Şimdi Ara

Bakım için filtre setini nereden alıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
7.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuyu biraz eksik yazmışım, ilk mesajı güncelledim.
    Araç şu an 110 bin km'dw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filtre setini orjinal mais aldım n11 den. sanayide 150 işçilik verdim.benim arabada biraz zahmetli bu işler hava filtresi yağ filtresi zor sökülüyor.1 saat sürdü arka fren ayarı dahil.reno 1.2 75 bg.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servise siparişi geçiyorum, getirdiklerinde gidip alıyorum. Yada sanayide parçacım var ondan alıyorum. Parçacı arabanın şasisini bile not almış artık direk hoşgeldin ne vereyim abime diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Ben adamin suratına tamirci diyorum, sok-takçi diye bir sifat olsaydı öyle derdim ;)
    Ben dedim valla :-) Şakaya getirdim sizden anca sök takcı olur dedim
    Parça bozuksa eski ustalar söker bi bakarlardı, biyeri mi kırık, yağsız mı, leğim mi lazım kaynak mı gerek v.s.
    Şimdi aa bozulmuş sök at yenisini tak.
    Traktör ve iş aletleriyle eskiden çok haşır neşirdim.
    Öyle ustalar vardı ki aynı parçaya baka baka tornada aynısını yaparlardı hem de daha sağlam.
    Traktör, motosiklet ve kamyonetimin yağ filtre değişimini hep kendim yaparım
    Son deneyimimden sonra artık parçaları netten alıp otomobilin de kendim yapcam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    İnsan kendi yaptığında çok daha ilgili oluyor, tecrübesi de el alışkanlığı da yapana kalıyor...

• GG ve n11 den indirim kodlarıyla alırım genelde. 1000 km sonraki bakım için kodlarla aldıklarım

Purflux mazot filtre- 95 tl (indirim kodsuz hali n11de 125 liraydı indirimdeydi. Yedek parça sitelerinde 140-170 tl arasında)

Ford otosan yağ filtresi - 20 tl
    Ford orjinal hava filtre - 45 tl
    Yerli Polen filtre - 15 tl
    Karter tapası hediye geldi.

Bosch yağ filtresini bir sonraki bakım için almıştım. 20 tl

Motul Econergy 5/30 5 lt yağ yazın 95 tl almıştım

Bakım için filtre setini nereden alıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 23 Şubat 2019; 22:12:34 >

• Hocam sizi anliyorum inanması zor ama bunların çoğu kuruntudan baska bir sey değil. Dediğim gibi en kötü marka bile denilenlerin verilerini konustuk aradaki filitreleme farki en fazla %1 ki bu farkda zamanla kapanıyor cunku partikuller zamanla filitreyi tıkamaya baslıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC01DF2E2

Hocam sizi anliyorum inanması zor ama bunların çoğu kuruntudan baska bir sey değil. Dediğim gibi en kötü marka bile denilenlerin verilerini konustuk aradaki filitreleme farki en fazla %1 ki bu farkda zamanla kapanıyor cunku partikuller zamanla filitreyi tıkamaya baslıyor.
    Otosandaki mühendise bi sorsana madem aradaki fark %1 neden yan sanayi ucuz hava filtreleri sert mukavva gibi bişeyken neden orjinal ve oem filtreler yumuşak dokulu. Malzeme bilimi dersi görmüşmü onuda sor

Kesin kendi arabasının bütün filtreleri orjinaldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 25 Şubat 2019; 9:57:13 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Senin saçma sapan bilgilerine ihtiyacı yok bu forumun

• Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sen bir bilgiye inanmıyorsun farklı bir görüşü destekliyorsun diye o bilginin gerçekliği değişmiyor ne yazık ki. Ayrıca bu forum senin için oluşturulmadı her yazılanı üzerine alınmana gerek yok. Aynı şekilde düşünmüyorsa bunu belirt geç. Bunun altına inebiliyorsan bu senin seviyesizliğin.

• Fz rulman satisicisindan aldım pişmanım önermem.
    Gitti gidiyor n11 ve kendi sitesi var sanırım o satıcıdan alma ben sorun yaşadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Fz rulman satisicisindan aldım pişmanım önermem.
    Gitti gidiyor n11 ve kendi sitesi var sanırım o satıcıdan alma ben sorun yaşadım
    Sileceksepeti var n11'de, sadece silecek ve bosch filtre seti satıyor, yağ, polen, hava 3'ü 96 tl. Ordan almayı düşünüyorum

• Her ne kadar makina mühendisi olmasam da, aslen bir mühendis olarak kalite kuramı hakkında bayağı çalışmalarım oldu, Otosan'da çalışan arkadaşınızın elbet hangi koşullarda testleri gerceklestirdigini ve hangi kapsamda yaptığını bilmiyorum ancak dediginiz gibi olsaydi her marka yedek parça ureticisi her marka otomobile ürünleri yapardi. Otomobil ureticileri kendi standartlarini koymak zorunda bile kalmazdi.

Belli başlı bilinen kalite siniflari vardir.
    1.Factory Grade
    ( Otomobil Uretim Fabrikasi Sinifi) Ornek.Mercedes Onaylı Parca Kodu (MB234422.FAL) Parca uretici ate,textar Bir Otomobil Fabrikasında çok sıkı denetimler ile ürün tedariği yapilir, bazi parcalar uretim hattinin hizli ve sorunsuz ilerlemesi icin robotize takilir, optik ya da hassaslık bazinda farkliliklar olabilir bunların toleransı minimuma indirmek için en ust düzeyde kalite kullanilir.

2.Service Grade
    (Otomobil Servisi Sinifi) Ornek.Mercedes Onaylı Parca Kodu (MB234422.AL) Parca Üreticiler: brembo,Trw, textar, ate

Servisler genelde mekanik işçiliği el ile yapar, yine de otomobil markasini tasiyan her ürün belli bur kalitede olmak zorundadir ki ilgili değişim takvimine uyum saglasin. 20.000km gitmesi gereken bir parçanin 15.000'de işlevini yitirmiş olmamasi gibi...

3.OEM (Orijinal Parça Üreticisi Sinifi) Yukarida Parca Ureticisi olan ancak otomobil markasinin Logosunu kullanamayan ancak ayni parca ureticisi tarafindan fabrikadan çıktığı iddia edilen mesela brembo,Trw, textar, ate markalarinin kendine has parça kodu ile sattigi urunler Ornek(GDP443.23AL, BRW-AL23.443....)

Bu ürünlerin bir kismi 1 ve 2 nolu uygunluktan dolayi fabrikadan sağlayamadığı nuanslar ile parca tedarikcisi firmalara geri dönmüş diger kismi da ayni kaliplar ve teknikler kullanilarak farkli karisimlar ile yapilmis olma ihtimali olan urunlerdir

4. AfterMarket Grade (Sanayi Sınıfı)
    Orijinal Parça Üreticisi olmayan ancak bahsedilen ürünü üretip Belli iso TUV gibi standartlara uygun uretim yapan,
    Kullanilirsa kullaniciyi riske atmayacak belli sorumlulukları alan firmadir Misal yerli ureticiler Kale, Fil, Wunder vs gibi.

Sonuc olarak bunlarin hepsi belli testler ile farkli maliyetlere neden olan farklar-nuanslar icermektedir. Ancak bu siniflari yok sayip 1% gibi bir bilinmeyen değer vermek Otosan'da çalışan arkadasina yakışmayarak, Ayni zamanda firmanin imajini zedeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Şubat 2019; 13:18:51 >

• Bravo hocam güzel bi açıklama olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Ned_Starkk

Sileceksepeti var n11'de, sadece silecek ve bosch filtre seti satıyor, yağ, polen, hava 3'ü 96 tl. Ordan almayı düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Hocam Bosch filtre setlerini tavsiye etmem, beş para etmez. Aracınızın markası nedir bilmiyorum ama, Filtre alacaksanız, orjinal markası haricinde "Mann", "Hengst", "Mahle" gibi "OEM" üretim yapan, kalitesi tartışılmaz ürünlerden kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca Filtre setlerinizi N11, Gittigidiyor, Hepsiburada gibi sitelerden almanızı tavsiye etmem, bu sitelerdeki bir çok satıcı çakma ürün satıyor, farkı anlamanız çok zor, örnek olarak FZRULMAN satıcıası üçkağıtçının tekidir.

• quote:

Arkadaşım sen bir bilgiye inanmıyorsun farklı bir görüşü destekliyorsun diye o bilginin gerçekliği değişmiyor ne yazık ki. Ayrıca bu forum senin için oluşturulmadı her yazılanı üzerine alınmana gerek yok. Aynı şekilde düşünmüyorsa bunu belirt geç. Bunun altına inebiliyorsan bu senin seviyesizliğin.
    Bir aracın orjinal Filtresi veya orjinal Filtresi kaar hatta daha kaliteli ürünler yapan "Mann, Purflux, UFI, Hengst, Mahle" gibi üreticilerin ürettiği Filtreler ile dandik filtrelerin arasında %1 fark vardır diye saçma sapan konuşuyorsun, hemde millete çemkiriyorsun??? Neye dayanarak söylüyorsun??? Hiç dandik bir Filtre ile orjinalini yanyana koyup inceledin mi??? Peki hiç henüz 5000 km bile olmadan parçalanan hava filtresi gördün mü (Kelimenin tam anlamıyla lime lime parçalanan) ben bizzat gördüm???

• Ben buradan alıyorum. Aracınızın modelini girin uygun parçalar çıkıyor.https://www.aloparca.com/
  • Ben öncelikle aracıma uygun filteleri ve yağların isimlerini buldum. Buna uygun serfitakasyona göre avrupa malı muadillerini buldum tabi iyi markalardan ( motul yağlar, ufi mann bosch filtreler gibi) aradım. Şuan tüm filtre tertibatını tespit ettim sırada balatalar var onlaro bulacağım. Bunlar benim yapabileceğim işler olduğu için kendim değişiimini yaparım. Daha ince detaylı işleri yapmam zor çünkü hangi vidanın hangi torkla sıkılacağını bilmiyorum. İnce ayarlara sahip bir şemada bulursam diğer ağır işleri de yapmaya talibim zaten yapacağım yeni parça alıp takmak zor olmasa gerek eskiden tofaşlarla citroen dizellerle uğraşmışlığım var. Citroen dizel motor indirip toplardık rahmetli dedemle.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.