Şimdi Ara

Bakan Varank'tan maske açıklaması: Medikal ürünlerde karaborsaya müsaade etmeyeceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2019-nCoV veya Covid 19 olarak bilinen, popüler ismiyle yeni tip koronavirüs ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada yoğun endişeye sebep oluyor. Virüsle temastan kaçınmak için pek çok vatandaş medikal maske gibi koruyucu malzemelerden yararlanıyor ve arz talebi karşılayamadığından dolayı pek çok bölgede artık insanlar medikal maske bulamıyor veya fahiş fiyatlara satın almak zorunda kalıyorlar.

Ülkemizde de medikal maske kullanımı hızla yaygınlaşıyor ve rağbetle birlikte artmayan standart fiyatlarla, yeterli sayıda maskeye ulaşabilmek vatandaşların en büyük gayelerinden bir tanesi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ASKON Kültepe Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada vatandaşları endişeye sürükleyen bu konuya da yer verdi. 

Bakan Varank, konuyla ilgili "Medikal ve koruyucu malzemelerle ilgili olarak da üreticilerimizle koordine halindeyiz. Türkiye'deki ihtiyacın kat kat üstünde kurulu kapasitemiz var. Bunun için üretimin önemli bir kısmı zaten ihraç ediliyor. Vatandaşlarımızın gönlü müsterih olsun. Karaborsa oluşmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Aynı zamanda yurt dışından alınan ara mamullerin yerli üretimi için de çalışmaları hızlandırdık. Üreticilerle Ar-Ge merkezlerini bir araya getiriyoruz. Böylece sahada kullanılan ve herkesin rahatlıkla erişebileceği daha da düşük maliyetli ürünlerin önü açılacak. Sağlıktan ticarete, sanayiden turizme, ulaştırmadan milli eğitime varıncaya dek tüm bakanlıklarımız bu konuda yekvücut oldu.İşi en başından bu yana büyük bir titizlikle ele alıyoruz. Bundan sonra da aynı hassasiyeti sürdüreceğiz." açıklamalarında bulundu.

(Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank) 

• ANLIYORUM...

• Yav heee heeeee

20 liralık maske 150 olmuş

Bakan Varank'tan maske açıklaması: Medikal ürünlerde karaborsaya müsaade etmeyeceğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyur müdahale et o zaman kardeş? Haftalar önce 5 lira olan şey şu an 70-80 lira. Boş konuşmak,atıp tutmak da, para hırsıyla her krizi fırsata çeviren ahlaksız zihniyetin bir parçasıdır.
  • Yaptırım gücünüz mü var? Ne yapabilirsin? İthalat yapamazsın zaten üretim karşılamıyor.

Ayrıca anlamadığım birşey var diyelim elimde bir mal var 10 lira almışım ve 15'e satıyorum ve kısa sürede piyasadaki talep inanılmaz artmış doğal olarak malı satış fiyatı artar. Ben salak mıyım ki 15 liraya satayım? 30-50-100 kaça satabilirsem satarım amacım kar etmek. Alıcı varsa satarım.

Devlet eliyle bana şu kadara satacaksın diyemezsin. Ben bu malı satmamayı tercih edebilirim ya da yurtdışına satarım.
  • Karaborsacılığı sizlerden öğrenecek değiliz demiş bakan.

Kıbrısta 70 lik Yeni Rakı : 38,90 TL
    Türkiyede 70 lik Yeni Rakı : 152,50 TL.

Sizlerden ala karaborsacı mı var? Sen devlet olarak vatandaşına örnek ol önce.İmam osurursa cemaat neler yapmaz.
  • Patatese soğana çare buldularda bu kaldı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne söyleseler tersini düşünün.

• Biz neden göremiyorum?

• eczaneye sordum en ucuzu 40,00 tl.. 4,00 tl yı geçmemesi lazım..
  • Müdahale etmeyeceğiz diye okudum. Niyeyse artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 7 Mart 2020; 23:30:5 >
  • Müsade etmesen nolur millet işin yolunu bulmuş yurt dışına çıkar arada yakalanan oluyor tabi

Yeni Çağ Gazetesi
    Türk otobüsünde kaçak koruyucu maske: Değeri 50 bin euro
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turk-otobusunde-kacak-koruyucu-maske-degeri-50-bin-euro-271054h.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Medikal malzemeler için tanzim çadırları açmanızı bekliyoruz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.