, çalışma gerektiren konularda somut rasyonel - verimlilik - performans faydası veya ticari fayda olmalı ki hem teknik hem ticari olarak bu kadar yüksek riskli faaliyetlere girişilmesi için bir gerekçe olsun.

Bugünkü güncel işletim sistemlerinin çekirdekleri, ilk yapıları dahi 1960-1980'lerin UNIX, POSIX gibi işletim sistemleri, yapılarının büyük oranda örnek, referans alındığı, tekniklerin - yapıların bazı konularda birebir kopyalandığı yada özelleştirilip küçük teknik detaylarda farklı çözümler, geliştirmeler yapılan çok ciddi bir süreç.

Nasıl fiziksel üretim, mühendislik alanlarında inanılmaz devrimsel gelişimler dünya çapında olamıyorsa ( Yapay Zekanın bu kadar yaygınlaşabilmesini ve fayda - değer sağlamasına vesile olan "attention is all you need" bilimsel araştırma çalışması sonucu gibi istisnalar haricinde ) öyle bir işletim sistemi yapalım ki Google, Microsoft ve diğer şirketler, tüm insanlık bu nasıl bir işletim sistemi mükemmel ya diyebilecekleri inanılmaz somut bir atlama, sıçrama yaratmak imkansıza yakın olduğu için ister linux ve diğer işletim sistemi çekirdekleri ister sıfırdan yazılarak işletim sistemi yazmak o işletim sistemini tek başına bireysel tüketiciler, kurumsal işletmelerin tercih etmesi - kullanması için yeterli değil. Ya işletim sistemini kullandırmak, tercih unsuru haline getirmek için milyarlarca doları reklam, sponsorluk, teşvik için insanlara, kurumsal şirketlere dağıtacaksın yada Apple gibi her konuda biraz biraz üstün - avantajlı konuları donanım, yazılım, uzun süreli stabil - ideal sürdürebilir kullanım deneyimi, marka albenisi ile cazibeli hale getireceksin.

Microsoft gibi işletim sistemi devi bile Windows Phone'da bunu başaramadı. Az sayıda Windows Phone 8 - Windows Phone 10 cihaz satışları, Google - Apple ve yakın partner şirketlerinin hem ticari olarak fizibil görmeyip hem de özellikle Google'ın rakibime Youtube ve diğer uygulamaları sağlamam hamlesi ile Lumia ve benzeri cihazlar oldukça güzel, performanslı hatta Windows Phone o zaman ki android'e göre daha stabil, etkileyici olsada oyun, uygulama, hizmet eksikliği Windows Phone'u bitirdi. Bugün gamepass için 50 milyar dolardan daha fazla para yakan, yatırım yapan Microsoft o zaman bu paranın yarısı kadar Windows Phone marketi için oyun, uygulama geliştirilmesi - artması için yapsaydı böyle olmazdı.

Geçelim işletim sistemini bugün 8 küsür milyar nüfuslu insanlık neredeyse 2 - 3 tane web browser motoru - engine'ına sahip. 3.cüsü düşen kullanım - tercih sonuçları nedeniyle yok oldu olacak durumunda. ( Mozilla'nın bir diğer sorunu da Google'a haksız rekabetten açılan davalar sonrasında Google'ın bir süredir Mozilla'ya sağladığı bağışların hukuki - kanuni olarak olası önlenmesi, durması sorunu. Chrome'u geliştiren Google her ne kadar Chrome'un tekelleşmesi ile güç avantajı elde etsede Web sektöründe performans, gelişim rekabeti için olsa gerek ki Mozillaya da 300-500 milyon dolar gibi ciddi fonluyormuş )

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

zaman ayırıp deyatlı bir şekilde bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, "başlamak bitirmenin yarısıdır" felsefesi ile yola çıkıp sonrasında "kervan yolda düzülür" ile devam etmeliyiz... tekelden kurtulamasak bile en azından kendimize yetebilecek bir işletim sistemi gelirtirmekte fayda olacağını hep savunuyorum... bunu bir yerlerden başlayarak ve sonrasında zamanla kendimizi geliştirerek yapabileceğimize inanıyorum

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.