Şimdi Ara

Bakım için filtre markaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Polo 1.2 TSI için yıllık bakım yapacağım, 2 yıl yetkili serviste girdi bu sene kendim halledeceğim, orijinal parça kullanmak istiyorum. Araştırdığımda piyasada Mann ve Hengst markaları var, bununla ilgili sorularım olacak;

-Orijinal dediğimiz ürünleri de aslında bu firmalar mı üretiyor, yani VW servislerinde kullanılan VW logolu ürünler ile Mann Filter'ın ürünleri arasında bir fark var mı?

-Bu bakımda Mobil1 ESP denemek istiyorum, tavsiye eder misiniz?

• Mann,hengst ve mahle orijinaldir. Sahtesi olmamak kaydıyla üçü de kalitelidir. Vw logosu basılıyor yetkili servisten alınanlara. Tek farkı bu. İçinden yine mann,mahle veya hengst çıkıyor. Yağ viskozitesini önerilen olduktan sonra istediğiniz markayı kullanabilirsiniz. İlla castrol olması şart değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet , orjinal'e o markalar üretiyor ,
    Evet, VW damgalı olanı ile olmayanı arasında kalite farkı var.
    Yağ filtresinin orjinalini kullanın aradaki Fiyat farkına değmez , zaten 55 TL yetkili servis fiyatı vardı ( En son Aralık ayında aldırttım yetkili servisten)

Mobil'e gerek yok castrol ile devam edin , sürekli yağ markası değiştirmek iyi birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 31 Ocak 2019; 19:35:48 >
  • Castrol edge LL 5w30 ile Mobil1 esp 5w30 arasında 40 TL gibi bir fiyat farkı var.Vw castrol öneriyor ama mobil1 esp'de uygun kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Evet , orjinal'e o markalar üretiyor ,
    Evet, VW damgalı olanı ile olmayanı arasında kalite farkı var.
    Yağ filtresinin orjinalini kullanın aradaki Fiyat farkına değmez , zaten 55 TL yetkili servis fiyatı vardı ( En son Aralık ayında aldırttım yetkili servisten)

Mobil'e gerek yok castrol ile devam edin , sürekli yağ markası değiştirmek iyi birşey değil.
    Anladım hocam teşekkür ederim bilgiler için, ciddi bi kalite farkı var ise diğer filtreleri de servisten alayım, onların fiyatları hakkında bilginiz var mı? Yetkili serviste en büyük fark yağdan oluyor zaten bir de ciddi işçilik ekleyince 2 katına çıkıyor. Yağ ve işçiliği kendim halledersem diğer filtreler problem değil aslında.

• mobil 5-30 esp kullanıyorum ben. biraz sesli çalışıyor benim araçta sanki. bundan sonraki bakımda fiyatları biraz düşerse motul, düşmezse mecburen castrol magnatech 5-30 start stop düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveStrokes

Anladım hocam teşekkür ederim bilgiler için, ciddi bi kalite farkı var ise diğer filtreleri de servisten alayım, onların fiyatları hakkında bilginiz var mı? Yetkili serviste en büyük fark yağdan oluyor zaten bir de ciddi işçilik ekleyince 2 katına çıkıyor. Yağ ve işçiliği kendim halledersem diğer filtreler problem değil aslında.

Alıntıları Göster
    Yağ filtresini orjinal VW alın, Hava filtresi orjinali ile Mann arasında epey Fiyat farkı vardı.
    Yarın gucel servis fiyatlarını kodları ile birlikte atabilirim, tabi motor kodunu yazarsanız daha doğru yardımcı olabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yağ filtresini orjinal VW alın, Hava filtresi orjinali ile Mann arasında epey Fiyat farkı vardı.
    Yarın gucel servis fiyatlarını kodları ile birlikte atabilirim, tabi motor kodunu yazarsanız daha doğru yardımcı olabilirim

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim hocam motor kodu CJZA ile başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveStrokes -- 1 Şubat 2019; 0:33:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveStrokes

Çok teşekkür ederim hocam motor kodu CJZA ile başlıyor.

Alıntıları Göster
    Yağ filtresi 04E115561H : 51 TL ( fiyatı düşmüş şansınıza )

Hava filtresi 04E129620 : 125 TL

Motor yağı ( Orjinal ) 5 LT G 052195M4 : 638.5 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 1 Şubat 2019; 9:37:7 >

• quote:

Yağ filtresi 04E115561H : 51 TL ( fiyatı düşmüş şansınıza )

Hava filtresi 04E129620 : 125 TL

Motor yağı ( Orjinal ) 5 LT G 052195M4 : 638.5 TL

Alıntıları Göster
    Çok sağolun hocam bilgilendirme için.
    Polen filtresi için fiyat öğrenebilme şansımız var mıdır?
    Bir de bu motor yağı aslında Castrol Edge'in yurtdışından gelen versiyonu değil mi?

• _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    Polen filtresi 6R0820367 : 112 TL
    Şasi no'nuzu bilmediğim için standar Polo 6R polen filtresi fiyatına bakabildim.Şasino'nuzu PM atarsanız doğruluğunu teyit edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 1 Şubat 2019; 12:21:59 >
    Yağ olayıda , bu yağ orjinal VW yağ ,
    Castrol Edge'in yurtdışından gelen versiyonu değil
    Yurt dışı versiyonu şu şekilde

Orjinal bidonun içinde ki muhtevanın piyasada satılan castrol edge 5W-30 long life ile aynı mı değil mi konusu tartışmalı.
    Belitmiş olduğum kod ile servisten isterseniz bu şeklide 5 LT olarak alabilirsiniz.
  • quote:

Polen filtresi 6R0820367 : 112 TL

Şasi no'nuzu bilmediğim için standar Polo 6R polen filtresi fiyatına bakabildim.Şasino'nuzu PM atarsanız doğruluğunu teyit edebilirim.
    Sağolun hocam teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için.

• parçacıya gidin mahle yada mann set alın hocam.orjinal amblemli olmasını boşverin
    yada böyle alabilirsiniz
    urun.n11.com
    Skoda Fabia 1.2 Tsı Mann Filtre Bakım Seti 2014-2017 - n11.com
    https://urun.n11.com/filtre-setleri/skoda-fabia-12-tsi-mann-filtre-bakim-seti-2014-2017-P318215622

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.