Şimdi Ara

Bakım için filtre setini nereden alıyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
7.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son seti aloparca.com dan aldım. Polen filtresi yanlıştı bir tek ama iadesinde sorun olmadı. Memnun kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam Bosch filtre setlerini tavsiye etmem, beş para etmez. Aracınızın markası nedir bilmiyorum ama, Filtre alacaksanız, orjinal markası haricinde "Mann", "Hengst", "Mahle" gibi "OEM" üretim yapan, kalitesi tartışılmaz ürünlerden kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca Filtre setlerinizi N11, Gittigidiyor, Hepsiburada gibi sitelerden almanızı tavsiye etmem, bu sitelerdeki bir çok satıcı çakma ürün satıyor, farkı anlamanız çok zor, örnek olarak FZRULMAN satıcıası üçkağıtçının tekidir.

Alıntıları Göster
    FzRulman ile nasil bir sorun yasadiniz ? Fena bir satıcı olmadığını düşünüyordum bir iki aksaklik dışında sizin yorumunuz okuyana kadar sorun yasamadim, sizin konu yag mi filtre mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Şubat 2019; 13:22:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buradan aldım. Sorun yaşamadım.

urun.n11.com
    Citroen C4 1.6 E-hdi Bosch Filtre Bakım Seti (2011-2015) - n11.com
    https://urun.n11.com/filtre-setleri/citroen-c4-16-e-hdi-bosch-filtre-bakim-seti-2011-2015-P124201050

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC01DF2E2

ford otosanda çalışan bir müh. arkadaşım var. onunla sohbetlerimizde her zaman söyler piyasadaki en pahalı filitre ile en ucuz arasında %1 fark bulunmakta süzme kalitesi olarak ki bu oran filtre kullanıldıkça kapanmakta.

bu nedenle boşuna tasalanmayın hangisi daha iyi diye sahte ürün olmasın yeter.
    Şimdi ya ben türkçe konuşmuyorum ya da siz türkçe anlamakta zorlanmaktasınız. Demişimki "aldığınız ürün sahte olmasın yeter." Bu ne demek sizin o bahsettiğiniz her hangi bir kuruluştan onay alamamış her hangi bir standarda göre üretim yapmayan firmaların ürünleri olan filitreler. Bu ürünleri alırsanız tabiki standartlara uyan filitrelerin performansını beklemeyeceksiniz.

Eğer aldığınız ürün standardizasyonları karşılıyorsa bu ürünler arasındaki performans farkı tüm koşulların ortalamasında %1'dir.

Ayrıca özellikle belirtmişim demişim ki ford otosanda çalışan (soğutma elemanları departmanı) arkadaşım dedmişim. Şimdi böyle bir firma hüseyin abinin merdiven altı dükkanındaki adını duymadığın filitreleri mi test eder sizce yoksa ürününü firmanın standartlarında üretmiş ve kendini kabul ettirmeye çalışan firmaları mı?

Neyse çok uzatmadan yine söyleyeceğim. Piyasada aracınızın üretici firmasının standartlarına uyan her hangi bir filtreyi alabilirsiniz, bunların arasındaki fark %1 kadar düşük bir oran, bilmem ne filitre alıyorum diye çok büyük farklar ödemenize gerek yok.

Sizlere kendi kapalı dünyalarınızda mutlulukar.

• bence filtre olayı bu kadar da basit değil. hele ki bu zamanda araca gözümüz gibi bakma gerekliliği artmış durumda. bu nedenle filtreleri orijinal kullandırıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam Bosch filtre setlerini tavsiye etmem, beş para etmez. Aracınızın markası nedir bilmiyorum ama, Filtre alacaksanız, orjinal markası haricinde "Mann", "Hengst", "Mahle" gibi "OEM" üretim yapan, kalitesi tartışılmaz ürünlerden kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca Filtre setlerinizi N11, Gittigidiyor, Hepsiburada gibi sitelerden almanızı tavsiye etmem, bu sitelerdeki bir çok satıcı çakma ürün satıyor, farkı anlamanız çok zor, örnek olarak FZRULMAN satıcıası üçkağıtçının tekidir.

Alıntıları Göster
    Bir iki kişi bahsetmiş alaparça.com sitesinden söylediğinz markalardan hesaplattm bosch ile aynı tuttu, sizce buradan mı almalıyım yoksa sanayide bir yedek parçacıya gidip tek tek sormalı mıyım (ankara)

Bakım için filtre setini nereden alıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ned_Starkk

Bir iki kişi bahsetmiş alaparça.com sitesinden söylediğinz markalardan hesaplattm bosch ile aynı tuttu, sizce buradan mı almalıyım yoksa sanayide bir yedek parçacıya gidip tek tek sormalı mıyım (ankara)

Alıntıları Göster
    Aloparça ve Parça filosu sitelerini tavsiye ederim, hem orjinal ürün satıyorlar, hem de mallarının arkasında duruyorlar ben de bu sitelerden alışveriş yapıyorum. Şöyle bir olay yaşadım, arabamda yedekte bulunsun diye osram H7 ampul sipariş ettim 2 tane, sipariş onaylandıktan sonra beni aradılar, ve özür dileyerek Osram marka ampulun stoklarında kalmadığını yanlışlıkla sitede belirtmeyi unuttuklarını söylediler, istersem para iadesini yapabileceklerini, ya da yerine BOSCH marka gönderebileceklerini söylediler (Bosch H7 ampul, Osram H7 Ampulden daha pahalıydı)) kabul ettim, özür maksadıyla 4 tane birden Ampul göndermişler, çok memnun kaldım.

• 1% neyin farki ?

• Birde şöyle bir sorun var:
    Siz aracınıza uygun parçayı siteden bulsanız bile sorun oluyor yada parçanın üretimi bitmiş oluyor. Satıcılar sitede güncelleme yapmıyor.
    En iyisi satıcı ile irtibata geçip aracınızın "şase" bilgilerini iletip ona göre parçayı isteyin.
  • urunler arasındaki toz ya da dıger partıkullerı suzme farkı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

FzRulman ile nasil bir sorun yasadiniz ? Fena bir satıcı olmadığını düşünüyordum bir iki aksaklik dışında sizin yorumunuz okuyana kadar sorun yasamadim, sizin konu yag mi filtre mi ?

Alıntıları Göster
    Hocam, Filtre seti aldım (1,5 DCİ) Fiyatı inanılmaz uygundu. Şöyle söyleyeyim !,5 DCİ Clio 3 Orjinal Hava Filtresi Bugün Yetkili servis de yaklaşık 175 TL, internette "Alo Parça", "Parçafilosu" sitelerinde (Renault Mais) marka 145 TL; şimdi alttaki linkleri inceleyin (N11 deki başka satıcılar)

urun.n11.com
    Clio 3 1.5 Dci Hava Filtresi[orjinal] 8200399214-8200437229 - n11.com
    https://urun.n11.com/hava-filtresi/clio-3-15-dci-hava-filtresiorjinal-8200399214-P272838032

urun.n11.com
    Clio Iıı 3 Hava Filtresi Mais 8200399214 - n11.com
    https://urun.n11.com/hava-filtresi/clio-iii-3-hava-filtresi-mais-8200399214-P57561964

Üstteki Linkteki ürün geliyor, poşetin de Renault Mais falan yazıyor, içinden Filtreyi çıkardığınız da üzerin de sadece (Made in France) Yazıyor. Siz buna bakarak ürünü orjinal sanıyorsunuz kesinlikle değil. Bir kere ürün orjinal olduğun da Filtre de ya (Mais) simgesi ve kod numarası olacak ya da özellikle Avrupadan gelen filtreler de, Filtreyi kim yapıyorsa onun damgası olacak (Mesela Purfulex, Mann vb) Üstteki poşete istedikleri gibi damga, simge koyabiliyorlar, çünkü siz nasıl olsa bu poşeti yırtacaksınız ve herhangi bir şikayette bulunamayacaksınız (Bu poşetin bizim ürünün poşeti olduğu ne malum) diye savunma yapacaklar, ama filtrenin üstüne sahte damga, veya sembol koyamıyorlar, çünkü sahte olduğuna dair şikayette bulunursanız, ispatınız olacak, bu yüzden sadece hem ssiz kandırmak hem de gerçeklik vermek üzere sadece (Made in France) damgası basıyorlar.
    Zaten Filtreyi elinize aldığınız anda ne kadar dandik olduğunu hemen anlıyorsunuz, ben yine de emin olmak için Yetkili Renault Servisine götürüp gösterdim ve bu bilgileri onlardan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 26 Şubat 2019; 16:56:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC01DF2E2

ford otosanda çalışan bir müh. arkadaşım var. onunla sohbetlerimizde her zaman söyler piyasadaki en pahalı filitre ile en ucuz arasında %1 fark bulunmakta süzme kalitesi olarak ki bu oran filtre kullanıldıkça kapanmakta.

bu nedenle boşuna tasalanmayın hangisi daha iyi diye sahte ürün olmasın yeter.
    Mühendis arkadaşın farkındalık yaratmak için öyle bir şey ortaya atmış bence. Daha sene ve km dolmadığı halde wunder,actics gibi yan sanayi filtreleri (mazot,yağ) parçalanmış şekilde çok söktüm ki yağ filtresinin hiç şakası yok. Orjinal ya da isim yapmış(fil,mann,bosch) filtrelerde böyle birşeyle hiç karşılaşmadım.

Konuyu açan arkadaşın sorusuna gelirsek, bu işte en iyisi aloparça.com
    Motor kodunu vermen yeterli, ister siteden kendin ya da istersen musteri temsilcisi sana en uygun filtreyi secmene yardimci oluyor.

• Sen böyle bir veri olduğuna inaniyor musun ? Ne test yöntemi acikliyorsun ne de sonuç bir de gelmis buraya siz kendi dunyanizda yasayin diyorsun. Biraz daha analitik yaklaşırsan daha net anlaşırız.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Ben yağ aldım. Orijinaldi.

Belli başlı firmalarda (mann purflux vs. ) Bu dediginiz sistem mevcut ancak mais vs yurt dışında (fason) urettirip kendileri getirebiliyor. Ya da 2.kalite parti malı alabiliyor. Bu nedenle baskilari olmayabiliyor.

Ben bir ürünün sahte olup olmadigini o firmanin mali aldigi yeri sorarak çapraz soruşturma ile doğruluyorum.

Dropshipping yontemi kullanan bazi mağazalar farkinda olmadan sahte ürün verebiliyor.

Fz rulmani tanimam bir bağım yok savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Şubat 2019; 8:50:4 >
  • Güncel olarak Mann veya diğer kaliteli filtreleri hangi sitelerden orijinal olarak alabiliriz?

• Bakım için filtre setini nereden alıyorsunuz?www.onlineyedekparca.com
    Opel ve Chevrolet Yedek Parça | Opelgm | onlineyedekparca.com
    https://www.onlineyedekparca.com

İki yıldır buradan alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memzin -- 25 Nisan 2023; 21:50:29 >
  • memzin M kullanıcısına yanıt

orjinalliğini araştırdınız mı???

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.